YEREL HABERLER - 15 Aralık 2011 Perşembe 14:59

NÜKLEER TIP MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

A
A
A
NÜKLEER TIP MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde hizmete açılan Nükleer Tıp Merkezi ile hastaların il dışına sevkleri azalacak.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, hizmete giren Nükleer Tıp Merkezinin Yozgat’ta önemli hastalıkların tanı ve tedavisinde önemli bir rol oynayacağını söyledi. Nükleer Tıp Merkezi’nde incelemelerde bulunarak Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Delibaş ve Nükleer Tıp Merkezi sorumlusu Uzm. Dr. Seyhan Karaçavuş’ tan bilgi alan Rektör Uçar, "Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi sessiz yükselişini sürdürüyor. Üniversitemiz araştırma ve uygulama hastanesi’nde eksiliği hissedilen tıbbı malzemeleri bir bir alarak halkımızın hizmetine sunuyoruz. Hastanemizde modern tıbbın imkanlarını kullanarak halkımıza güvenli sağlık hizmeti sunmanın amacındayız, bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Hastanenin, bölge hastanesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Rektör Uçar, "polikliniklerimizde günlük hasta sayımız her geçen gün artarak son altı ayda üçe katlanmıştır. Kısa bir süre sonra da acil servisimizi hizmete açacağız. ’Halka hizmet Hakka hizmet’ felsefesini kendimize şiar edindik. Branşında uzman kadromuz, güler yüzlü personelimiz ile halkımıza kaliteli sağlık hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.
Nükleer Tıp Merkezi’nin işlevi ile ilgili bilgi veren Uzman. Dr. Seyhan Karaçavuş, "Radyoaktif maddelerin yaydıkları ışınların özel yöntemler ile görüntü haline getirilmesi ve bu maddelerin bazı hastalıkların tedavisinde kullanılmasını sağlayan Nükleer Tıp Merkezimiz ile teşhis ve tedavi için il dışına yönelik sevklerin önüne geçilecek. Hastanemiz bünyesinde kurduğumuz Nükleer Tıp Merkezi, hastalıkların tanı ve tedavisinde önemli bir rol oynayacak" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 3 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 123 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 3 ilde jandarma tarafından uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 123 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Ezine, Isparta ve Tarsus Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Çanakkale, Isparta ve Mersin’de uyuşturucu satışına yönelik operasyonlar düzenlendi. 131 Asayiş Timi, 9 Jandarma Motorlu Asayiş Timi, 6 Komando Timi, 574 jandarma personeli ve 12 özel eğitimli narkotik dedektör köpeği ile birlikte 101 farklı adrese düzenlenen operasyonlar sonucu 123 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu 465 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Bakan Yerlikaya uyuşturucu ile mücadelede kararlılık vurgusu yaptığı paylaşımda, "Operasyonlardaki hedefimiz; özellikle gençlerimizi hedef alan, zehir tacirlerinin eli kolu durumundaki, sosyal medya ve mesajlaşma programları üzerinden, mahalle ve sokak aralarında uyuşturucu madde satışı yapan ‘Torbacı’ diye tabir edilen sokak satıcılarıydı. Uyuşturucuyla savaşımız, çok katmanlı ve çok boyutlu olarak kararlılıkla devam ediyor. Uyuşturucu suç örgütü elebaşından, torbacısına kadar tedarik zincirinin her halkasını tek tek kırıp atacak operasyonlar düzenliyoruz" ifadelerine yer verdi.