GENEL - 03 Ekim 2020 Cumartesi 09:40

Bu kez alevleri değil pastanın üstündeki mumları söndürdüler

A
A
A
Bu kez alevleri değil pastanın üstündeki mumları söndürdüler

Yangın ihbarı ile 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na gelen Yalova İtfaiyesi ekipleri, İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla düzenlenen sürpriz kutlama sonrasında neye uğradıklarını şaşırdı.

Yangın ihbarı ile 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na gelen Yalova İtfaiyesi ekipleri, İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla düzenlenen sürpriz kutlama sonrasında neye uğradıklarını şaşırdı. Pasta ve konfetilerle karşılanan ekipler bu kez alevleri değil pastanın üzerindeki mumları söndürdü.


Yalovalılar, canları pahasına vatandaşların hayatlarını ve mallarını koruyan Yalova Belediyesi İtfaiyesi personellerine sürpriz bir kutlama ile teşekkür etti. İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla bir plan yapan vatandaşlar, pasta hazırlattı. Ardından itfaiyeyi arayarak yangın ihbarında bulunan vatandaşlar ekiplerin gelmesini bekledi. Aldıkları ihbar üzerine hızla 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanına gelen ekipler ise neye uğradıklarını şaşırdı. Alevlerle karşılaşmayı bekleyen ekipler alkışlarla ve konfetilerle kendilerini karşılayan vatandaşlarla karşı karşıya geldi.


Kendilerine yapılan kutlama karşısında çok mutlu olan itfaiye ekipleri alevler yerine pastaların üzerine konan mumları söndürdü. Vatandaşlara teşekkür eden itfaiyeciler daha sonra yeniden görevlerine geri döndü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.