GENEL - 11 Ocak 2023 Çarşamba 10:43

Yalova basını Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı

A
A
A
Yalova basını Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı

10 Çalışan Gazeteciler Günü Yalova Basın Birliği ve Karaderili Şirketler Grubu’na bağlı Terma City tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

10 Çalışan Gazeteciler Günü Yalova Basın Birliği ve Karaderili Şirketler Grubu’na bağlı Terma City tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.


Terma City Vip Lounge’da gerçekleşen programda kentte görev yapan yerel ve ulusal basın çalışanları bir araya geldi. Gecede konuşan Yalova Basın Birliği Başkanı Cem Mete Okur, bu özel günde kapılarını kendilerine açan Terma City yetkililerine teşekkürlerini sundu. Okur, kentte basın mensuplarını temsil eden tek dernek olduklarını ifade etti. 2 yıl önce kurulan derneğin pandemi sonrası faaliyetlerini hızlandırdığını anlatan Okur, “Kongremizi yaptık. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Hepinizi yakalamışken şunu rica edeceğim, şu anda maalesef Yalova’da gazetecilerin temsili noktasında yaşanan bir sıkıntı var.Kötü bir temsil söz konusu. Bunun önüne geçebilmek adına kurulmuş olan Yalova Basın Birliği’ni hep beraber tanınır ve bilinir hale getirmekle mükellefiz. Biz kendimizi tanıtma noktasında daha özverili olmalıyız. Başka birilerinin bizleri temsil ediyor algısından kurtulalım. Yalova’da şunu net olarak söyleyebiliyorum, üye sayımızla, üye portföyümüzle bugün kentteki günlük gazeteler, tüm ulusal temsilciler, haber sitelerinin büyük bir çoğunluğu Yalova Basın Birliği çatısı altında birleşti” diye konuştu.


“Her geçen gün büyüyor”


Projelerle kentte görev yapan gazetecilere bazı avantajlar sunmak istediklerini ifade eden Okur, derneğe olan ilginin ise arttığını belirterek, “Her geçen gün üye sayımız artıyor. Her geçen gün Yalova Basın Birliği büyüyor. Sektöre dahil yapacağımız çok çalışma var. Projelerimizin bir kısmı hazır. Üniversite olsun, milli eğitim ile olsun görüşmeler yaptık. Zamanla bunların tüm çalışmalarını sizlerle paylaşacağız” dedi.


Terma City Otel Müdürü Mustafa Hügül ise Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, “Bugün vesilesiyle bir araya geldik. Burada sizleri görmek mutluluk veriyor. Hepinize katıldığınız için ayrıca teşekkür ederiz. Gününüz kutlu olsun” ifadesini kullandı.


Karaderili Şirketler Grubu Basın Koordinatörü Semra Aydın da gazetecilerin önemli bir görevi gece gündüz demeden yerine getirdiğini hatırlatarak, “Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Bu güzel, özel günde davetimizi kırmayıp aramızda olduğunuz için son derece onur duyduk. Her zaman basın mensuplarımıza kapılarımız sonuna kadar açık. Gününüzü kutluyor, bundan sonraki işlerinizde de kolaylıklar diliyorum “ ifadesini kullandı.


Konuşmaların ardından Birlik Başkanı Okur, Hügül ve Aydın’a hediyelerini takdim etti. Okur, Karaderili Şirketler Grubu Ceo’su Tevfik Talas’ın hediyesini de teslim edilmek üzere otel yetkililerine teslim etti.


Gecede birlik tarafından üyelere de çeşitli hediyeler verildi.


