YEREL HABERLER - 09 Nisan 2012 Pazartesi 12:09

YOZGAT GAZİ MUSTAFA KEMAL İLKÖОRETİM OKULU ÖОRENCİLERİ 223 KİLO ATIK PİL TOPLADI

A
A
A
YOZGAT GAZİ MUSTAFA KEMAL İLKÖОRETİM OKULU ÖОRENCİLERİ 223 KİLO ATIK PİL TOPLADI

Yozgat`ta Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Öğrencileri 223 kilo ağırlığında 11 bin adet atık pil topladı.
Yozgat Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri, belediyenin başlatmış olduğu atık pil toplama kampanyasına katılarak 11 bin adet atık pil topladı. Topladıkları 223 kilo ağırlığındaki pili Yozgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü`ne teslim ettiklerini belirten Okul Müdürü Mustafa Özyürek, pillerin insan sağlığına ve çevreye çok büyük zararları olduğunu belirterek, ``Pilin içinde bulunan cıva, kadmiyum, kurşun, çinko, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt ve diğer kimyasal bulunmaktadır. Pillerin gelişi güzel çöplere atılması doğaya ve insan sağlığına büyük zarar vermektedir. Belediyemizin bunu önlemek için pil toplama kampanyası başlattığını öğrendik ve Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu olarak biz de bu kampanyaya destek olmak istedik.`` dedi.
Kampanya doğrultusunda öğrencilere pilin zararlarını anlattıklarını ve pillerin gelişi güzel atılmaması gerektiği bilgisi verdiklerini ifade eden Özyürek, ``Öğrencilerimiz öncelikle kendi evlerindeki atık pilleri, komşularındakini ve bulundukları sokakta kapı kapı gezerek atık pil topladı. Öğrencilerimiz 223 kilo ağırlığında 11 bina adet pil topladı. Atık pilleri Yozgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne teslim ettik. Halen kampanyamız devam ediyor ve öğrencilerimiz pil toplamayı sürdürüyor.`` diye konuştu.
Okullarının Yozgat`ta en çevreci okul seçildiğini ve beyaz bayrak aldıklarına değinen Özyürek, "Öğrencilerimizi çevre bilinci ve sosyal sorumluluk bilinciyle yetiştirmeye gayret gösteriyoruz. Okulumuz daha öncede mavi kapak toplama kampanyası yapmıştı. Düzenlediğimiz kampanyaya destek veren öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.`` ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da LGS heyecanı başladı Türkiye genelinde 1 milyondan fazla öğrencinin ter dökeceği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavı saat 09.30’da başladı. İstanbul’da da on binlerce öğrenci sabah erken saatlerde sınava girmek için okullara koştu. Veliler ise okul önünde heyecanla çocuklarının sınavdan çıkmasını bekledi. Türkiye genelinde 1 milyonu aşkın öğrencinin ter dökeceği LGS heyecanı saat 09.30’da başladı. İstanbul’da sınavın gerçekleştirildiği okullardan biri olan Beşiktaş Ali Yakın Ortaokulu’na gelen öğrenci ve velilerin büyük heyecan yaşadığı görüldü. On binlerce öğrenci sabah erken saatlerde sınava girmek için okullara koştu. Veliler ise okul önünde çocuklarının sınavdan çıkmasını bekledi. “Veliler olarak heyecanlıyız” Öğrencisini sınava getiren velilerden Fatih Halaç, “Sınav heyecanı var. Bir sene çocuğumuz sınava hazırlandıktan sonra sınava girdi. Veliler olarak heyecanlıyız. Sınava güzel çalıştı, inşallah emeğinin karşılığını alır. Burada bütün öğrencilerimize de başarılar diliyorum” dedi. “Ben daha çok heyecanlıyım” Veli Aynur Gencer ise, “Çok heyecanlıyım. Durmadan ağlıyorum, ben daha çok heyecanlıyım. Sınava iyi hazırlandı, inşallah iyi geçer o da çok heyecanlıydım” şeklinde konuştu. “Başarılar diliyorum” Ali Gencer ise, “Spor hocası olmak istiyor ama lise tercihinde gazeteciliği seçecek. Başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. (SB-SK-
Samsun Başkan Sandıkçı: “Milli Teknoloji Hamlesi ülkemizin geleceği için atılan büyük bir adımdır” Samsun’un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Milli Teknoloji Hamlesi’nin ülkenin geleceği için atılan büyük bir adım olduğunu, çocukları ve gençleri yapay zeka yazılımı ve robotik kodlama eğitimleriyle yeni nesil teknolojileri üretebilir bir hale getirmeye devam ettiklerini kaydetti. Bu yıl ikincisi düzenlenen Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü Proje Şenliği’nde öğrencilerle bir araya gelen Başkan İbrahim Sandıkçı, öğrencilerin tasarımları ve üretimleri kendilerine ait olan eserleri inceledi ve çalışmalarından dolayı tebrik etti. Öğrencilerin, Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde özel olarak oluşturulan 8 atölye ve 8 keşif alanında ürettiği eserler ziyaretçilerden tam not aldı. Vatandaşların yoğun bir ilgiyle ziyaret ettiği şenlikte projeleri, tasarımları ve üretimleri öğrenciler tarafından yapılan 256 adet eser sergilendi. Milli Teknoloji Hamlesi’ni bilgi ve yetenekleriyle daha ileriye taşıyacak olan nesilleri yetiştirmeye devam ettiklerini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Milli Teknoloji Hamlesi ülkemizin geleceği için atılan büyük bir adımdır. Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsümüzde bu adımı daha ileriye taşıyacak, kendisinden sonraki kuşaklara da ilham olacak nesiller yetiştiriyoruz. Öğrencilerimiz, Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde aldıkları eğitimler, öğrendikleri bilgilerle, Kızılelma ve Akıncı gibi dünya çapında ilgi uyandıran yeni milli eserlerin üretilmesinde önemli rol alacaklar” şeklinde konuştu.