YEREL HABERLER - 14 Şubat 2013 Perşembe 11:31

FETHİYE`DE BALIK TUTAN GENCİ DALGALAR YUTTU

A
A
A
FETHİYE`DE BALIK TUTAN GENCİ DALGALAR YUTTU

Fethiye`nin Karadere Beldesi plajında balık avlamaya giden dört genç ikisi kıyıdan ağ atarak balık avlamaya çalışırken dalgalara kapıldı. Gençlerden biri güçlükle kurtulurken diğeri boğularak hayatını kaybetti.
Fethiye`nin Kumluova Beldesinde sebze haline işçi olarak Silifke`den çalışmaya gelen evli 1 çocuk babası 28 yaşındaki Erkan Genç dört arkadaşıyla birlikte Karadere Plajı özlen çayı mevkiine kıyıdan balık avlamaya gittiler. Erkan Genç ile dayıoğlu Selim Genç (25) kıyıdan ağa atarak diğer arkadaşıyla birlikte çekmeye başladılar. Bir anda gelen dev bir dalga Erkan Genç ile Selim Genç`i deniz içersine doğru sürükledi. Elindeki ağada takılan Erkan Genç`i dalgalar tekrar kıyıya atarken Selim Genç dalgalarla boğuştu. Beraberindeki arkadaşları ve sahilde bulunan bazı vatandaşlarda yardıma koşmasıyla Selim Genç dalgalar arasında boğulmaktan kurtulabildi. Erkan Genç için hemen 112 acil ambulanstan yardım istendi. Kıyıda yapılan ilk müdahalenin ardından Fethiye`ye kadar 40 dakika boyunca kalp masajı uygulanarak Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesine kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Erkan Genç`in balık tutmaya çalışırken denizde boğularak öldüğünü duyan eşi Gülsevin Genç ve arkadaşları hemen hastaneye koştu. Olaya Fethiye Cumhuriyet Savcılığı el koydu.
Aynı hastanede yapılan ön incelemenin ardından Erkan Genç`in cenazesi geniş çaplı otopsi için Muğla Adli tıp kurumuna gönderildi. Balık tutarken dalgaların sürüklediği Selim Genç ise yaşadıklarını anlatırken "Biz halde işçi olarak çalışıyorduk. Karadere sahiline serpme ağ ile kıyıdan balık tutmak için gittik. Dayı oğlu olan Erkan Genç ile kıyıdan ağı atıp toplamaya çalışırken gelen dev dalgalar ikimizi de sürükledi. Yüzme bilmesine rağmen Erkan ve ben dalgaların arasında kaybolduk. Çok çırpındım dalgalar arasında beni ve Erkanı kıyıya attı. Hastaneye yetiştirdik ama kurtaramadık`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Khan “Pakistan ve Türkiye bir millet iki devlet” Düzce Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Türkiye Pakistan İlişkileri” adlı programda Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan, Düzce Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. İstiklal Konferans Salonu’nda program öncesinde Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’i ziyaret eden Qazi Saleem Ahmed Khan, Rektör Sözbir’le görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra “Türkiye Pakistan İlişkileri” adlı programa geçildi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Sibel Bayram, Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan’a davetlerini kabul ederek Düzce Üniversitesi’ne geldiği için teşekkür etti. Ülkemizin, Pakistan’ı resmi olarak tanıyan ülkelerin başında geldiğini belirten Doç. Dr. Sibel Bayram, her iki ülke arasındaki ziyaretler ve anlaşmalarla bu dostluk ilişkisinin daha da güçlendiğini ifade etti. Geçmişten günümüze iki ülkenin tarihi ilişkilerinden söz eden Doç. Dr. Bayram, iş birliğini daha da geliştirmek istediklerini söyledi. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, “Türkiye Pakistan İlişkileri” programına katılım sağladığı için Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan’a teşekkür ederek sözlerine başladı. Üniversite olarak Pakistan Büyükelçiliği’ni ziyaret ettiklerini dile getiren Sözbir, iyi bir köprü kurarak ilişkileri geliştirmek ve öğrenci sayısını artırmak istediklerinin altını çizdi. Proje üretimi ve birlikte program düzenleme gibi birçok noktada ortak çalışmanın önemi üzerinde duran Sözbir, programın hayırlı olmasını temenni etti. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan, çok değerli bir konuda program düzenlendiğini ifade ederek, her iki ülke arasındaki tarihi mirasın yüz yıllara dayandığını belirtti. Ortak din ve inanca sahip Pakistan ve Türkiye için en iyi tanımın “Bir Millet İki Devlet” olduğunu söyleyen Qazi Saleem Ahmed Khan, kalpten kalbe bir ilişkisi olan iki ülkenin bayraklarındaki ay yıldız sembolünün de aynı olduğunu sözlerine ekledi. İki ülkenin en zor zamanlarında birbirine yardımcı ve destek olduğuna işaret eden konuk Müsteşar; ekonomik ve sosyal bağların daha da güçlendiğini, Türkiye ve Pakistan üniversiteleri arasındaki ilişkilerin de geliştirilmesinin önemini dile getirerek programın düzenlemesinde emeği olan herkese teşekkür etti. “Türkiye Pakistan İlişkileri” adlı program, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir tarafından Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan’a hediye takdimiyle son buldu.