- 17 Şubat 2023 Cuma 15:26

Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu’ndan afet bölgesine 30 tekerlekli ve akülü sandalye

A
A
A
Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu’ndan afet bölgesine 30 tekerlekli ve akülü sandalye

Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu deprem bölgesindeki engellilerin ihtiyaçlarını karşılamak adına 30 adet akülü ve tekerlekli sandalye deprem bölgesindeki engellilere gönderilecek.

Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu deprem bölgesindeki engellilerin ihtiyaçlarını karşılamak adına 30 adet akülü ve tekerlekli sandalye deprem bölgesindeki engellilere gönderilecek.


Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6’lık depremler sonrasında bölgedeki engellilerin ihtiyacını karşılamak adına 30 adet tekerlekli ve akülü sandalyeyi satın aldı. Bağışçıların destekleriyle alınan tekerlekli sandalyelerin deprem bölgesine gönderileceğini söyleyen Federasyon Başkanı Murat Arslanhan, “Son günlerde bölgede yaşayan engelli kardeşlerimiz ve afetten dolayı da engelli kalan kardeşlerimizden yoğun talep başladı. Biliyorsunuz, bölgeye ayakkabı bot giysi gibi bir çok yardım malzemesi gönderildi ama engellilerin de ihtiyacı olan tekerlekli, akülü sandalyesi, protezi, işitme cihazı gibi aletler enkaz altında kaldı. Kendileri kurtuldu ama kullanacakları malzemeleri yok. Ayrıca engelli kalan kardeşlerimiz de var. Onların da bu tür malzemelere ihtiyacı var. Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu olarak vatandaşlarımızdan gelen bağışlarla 30 tane tekerlekli sandalyeyi tedarik ettik ve afet bölgesine göndereceğiz” dedi.


Türkiye Sakatlar Konfederasyonu olarak da bir kampanya başlatacaklarını anlatan Arslanhan, “O kampanya ile de toplanan tüm malzemeleri oradaki engelli kardeşlerimizin ihtiyacını gidermek için kullanacağız. Engellilerimizin tekerlekli, akülü sandalye, protez, hasta bezi, işitme cihazı gibi bir çok materyale ihtiyacı var. Şu anda bir nebze olsun Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu olarak destek olmaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı.


Afet bölgesinin yanı sıra buradaki bölgeden başka illere transfer olmuş engellilerden de talepler geldiğini sözlerine ekleyen Arslanhan, “Oralarla bireysel çözümleri üretmeye çalışıyoruz. Tabii önceliğimiz afet bölgesindeki engelli kardeşlerimiz. İnşallah bu malzemeleri en kısa sürede ulaştıracağız. Bu süreçte yardımlarımız devam edecek. Allah bir daha böyle kederler göstermesin” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında 375 şahsa fuhuştan işlem yapıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda 375 şahsa fuhuştan işlem yapılırken, 2 milyon 47 bin TL idari para cezası uygulandı. Öte yandan yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 6 masaj salonu mühürlenirken, 683 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 21 kez adli işlem yapılırken, adli işlemler neticesinde 33 şahsa şüpheli olarak işlem yapıldı. 375 şahsa fuhuştan idari işlem yapılarak 2 milyon 47 bin 192 TL idari para cezası uygulanarak, 87 ikamet ve oda mühürlendi. Ekipler tarafından ‘kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan, 41 kumar olayında şüpheli olarak 43 şahsa adli işlem yapılırken, yapılan işlemler neticesinde 1 milyon 507 bin 261 TL idari para cezası uygulandı. Konuyla alakalı 41 yer mühürlendi. Ayrıca ekipler tarafından masaj salonlarına yönelik yapılan denetlemelerde; 67 iş yeri denetlenirken, denetlemede belge eksikliklerinden dolayı 60 masaj salonuna idari işlem uygulandı. 6 masaj salonuna ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan yapılan adli işlemlerde 12 şüpheli şahıs yakalanırken, masaj salonunda tespit edilen 20 yabancı uyruklu şahıs, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Denetimlerde 42 masaj salonu mühürlendi. Öte yandan, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan sanal devriye çalışmalarında müstehcen paylaşımlar yaptığı tespit edilen 683 sosyal medya hesabına erişim engeline getirildi.