YEREL HABERLER - 16 Nisan 2015 Perşembe 15:22

Sorgun'da İhtiyaç Sahibi Öğrenciler Yararına Kermes

A
A
A
Sorgun'da İhtiyaç Sahibi Öğrenciler Yararına Kermes

Sorgun Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ihtiyaç sahibi ailelere yardım amaçlı kermes törenle açıldı.
Belediye Sergi Salonunda açılan kermese İlçe Kaymakamı Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Dernek Başkanı Mikdat Güler, Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş ve vatandaşlar katıldı.
Kermes açılışında konuşan Dernek Başkan Yardımcısı Orhan Tatar, geliri ihtiyaç sahibi ailelere yardım için kullanılacak olan kermesi üç yıldır düzenlediklerini söyledi. Tatar, “Derneğimizde 3 bin 500 ihtiyaç sahibi kayıtlı ailemiz bulunmakta. Düzenli olarak 200 ailemiz yardımlarını alıyor. Derneğimiz sadece ilçemizde veya ülkemizde değil yurtdışında Afrika’da, Suriye’de çeşitli yardımlarda bulundu. Afrika’da su kuyuları, sağlık hizmetleri, Suriye’de gıda ve giyecek yardımları yaparak derneğimizi dünya çapında yardım derneği olarak düşünebiliriz” dedi.
Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise, “İlçemizde kurulan Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çok farklı bir yardım mekanizması oluşturdu. Her meslekten gönüllü vatandaşlarımız bu yardım derneğine gönül verip hizmet ediyor. Allah hepinizden razı olsun. İyi ki varsınız” diye konuştu.
El emeği göz nuru ürünlerin yanında lezzetli yiyeceklerinde bulunduğu kermes Pazar gününe kadar belediye sergi salonunda açık olacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tolunay Kafkas: "4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Antalyaspor galibiyetiyle ilgili, "Kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştığı Antalyaspor’u 4-1 mağlup etti. Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Maçta pozisyon hataları yaptıklarına değinen Kafkas, "Çok stresli ve gergin maçlar oynuyoruz. Her maç final havasında. Bu oyun daha önceki maçlara göre istediğimiz gibi değildi ama sonuç önemli. Özellikle bizim takımın pres gücü yüksekti. Bunun da nedenleri var tam anlamıyla yapamadık. Sakat oyuncularımızın yeni yeni dönmesi. Bazı pozisyon hataları yaptık. Oyunun belli bölümünde topu rakibe bırakıp kontrol etmeye çalıştık. Aslında oyun planımızın içerisinde yoktu ama plan değişikliğine gittik. Sonuçta kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum. Antalyaspor ve Sergen Hocaya da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. "Her maçı kazanabilecek güçte takımız" Gelecek hafta deplasmanda karşılaşacakları Kayserispor ve ligin kalan bölümüyle ilgili Kafkas şunları söyledi: "Kayseri’de kazanmak istiyoruz. Bizim şöyle bir avantajımız var; son 4 haftaya girerken yükselişimiz var. Hem sonuç olarak hem oyun olarak. Eğer bunu artıya çevirebilirsek her maçı kazanabilecek güçte takımız. Ligde 37-38 ve 40 puanlar tehlikede olduğunu düşünüyorum."