EĞİTİM - 19 Haziran 2021 Cumartesi 11:04

Dünyanın en küçük itfaiyecileri görev başında!

A
A
A
Dünyanın en küçük itfaiyecileri görev başında!

Yalova Altınova Belediyesi’nin çocuk itfaiyecileri göreve başladı.

Yalova Altınova Belediyesi’nin çocuk itfaiyecileri göreve başladı.


Doğal güzellikleri ile dikkat çeken Yalova’nın Altınova İlçesinde yine Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir uygulama ile adından söz ettiriyor. Örnek çalışmanın kahramanları bu kez 235 kuş türü değil, minik, cesur yürekli itfaiyeciler oldu. Altınova Belediyesi, deprem bölgesi yer alan ilçede afetler, yangın ve ilk yardım bilincini küçük yaştan itibaren aşılamak için örnek bir uygulama başlattı. Hem eğlenen hem de çok değerli bilgiler öğrenen çocuklar, uzun yıllar unutamayacakları anlar yaşıyor.


Özel itfaiyeci kostümlerini üzerlerine geçiren çocuk itfaiyecilerin mesaisi, tatlı atıştırmalıklar eşliğinde teorik deprem, yangın, kaza gibi durumlar da neler yapmaları gerektiği, almaları gereken önlemler ile genel ilk yardım eğitimi ile başlıyor. Bu sakin süreç minik itfaiyecilerin telsizlerine gelen anons ve siren sesi ile son buluyor. Tatlı bir telaşın başladığı yangın tatbikatı ile çocukların heyecanı zirveye çıkıyor. Kendileri için yapılan küçük itfaiye aracı ve söndürme hortumları ile ev yangınına müdahale eden çocukların, heyecanı ise görülmeye değer. Çocuk İtfaiyecilerin yaşadıkları heyecanı ve mutluğu ifade ettikleri ortak kelime ise ‘Unutulmaz’ ve ‘Harika” oluyor. Çocuklarının bu tatlı telaşına tanıklık eden anne babalar ise bu özel eğitimin çocukların üzerinde ki olumlu etki ve başlattığı değişimden dolayı Altınova Belediyesi’ne teşekkür etti.


Bölgenin ne yazık ki önemli bir deprem kuşağında yer almasını acı bir gerçekle yaşadıklarını hatırlatan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, oyun oynayarak, eğlenerek çok önemli bilgiler ve deneyim yaşayan çocukların bu anları asla unutmadıklarını söyledi. Afet, yangın, kaza ve ilk yardım bilincini küçük yaşta aşılamaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Dr. Metin Oral, bu özel programın ilçedeki tüm çocuklar ve gençlere ulaşana kadar süreceğini belirtti.