Programda derneğin yeni üyelerine de rozet takıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırklareli Yandı sandılar cinayet çıkı: Kağıt ve tahtaları ayçiçeği yağıyla tutuşturup yangın çıkarmış Kırklareli’nde yangında hayatını kaybettiği düşünülen şahsın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre olay, 8 Mart tarihinde Kırklareli il merkezinde meydana geldi. Bir ikamette çıkan yangında M.E. isimli erkek şahsın hayatını kaybettiği belirlenirken, olay ilk etapta yangın kaynaklı ölüm olarak değerlendirildi. Ancak Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucu olayın perde arkası aydınlatıldı. Yapılan araştırmalarda, yangından kısa süre önce çevrede bir kadının elinde kağıt ve karton parçalarıyla dolaştığı tespit edildi. Bunun üzerine Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan soruşturmada, şüpheli G.Ö. teknik ve fiziki takibe alındı. Telefon incelemeleri ve deliller doğrultusunda 21 Mart’ta gözaltına alınan şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, savcılık ve avukat huzurunda yapılan yer gösterme işlemlerinde maktulle daha önceden husumeti bulunduğunu, eylemi planladığını ve evin çatısından bahçeye yönelerek kağıt ve tahta parçalarını ayçiçeği yağı ile tutuşturup yangın çıkardığını itiraf etti. Şüpheli G.Ö., "tasarlayarak ve yangınla kasten öldürme" suçundan sevk edildiği sulh ceza hâkimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Samsun Samsun’da İlaçlamacılar Mesul Müdürler ve Uygulamacılar Derneği kuruldu Samsun’da halk sağlığını korumak ve merdiven altı işletmelerle mücadele etmek amacıyla İlaçlamacılar Mesul Müdürler ve Uygulamacılar Derneği kuruldu. Yeni yapılanan derneğin ilk kamuoyu açıklamasında sağlığı tehlikeye atan uygulamalara karşı ortak hareket etme kararlılığı vurgulandı. Samsun’da halk sağlığını tehdit eden ehliyetsiz kişilere ve korsan işletmelere karşı mücadele etmek amacıyla kurulan ve hızla yapılanma sürecine giren İlaçlamacılar Mesul Müdürler ve Uygulamacılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Dernek yönetimi en son örneğinin İstanbul Fatih’te Böcek ailesinin ölümüyle görüldüğü, sektörde yaşanan acı olayların önüne geçmek için düğmeye bastıklarını, "pompacı" olarak tabir edilen sertifikasız ruhsatsız kişilere karşı savaş açtıklarını ilan etti. Derneğin toplantısına Samsun Temizlik ve Hijyen Dayanışma Yardımlaşma Derneği yönetimi de katılarak destek mesajı verdi. "Ruhsatsız çalışan insanlarla mücadele etmek istiyoruz" Kuruluş aşamasında olduklarını ve ilk etapta 18 üyeye ulaştıklarını belirten İlaçlamacılar Mesul Müdürler ve Uygulamacılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayati Çelebi, derneğin kuruluş amacını ve verecekleri mücadeleyi anlattı. Çelebi, "Son zamanlarda Türkiye’de ölümler gerçekleşti. Burada ’pompacı’ diye tabir ettiğimiz ve işi bilmeyen insanlarla, ruhsatsız çalışan insanlarla mücadele etmek istiyoruz. Birinci asli görevimiz olarak bunu görüyoruz. İkincisi Türkiye çapında bu işi hızlandırıp bu işin resmi olan firmalar tarafında yapılması gerektiğini, insanlarımızın ve sağlık açısından gerçekten güvenli gıdaların ulaşmasını sağlamak için elimizden gelen bütün gayreti sarf etmek için bu derneği kurduk. Derneğimizin amacı bundan sonraki Türkiye çapında inşallah ölümlerin gerçekleşmemesi için ve ilaçlama adı altında herhangi bir vakanın oluşmaması için düğmeye basmaya gayret edeceğiz" dedi. "Bilinçsiz kişiler tarafından yapılan ilaçlama zehirleyebiliyor" İşi bilmeyen insanlarca yapılan ilaçlamanın insan sağlığına zarar verebileceğini dile getiren Çelebi, "Bizim ilaçlarımıza çok kolay ulaşılabiliyor. Ulaşıldığı için de sonuç itibarıyla halkımız ya da bu işi bilmeyen kişiler tarafından ulaşılan bu ilaçlar insan sağlığına zarar verebiliyor. Bilinçsiz kişiler tarafından yapılan ilaçlama zehirleyebiliyor. Ayrıca insan sağlığı ile oynanırken kayıtsız vergisiz iş yapılarak ekonomiye de zarar veriyorlar" diye konuştu. Buluşmada yeni kurulan ilaçlama derneğini yalnız bırakmayan Samsun Temizlik ve Hijyen Dayanışma Yardımlaşma Derneği Başkanı Nahit Albayrak, temizlik sektöründe faaliyet gösteren Samsun il ve ilçeleri olmak dahilinde toplamda 150’ye yakın temizlik firmasının olduğunu belirtti. Albayrak, bunların hizmet vermiş olduğu binalarda ilaçlama gerektiği takdirde bu işleri daha düzenli ve resmi olarak yapan ilaçlama firmalarına yönlendirme yaptıklarını bildirdi.