GENEL - 29 Kasım 2018 Perşembe 13:14

Yalova Halk Eğitim rekor kırdı

A
A
A
Yalova Halk Eğitim rekor kırdı

Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü (HEM) 2017-2018 yılında açılan kurs ve kursiyer sayısında rekor kırdı.

Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü (HEM) 2017-2018 yılında açılan kurs ve kursiyer sayısında rekor kırdı. Yalova HEM, bin 200 kurs açarak 21 bin kursiyeri eğitti.


Konuyla ilgili bilgi veren Yalova Halk Eğitim Müdürü Sadrettin Doğan, “1 Ekim 2017 yılında başlayan 2017/2018 eğitim öğretim yılımızı 1 Ekim 2018 tarihi itibarı ile sonlandırdık. Bu yıl gerçekten çok yoğun bir yıl geçirdik. Bu tarihler arasında bin 200 kurs açtık. Bir önceki yıl bu rakam 980 kurstu. Bu yıl kursiyer sayısında da çok önemli bir artış yaşadık. Bu yıl 24 bin 549 kişi kurslardan faydalandı. Bu rakam geçen yıl 19 bin 870 kişiydi. Yani 2017/2018 eğitim öğretim yılında gerek açılan kurs ve gerekse kursiyer sayıları anlamında rekor kırdık” dedi.


Doğan, iş karşılığı ücret kurslarının da çok ilgi gördüğüne dikkat çekerek, “Bu yıl iş karşılığı ücret kurslarımız da çok büyük ilgi gördü. Bu kurslardan 600 kişi faydalandı. Burada ağırlığı Suriye’den ülkemize gelen kursiyerlere verdik. Türk ve Suriyeli karışık gerçekleşen kurslara katılanlara aylık bin TL bir ücret ödendi. Kat hizmetleri, komilik, servis görevlisi ve bahçecilik kurslarından faydalandılar. Burada özellikle de komilik, kat hizmetleri ve servis görevlisi hizmetleri eğitimi alan kursiyerlerimize hemen iş sağladık. İŞKUR ile yapılan ortak çalışma ile bu elemanlara ihtiyaç duyanlar kursiyerlerimizi işe başlattılar. Bu kurslar 10 Aralık 2018 tarihinde sona erecek ve sertifikalar da dağıtılacak” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı: İlginç diyalog kamerada Aksaray’da polisin uygulama yaptığını fark eden alkollü sürücü uygulama noktasına 60 metre kala araçtan inerek yaya olarak kaçmaya çalışırken polis ve bekçiler tarafından yakalandı. Kaçarken ayakkabısı ayağından çıkan sürücü ile polis arasında ayakkabı imtihanı yaşanırken, polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı. Olay gece yarısı Taşpazar Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ve trafik ekipleri gece yarısı bulvar üzerinde bekçilerle birlikte uygulama yaptı. Uygulama esnasında denetim noktasını fark eden bir sürücü noktaya 60 metre kala 68 ABG 446 plakalı araçtan inerek kaçmak istedi. Bunu fark eden polis ve bekçiler koşarak İ.İ. (46) sürücü kaçamadan yakaladı. İlk önce polis memurlarına basın mensuplarından için, “Çekmesin beni” diye adeta talimat veren alkollü sürücüden ehliyet istendi. Ehliyetini vermek istemeyen sürücü araçtan inip kaçmaya çalışmasına rağmen polis ekiplerine “Arabadan kim aldı beni?” diye sordu. Gazetecilerin “Neden kaçmaya çalıştınız?” sorusuna, “Kardeşim ben bir şey yapmadım, ben sadece evime gidiyorum ama alkollüyüm. Yanlış olmasın ama şu yaptığımız ne?” diye cevap verdi. Ehliyeti istenilen alkollü sürücü “Ayakkabım gelsin vereceğim” diye polis ekiplerine cevap verirken, polis memurunun, “Ayakkabını bizim ekipler mi aldı?” sorusuna ise “Bilmiyorum” cevabını verdi. Ehliyetini vermek istemeyerek zorluk çıkaran sürücü polis ekiplerince güçlükle gözaltına alındı. Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan alkol kontrolünde sürücünün 2.19 promil alkollü olduğu tespit edilirken, kaçmaya çalışması ve polis ekiplerinin kısa süreli kovalamacası dron kamerasına da yansıdı. Hastanedeki kontrollerinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen sürücüye alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilirken ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise polis ekiplerince çekici marifeti ile otoparka çektirildi.