Altınova Belediyesi, Marmara Denizi kıyısında doğal güzelliklere sahip ve 235 kuş türüne ev sahipliği yapan Hersek Lagününün ziyaretçilerine yönelik Türkiye’de bir ilk olan "doğa pasaportu" uygulaması başlatmıştı. Doğa pasaportunu almayı kabul edenleri, "Doğa ve Hayvanları Koruma ve Yaşatma" sözleşmesinin de gönüllüsü yapan Doğa Pasaportu uygulamasının yanı sıra, 17 yıldır aralıksız olarak süren İlçe pazarına ücretsiz servis hizmetine pazarda yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların eşyalarının taşınması ile adından söz ettirdi. Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, halkla ilişkiler noktasında kendi cep telefonu numarasını paylaşması da yine uzun süre konuşulmuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Yabancı uyruklu kadın insan ticaretinden tutuklandı Samsun’da polis ekipleri tarafından yabancı uyruklu kadınları zorla çalıştırıp fuhşa sürükleyenlere yönelik yapılan operasyonda Kırgız uyruklu kadın ile birlikte 3 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen yabancı uyruklu kadın tutuklanırken, 2 şahıs serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan istihbari bilgiler doğrultusunda yaptıkları çalışma sonucu Kırgız uyruklu M.A. adlı kadının, Özbekistan ve Azerbaycan’dan yasal yollardan kadın getirdiği, Türkiye’de kalış süresi dolan kadınları hasta bakıcılık işinde çalıştırdığı, bu kadınlardan komisyon adı altında para aldığı ve yine söz konusu kadınlara fuhuş yaptırdığını tespit etti. Göçmen polisi, H.G. adlı şahsın M.A. adlı kadının getirdiği kadınlara fuhuş yaptırdığını ve E.Y. adlı şahsın da M.A. ile birlikte kadınları zorla çalıştırdığını ortaya çıkardı. Polis yaptığı operasyon sonucu Kırgız uyruklu M.A. ile Türk vatandaşı E.Y. ve H.G.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Polisin operasyonunda 6 kadın kurtarıldı. Kurtarılan 6 mağdur kadının da sınır dışı edilmesi için çalışma başlatıldı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan M.A. adlı kadın ile E.Y. ve H.G. bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. E.Y. ve H.G. savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılırken, nöbetçi mahkemeye ifade veren M.A. adlı kadın mahkemece "insan ticareti" suçundan tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.
Ankara Savunma Sanayii Başkanı Görgün: “Simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı” Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Son yıllarda simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı. Askeri simülatör ve eğitim sistemleri, pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar dolar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir" dedi. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, SİMSOFT ANKARA HAB’da SİMMER adında simülasyon merkezini açtı. Türkiye’nin uzay ve havacılık sanayiine kaldıraç olacak yerli ve yabancı firmaların ve yan sanayi firmalarının bölgeye çekilmesi doğrultusunda kurulan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (HAB) birinci etabı için çalışmalar 2017 yılının son çeyreği ile başladığını belirtti. Test merkezinin küçük ve orta ölçekli işletmelerin sektöre daha çok dahil edilebilmesi amacıyla kurulduğunu belirten Görgün, "Birinci etabımızda fiili üretime geçen firma sayısı 43 olup, firmalarımız toplam 253 bin metrekare kapalı alanda üretim faaliyetlerini yürütmektedir. Buna ilaveten inşaat faaliyeti aktif olarak devam eden 74 firmamız bulunmaktadır. Yine bugün itibari ile 2 bin 200 kişiye istihdam sağlanmakta olan OSB’mizde inşaatı devam eden sanayicilerimizin de faaliyete geçmesi ile birlikte istihdam sayısının 7 bin 500 olacağını öngörmekteyiz. OSB’mizin her iki etabının da faaliyete geçmesi ile birlikte bölgemiz toplam alanı 700 hektar seviyelerine ulaşacak. Yapılacak toplam yatırım tutarı 3 milyar dolar olacak ve bölgede 20 bin kişiye istihdam sağlanacaktır" diye konuştu. Askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörleri üretilecek Son yıllarda simülasyon teknolojilerinin dünyada artan bir önem kazandığının altını çizen Görgün, simülasyon teknolojilerinin NATO bünyesinde de kritik teknoloji olarak kabul edildiğini dile getirerek, "Askeri simülatör ve eğitim sistemleri pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir. Başkanlığımız tarafından Simsoft firmamıza sağlanan kredi desteği ile bugün açılışını gerçekleştireceğimiz ’SİMMER- Yeni Nesil Simülatör Üretim, Eğitim ve Test Merkezi’nde hava, kara ve deniz platformlarına yönelik askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörlerinin üretimi, donanım entegrasyonu, araştırma ve test faaliyetleri yapılacaktır. Kurulan üretim hattı üzerinde, büyüklüklerine ve tiplerine bağlı olarak 10 adet simülatörün üretimi ve entegrasyonu eş zamanlı olarak yapılabilecektir. Simülatör sistemlerinde yer alan farklı kapasitelerde ve farklı serbestlik derecelerine sahip hareket sistemlerinin tasarım, üretim, entegrasyon ve test işlemleri gerçekleştirilebilecek, özgün yazılım çözümlerinin yanında, donanım ve elektromekanik sistemlerin geliştirilmesi ve üretimi de yapılacaktır" ifadelerini kullandı.