ASAYİŞ - 01 Ekim 2015 Perşembe 21:10

Yozgat'ta Gaz Kaçıran Mutfak Tüpü Patlamadan İtfaiye Ekiplerince Dışarı Çıkartıldı

A
A
A
Yozgat'ta Gaz Kaçıran Mutfak Tüpü Patlamadan İtfaiye Ekiplerince Dışarı Çıkartıldı

Yozgat’ta bir evde gaz kaçıran mutfak tüpü, patlamadan itfaiye ekipleri tarafından dışarı çıkartılarak olası bir facia önlendi.
Olay, akşam Yozgat Develik Mahallesi 1. Sokak’ta Azmi Şahin isimli vatandaşın evinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Azmi Şahin iki gün önce aldığı mutfak tüpünü ocağa bağladı. Eşi ve çocuğu evde bulunduğu sırada mutfaktan ses gelmeye başlayınca mutfağa giren Azmi Şahin’in eşi, tüpün gaz kaçırdığını görünce panikleyerek çocuğunu da alıp dışarı çıkarak komşularına haber verdi. Komşusu Hasan Hüseyin Yılmaz mutfağa girerek tüpü kapatmaya çalıştı ancak tüm uğraşlara rağmen kapatamayınca dışarı çıkıp elektriği kesip, itfaiyeden yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri eve girerek, tüpü mutfaktan çıkardı. Gaz kaçıran tüp itfaiye erleri tarafından kontrollü bir şekilde boşaltıldı. Gazın boşaltılması sırasında itfaiye ekipleri ateşle yaklaşılmaması konusunda sık sık uyardı.
Hasan Hüseyin Yılmaz, komşusunun dışarı çıkarak tüpün gaz kaçırdığını ve kapatamadığını söylediğini belirterek, “Ben de içeri girdim, fakat tüpü kapatamadım. Herhangi bir kaza yaşanmasın diye dışarı çıkıp elektriği kesip itfaiyeden yardım istedim. Tüpün bu şekilde gaz kaçırmaması gerekiyor, tüp hatalı olmalı ki bu şekilde gaz kaçırıyor. Allah’a şükür bir kaza yaşanmadı” diye konuştu.
Ev sahibi Azmi Şahin, tüpü 3-4 gün önce aldığını ve tüpün hatalı olduğunu iddia ederek, bayi ve firmadan davacı olacağını söyledi. Şahin, "Evde eşim ve çocuğum vardı. Eğer yanlışlıkla bir çakmak çaksalar veya elektriği açmış olsalardı ev havaya uçardı, bunun hesabını kim verebilirdi" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir