YEREL HABERLER - 27 Şubat 2017 Pazartesi 14:38

İŞKUR, TYP’den bin 750 kişi alacak

A
A
A
İŞKUR, TYP’den bin 750 kişi alacak

Yozgat İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında il genelinde toplam bin 750 işçi alımı yapılacak.
Katılımcıların noter kurası yöntemi ile belirleneceğini söyleyen İŞKUR İl Müdür Vekili Zarife Başer, Yozgat Belediyesi, İl Özel İdaresi, Müftülük, Bozok Üniversitesi gibi kurumlara katılımcıların başvuru yapabileceklerini belirtti.
Başvuruların 27 Şubat -03 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyleyen Başer, katılımcıların İŞKUR’a şahsen ve www.iskur.gov.tr adresinden yapabileceklerini ifade etti.
İŞKUR’a kayıtlı olmanın toplum yarına programlara başvuru yapıldığı anlamına gelmediğini de hatırlatan Başer, katılımcıların programlara ayrıca başvuru yapması gerektiğini dile getirdi.
İl genelinde katılımcı adayların açılacak olan Toplum Yararına Programlardan sadece birine başvuru yapabileceklerine işaret eden Başer ayrıca “Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden aynı adreste ikamet eden kişiler başvuru yapabilecekler ancak yalnızca bir katılımcı programdan yararlanabilecek” dedi.
Toplum Yararına Programlarda 2 liste belirleneceğini belirten Başer, birinci listeyi tamamlamadan kesinlikle ikinci listeye geçilmeyeceğini söyledi. Başer 1. listede kadınlar, engelliler, hükümlüler ve 35 yaş üstü erkeklerin yer alacağını 2. liste de ise 35 yaş altı vatandaşların yer alacağını açıkladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da yaşlı adamı gasp edip tartaklayan şüpheli tutuklandı Burdur’da sokakta yürüdüğü sırada yaşlı adamın gömleğinin cebinde bulunan cüzdanını ve telefonunu gasp edip tartaklayan şüpheli polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay sabah saatlerinde Şekerevleri Mahallesi eski gülyağı fabrikası önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre dolaşmak için evden çıkıp yolda yürüyüş yapan Halil T.(68) eski gülyağı fabrikası önüne geldiği sırada karşısından gelen M.A.(22) isimli şahıs, gömleğinin cebinde bulunan cüzdanı gasp etmeye çalıştı. Yaşanan arbede sırasında yaşlı adamın kafasına vuran ve yere düşürüp yaralayan M.A. yaşlı adamın cüzdanını ve telefonunu alıp olay yerinden kaçtı. Olayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Halil T. ambulans ile Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşlı adamı darp ederek cüzdanını ve telefonunu çalan M.A. isimli şüpheli ise çok geçmeden yaşanan kovalamacanın ardından Burç Mahallesi Aşıklar Parkı civarında kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen M.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken gasp ettiği Bin 900 TL para ve yaşanan kovalamaca esnasında düşürdüğü yaşlı adama ait cep telefonu sahibine teslim edildi.