GENEL - 20 Ekim 2016 Perşembe 15:02

Esnaf artık taşınır mallarını da ipotek olarak gösterip kredi çekebilecek

A
A
A
Esnaf artık taşınır mallarını da ipotek olarak gösterip kredi çekebilecek

AK Parti Yozgat Milletvekili ve TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, Ticari İşletmelerde Taşınır Rehni Kanunu ile orta ölçekli işletmelerin taşınır mallarını da ipotek gösterip kredi çekebileceğini söyledi.
AK Parti Yozgat Milletvekili ve TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, küçük ve orta ölçekli iş yapan esnafların beklediği ’Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanun’un TBMM Genel Kurulunda oylanarak kabul edildiğini belirterek, “Esnafımızın kredi işlemlerinde önün açmak için hazırlanan bu kanun hayırlı olsun. TESKOMB Genel Başkanı olmam sıfatıyla esnaf olarak hükümetimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Daha önce gerçek veya tüzel kişilerin belirli varlıkları teminat olarak gösterip, bu varlıkların maddi değeri karşılığında kredi vb. finansman kaynaklarına ulaşması günümüzde yaygın bir uygulama alanı kazanmıştır. Bu tür bir finansman mekanizması yatırımcılar tarafından artık bir ihtiyaç olarak değerlendirilmektedir. Finansal piyasaları etkin çalışan bir ekonominin iktisadi büyüme konusunda taşıdığı potansiyelin farkındayız ve bu potansiyelimizi kullanmak için elimizden gelen tüm gayreti göstermemiz gerekiyor. Ülkemizde finansmana erişim mekanizmasına işlerlik kazandırmak noktasında önemli bir adım olarak değerlendiriyorum" dedi.
1971 tarihli bu kanunun günümüz ekonomik ihtiyaçlarına yanıt vermekten çok uzak kalmakta ve taşınır rehni karşılığında finansmana erişim olanaklarını daralttığını vurgulayan Milletvekili Akgül, “Bu nedenle, bu kanunun yerine günümüz anlayışına cevap veren, modern bir düzenleme yapması bir zorunluluk olarak görülmüştür. Bu yasa ile esnafımız modern şartlara daha iyi uyum sağlayacak. Özetle, ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu’nun, başta KOBİ’ler olmak üzere, tacir, esnaf, çiftçi, üretici örgütleri ve serbest meslek erbabının taşınır varlıklarını rehin göstermek suretiyle finansmana erişimini kolaylaştıracağını düşünüyorum” diye konuştu.
TESKOMB olarak esnafın can simidi olduklarını da hatırlatan Akgül, “TESKOMB olarak 20 milyar TL’ye yakın bu dönem esnafımıza para dağıttık. Bu kaynak sıfır faize yakın. Esnafımızın can simidi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum DAGC’den İHA’ya 9 ödül Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC), "Gazetecilik başarı ödülleri" sonuçlarını açıklandı, İHA’ya 9 ödül verildi. Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ile birlikte geleneksel olarak düzenlediği Gazetecilik Başarı Ödülü Yarışması’nda 2025 yılının başarılı gazetecileri belirlendi. Jüri; Erzurum, Erzincan, Kars, Iğdır, Ardahan, Ağrı, Bayburt, Elazığ, Malatya, Bingöl, Muş, Bitlis, Tunceli, Van ve Hakkari illeri ile ilçelerinde görev yapan yerel ve yaygın basın kuruluşlarından çok sayıda gazetecinin katıldığı yarışmada yaklaşık 200’ün üzerinde başvuruyu değerlendirdi. İHA’ya 9 ödül verildi DAGC’nin "Gazetecilik başarı ödülleri"nde İhlas Haber Ajansı’na 5 ödül geldi. İşte İHA’nın aldığı ödüller; 1-Ümit Kılıç Yaşam Haberi: Sebahattin Yum Iğdır-İHA "Valiye var gaziye yok" 2-Sayıl Narmanlıoğlu Ekonomi Haberi: Merve Gökbakan Ağrı-İHA "Ağrı’dan dünyaya" 3-Sayıl Narmanlıoğlu Ekonomi Haberi: Olgun Yıldız Ardahan-İHA "Süt üreticileri düşük fiyattan şikayetçi" 4-Cemal Çelebi Yerel-Fotoğraf: Dursun Murat Aydın Erzurum-Oltu - İHA "Oltu" 5-Tevfik Akan Yaygın-Fotoğraf: Özkan Olcay Bitlis-İHA "Koyun sürüleri" 6-Durdemir Bilirdönmez TV Yaygın Haber: Öznur Demir Bayburt-İHA "Son tandır ustası" 7-Hüseyin Uray TV Haber Görüntü: Salih Akkuş Van-İHA "İnci Kefali" 8-Adnan Vangölü TV Görüntü (Spor):Mehmet Emin Kızılca İHA Erzurum "Vali Paraşütle uçtu 9-Sebahattin Yılmaz TV Görüntü-Drone: Işık Çapanoğlu Kars-İHA "Menderesler"