YEREL HABERLER - 06 Aralık 2016 Salı 14:08

Okul harçlığı olarak biriktirdiği Dolar ve Euro’yu Türk Lirasına çevirdi

A
A
A
Okul harçlığı olarak biriktirdiği Dolar ve Euro’yu Türk Lirasına çevirdi

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde babasının verdiği okul harçlığını harcamayıp dolara çeviren Milli Egemenlik İlköğretim Okulu 5.sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Muhammed Tarık Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı sonrası biriktirdiği 13 Dolar ve 20 Euro’yu bozdurarak Türk Lirasına çevirdi.
Döviz karşısında değer kaybeden Türk Lirasına sahip çıkmak adına 5.sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Muhammed Tarık Arslan, bir ay boyunca babasının verdiği okul harçlığını harcamayıp Dolar ve Euro’ya çevirdi. Bir ay boyunca 13 Dolar ve 20 Euro biriktiren Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına kulak vererek bir kuyumcuya giderek biriktirdiği Dolar ve Euro’yu Türk Lirasına çevirdi.
Biriktirdiği Dolar ve Euro’yu Türk Lirasına çevirdiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı çağrının ardından biriktirdiği Dolar ve Euro’yu Türk Lirasına çevirdim. Şu sözü de çok seviyorum. Ailesiz bir bayrak olur ama bayraksız bir vatan olmaz” dedi.
Sorgun’da 25 yıldır kuyumculuk yapan 60 yaşındaki Hüseyin Özdemir ise, 12 yaşındaki Muhammed Tarık Arslan’ın duyarlı hareketinden dolayı gözyaşlarını tutamadı. Özdemir, “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine biriktirdiği bir dolarları getirip bozdurduğu için Allah razı olsun diyorum” şeklinde konuştu.
Muhammed Tarık Arslan’ın babası Hüseyin Arslan ise, oğlu ile gurur duyduğunu belirterek “Günlük 5 lira harçlık veriyordum. Bunun 2 lirasını annesiyle gidip dolar yaptırmış. Daha sonra Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine bana Dolar ve Euro’sunu bozdurmak istediğini söyledi. Bende oğlumla birlikte kuyumcuya gelerek bozdurduk. Bütün herkese örnek olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Cizre’de kamyonet otomobile arkadan çarptı: 2 yaralı Şırnak’ın Cizre ilçesinde kamyonetin otomobile arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza, Cizre ilçesine bağlı Dirsekli Mahallesi eski Şırnak yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ilçe merkezinden Dirsekli Mahallesi istikametine seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 73 ABK 915 plakalı otomobile, aynı istikametten gelen ve sürücüsü belirlenemeyen 34 MPM 750 plakalı kamyonet arkadan çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle her iki araçta da büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, araçlar içerisinde bulunan 2 kişi yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan jandarma ekipleri, yolda ikinci bir kazanın yaşanmaması için güvenlik önlemi alarak trafiği kontrollü bir şekilde tek şeritten sağladı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavisi süren yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Kaza nedeniyle bir süre kontrollü olarak sağlanan trafik, kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından normale döndü. Jandarma ekipleri, kazayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.