YEREL HABERLER - 11 Nisan 2017 Salı 11:49

Sorgun’da “Yeni Anayasa” anlatıldı.

A
A
A
Sorgun’da “Yeni Anayasa” anlatıldı.

YOZGAT (IHA) Yozgat’ın Sorgun Belediyesinin ev sahipliği yaptığı kültürel etkinlikleri kapsamında Prof.

YOZGAT (IHA) Yozgat’ın Sorgun Belediyesinin ev sahipliği yaptığı kültürel etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Faruk Bilir’in konuşmacı olarak katıldığı ’Yeni Anayasa, Yeni Türkiye’ konulu konferans düzenledi.


Konferansa konuşmacı olarak katılan Kişisel Verileri Koruma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, Türkiye’nin anayasal sürecinden bahsederek anayasaların hazırlanış şekilleri, yaşanan problemler, çözüm yolları ve yeni anayasa paketi hakkında vatandaşlarla bilgilerini paylaştı. Prof. Dr. Faruk Bilir, anayasaların toplumsal sorunları çözen metinler olduğunu belirterek, “Osmanlı’dan bu yana Türkiye’de beş farklı anayasa yapılmıştır. Son iki anayasamız ise darbeciler tarafından yapılmış anayasalardır. Son anayasamızı yapanlar yargılandı fakat bu anayasa halen yürürlüktedir. 177 maddeden oluşan bu anayasa 18 kez değişikliğe uğramış ve 103 maddesi değiştirilmiştir.” dedi. Anayasaların yapıldığı dönemin ve hazırlayanların ruhunu yansıttığını dile getiren Prof. Dr. Bilir konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mevcut anayasanın ruhunu değiştirmemiz gerekiyor. Yapılan darbelerin hepsi anayasa ihlali gerekçesi ile yapılmıştır. Önce ortam hazırlanmış sonra darbe yapılmış daha sonra da anayasa yapılmıştır. Anayasa hem devlet hem de toplum için bir düzenleyicidir. Bu zamana kadar bu düzeni darbeciler belirledi fakat artık bu düzeni halk belirleyecek. Bu ülkede normal zamanda da anayasa yapılabileceği bilinmeli. 1982 anayasasını bir kenara bırakmadığımız sürece sorunlar bitmeyecektir. Önümüzde bir referandum var ve millet ne derse o olacak. Bu yüzden uzlaşma ile bizim değerlerimizi yansıtan bir anayasanın yapılması gerekmektedir. İstikrar için güçlü bir anayasaya sahip olmalıyız” diyen Prof. Dr. Faruk Bilir konuşmasının son bölümünde ise 15 Temmuz gecesi yaşananlara dikkat çekerek, “15 Temmuz öncesinde ’bu ülkede darbe olur mu?’ şeklindeki sorulara olmaz yanıtını verirdim fakat bundan sonra aynı soru tekrar sorulsa ’darbe olabilir fakat böyle bir kalkışmada millet bu harekete hak ettiği cezayı keser’ yanıtını veririm. Türkiye bu tip müdahalelere maruz kalabilecek bir ülkedir. Türkiye’de gelecekte istikrar olması isteniyorsa ve Avrupa’ya, Batı’ya karşı dimdik durabilmemiz gerekiyorsa güçlü bir anayasaya sahip olmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu. Konferans, katılımcıların sorularının cevaplandırılması ve Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’in, Prof. Dr. Faruk Bilir’e katılımların dolayı teşekkür ederek plaket takdiminin ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.