YEREL HABERLER - 22 Şubat 2017 Çarşamba 17:56

POMEM öğrencileri 15 Temmuz’u resmetti

A
A
A
POMEM öğrencileri 15 Temmuz’u resmetti

15 Temmuz darbe gecesi yaşanan olaylar, Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) öğrencileri tarafından resmedildi.
Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde gerçekleştirilen resim sergisi açılışına Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu ve çok sayıda POMEM öğrencisi katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından seslendirilen müzik dinletisi katılımcılar tarafından büyük beğeni kazandı. Müzik dinletisinin ardından 37 resmin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi ve programa katılanlar, öğrenciler tarafından gerçekleştirilen resim sergisini gezdi. Serginin ardından öğrencilere başarı belgesi ve plaketi verildi.
15 Temmuz’un anlatıldığı ve 37 resmin yer aldığı serginin açılış konuşmasını POMEM 1. Sınıf Emniyet Müdürü Şaban Kütükoğlu gerçekleştirdi. 15 Temmuz’da Türk polisinin sergilediği özverili mücadeleye değinen Kütükoğlu, “Bizler üzerimizde taşıdığımız bu üniformanın ağırlığının farkında olan bireyler olarak Türk Devletini ve Türk milletini yıkmak ve parçalamak isteyen hainlerin karşısında duvar öreceğiz. Bu hainlere Türk polisi olarak fırsat vermedik, vermeyeceğiz” dedi.
Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ise “Polis, asker üniforması ile belinde silah taşıyan insanların yüzünde sert bir duruşu vardır. Ama güzel sanatlarla musikilerle uğraşan insanlar bu sert duruşu yumuşatırlar. Meslek hayatınızda yaşadığınız sıkıntılara, sorunlara bunlarla baş edeceksiniz. Kimisi bağlama çalacak kimisi kanun çalacak. Kimisi şiir okuyacak kimisi de şarkı söyleyecek. İşte bunlarla biz sertliklerimizi tamir edeceğiz ve onaracağız” şeklinde konuştu.
Dicle Üniversitesi Resim Öğretmenliği mezunu olan ve resim sergisinde 17 çalışmasına yer verilen POMEM öğrencisi Menekşe Birel ise “Sayın müdürümüzün bize sağladığı imkanlarla resim sergisi açtık. Bu resmim en büyük çalışmalarımdan biri ve yağlı boya tablo üzerine yapıldı. Tablomda 15 Temmuz’dan bir görüntüyü resmettim. Hem üzücü hem de gurur verici. Türk vatandaşları olarak tarihimizden gelme hatalarımızdan ders alan bir toplumuz. İnşallah böyle bir şey bir daha olmayacaktır. Vatanımızı milletimizi ne kadar sevdiğimizi 15 Temmuz’da bir kez daha gösterdik” ifadelerine yer verdi.
POMEM öğrencisi Eray Keleş ise “18. Dönem POMEM öğrencisi olarak sayın müdürümüzün bize verdiği fırsatlardan dolayı teşekkür ediyoruz. Bu tablomda asker ve polis özel harekatın şehit cenazesinde birbirine sarılmasını resmettim. Onların dayanışmasını ifade etmek istedim. Bu sergide toplam 37 tane tablomuz var. 10 tanesini ben yaptım” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Ülken’den "şehir tanıtım günleri" tepkisi Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, şehir tanıtım günleri adıyla düzenlenen etkinliklerde, maliyetin altında satılan ürünlerin sağlıklı olup olmadığının tartışmaya açık bir konu olduğuna dikkat çekerek "Hijyen sorunlarına sebep olacağı ürünlerin halkımıza pazarlanması, yerel tacir ve esnafa, aynı zamanda da halk sağlığına zarar vermektedir" dedi. Aydın’da son günlerde şehir tanıtım günleri adıyla gerçekleştirilen etkinliklerin sayısının artması üzerine açıklamalarda bulunan Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, açıkta ve maliyetin altına satılan ürünlerin hijyen sorunu oluşturduğuna dikkat çekti. Yaşanan durumun yerel tacir ve esnafın yanı sıra halk sağlığına da zarar verdiğini vurgulayan Ülken, "x" şehir tanıtım günleri adı altında yapılan etkinliklerin net bir şekilde karşılarında olduklarını söyledi. Konu ile ilgili Aydın Valiliği ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’yle de görüştüklerini ve taleplerini ilettiklerini belirten Ülken, "Tacir esnaf taş, Aydın halkı mikrop mu yesin?" başlığıyla yaptığı açıklamasında "Son dönemde kentimizde ’x’ şehir tanıtım günleri adı altında o şehrin gastronomisi hariç tereyağından peynire, bakliyattan sucuğa varıncaya kadar her türlü ürünün satış alanı haline gelen etkinlikler düzenlenmektedir. Yerel tacir ve esnaf sabit kira, elektrik, su, işçilik, vergi, ruhsat harcı, katı atık, işgaliye, aidat, tabela vergisi ve daha bir çok maliyetle daralan ekonomide ayakta kalmaya çalışırken, bu tarz il dışından gelen, maliyeti 900 TL’nin altında olmayan 3 kilo tereyağının 500 TL’ye satılması gibi birçok konuda sağlıklı olup olmadığı tartışmaya açık ve açık alanda satılmasının hijyen sorunlarına sebep olacağı ürünlerin halkımıza pazarlanması, yerel tacir ve esnafa, aynı zamanda halk sağlığına zarar vermektedir. Bu uygulamaya net bir şekilde karşıyız. Mutlaka başka bir ilin gastronomisinin tanıtımı ile ilgili bir etkinlik, 4-5 ürün ve yemek ile senede en fazla 1-2 defayı geçmemek üzere ve çok iyi bir devlet denetimiyle yapılabilir. Ancak, bu süreklilik arz eder ve belirtilen şehre ait olmayan her türlü ürün çeşitliliğini içerirse, Aydın tüccarının temsilcileri olarak bu konuya şiddetle karşı çıkmak ve gerekli her türlü çalışmayı yapmak bizim asli vazifemizdir. Konu ile ilgili Aydın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla gerekli görüşmelerimizi yaptık, talebimizi ilettik. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız da konuya hassasiyetle yaklaşıp, incelemeye aldılar" ifadelerine yer verdi.