SPOR - 01 Kasım 2017 Çarşamba 10:23

Boğazlıyanlı sporcular Erzurum’dan dereceyle döndüler

A
A
A
Boğazlıyanlı sporcular Erzurum’dan dereceyle döndüler

Boğazlıyan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde açılan boks kursunda eğitim gören sporcular, haftasonu Erzurum’da gerçekleştirilen Erzurum Kulüpler ve İllerarası Hazırlık Maçlarında Yozgat’ı temsil ederek ilçeye dereceyle döndüler.

Boğazlıyan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde açılan boks kursunda eğitim gören sporcular, haftasonu Erzurum’da gerçekleştirilen Erzurum Kulüpler ve İllerarası Hazırlık Maçlarında Yozgat’ı temsil ederek ilçeye dereceyle döndüler.


Türkiye Şampiyonu Beden Eğitimi öğretmeni Meryem Karasu tarafından müsabakalara hazırlanan Boğazlıyan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü sporcuları, hafta sonu Erzurum’da yapılan müsabakalarda 3 birincilik, 3 ikincilik ve 2 üçüncülük alarak Boğazlıyan’a madalya ile döndüler. Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu’nu ziyaret eden Antrenör Meryem Karasu ve öğrencileri daha sonra AK Parti İlçe Başkanı Osman Düğenci’yi de ziyaret ederek verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ettiler.


Beden Eğitimi öğretmeni Meryem Karasu yaptığı açıklamada,"Boğazlıyan Boks Ekibi olarak, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile başlamış olduğumuz bu kursta ilçemize boksu tekrar getirdik. Katılmış olduğumuz Erzurum Kulüpler ve İllerarası Hazırlık Maçlarında önemli başarılar alarak ilçemize döndük. Şubat’ta yapılacak olan Türkiye Boks Şampiyonalarında sporcularımızın birincilik getireceğine söz veriyoruz. dedi.


Sporcuların ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu ve AK Parti Boğazlıyan İlçe Başkanı Osman Düğenci de, öğrencileri tek tek kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kadınlar şalvarlarıyla spor yaptı, ortaya renkli kareler çıktı Gebze Denizli Köyü’nde düzenlenen etkinlikte kadınlar, geleneksel şalvarlarıyla spor yaparak sağlıklı yaşama dikkat çekti. Doğayla iç içe gerçekleştirilen etkinlikte ortaya renkli kareler çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı, kentin farklı noktalarında kadınları sağlıklı yaşamla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamında Gebze ilçesine bağlı Denizli Köyü’nde düzenlenen etkinlikte kadınlar, geleneksel şalvarlarıyla spor yaparak hem sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekti hem de renkli görüntüler oluşturdu. Alanında uzman eğitmenler eşliğinde yapılan egzersizlerde katılımcılar; esneme, nefes ve temel kondisyon hareketleriyle güne enerjik başlangıç yaptı. Geleneksel kıyafetleriyle spor yapan kadınlar, renkli görüntüler oluşturdu. Doğa ile iç içe spor, kadınlardan tam not aldı Doğayla iç içe ortamda gerçekleştirilen etkinlik, spor ile kültürel değerleri buluşturan örnek organizasyon olarak katılımcılardan tam not aldı. Kadınlar, şalvarlarıyla yaptıkları sporla geleneksel yaşam ile modern hayatı bir araya getirirken, sağlıklı yaşamın her şartta mümkün olduğunu bir kez daha gösterdi. Özellikle kırsal mahallelerde düzenlenen etkinlikte kadınların şalvarlarıyla spor yapması, sporun herkes için erişilebilir olduğunu ortaya koydu. Etkinliğe katılan kadınlar, bu tür faaliyetlerin kendilerini hem fiziksel hem de sosyal açıdan güçlendirdiğini belirterek düzenli spor yapma alışkanlığı kazandıklarını ifade etti. Sosyal dayanışmayı güçlendiriyor Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca yürütülen Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı’nın temel hedefleri arasında kadınların fiziksel ve ruhsal sağlığını desteklemek, günlük yaşamlarında hareketli bir yaşam tarzını benimsemelerini sağlamak ve sosyal dayanışmayı güçlendirmek yer alıyor. Programın ilerleyen dönemlerde ise beslenme, psikolojik danışmanlık ve sağlıklı yaşam eğitimleri gibi farklı başlıklarla da desteklenmesi hedefleniyor.
Van Vanlı eğitimciden şampiyonluklarla dolu 20 yıllık veda Van Fevzi Geyik Ortaokulu’nda yaklaşık 20 yıldır görev yapan ve çok sayıda sporcu yetiştiren müdür yardımcısı Mahmut Kipici, tayin dönemi öncesinde elde edilen il ve bölge şampiyonluklarıyla okuluna gururla veda ediyor. Van Fevzi Geyik Ortaokulu’nda 2007 yılından bu yana görev yapan ve spordan sorumlu müdür yardımcılığı görevini yürüten Mahmut Kipici, tayin dönemine girdi. Yaklaşık 20 yıllık görev süresi boyunca yüzlerce öğrenciyi spora kazandıran ve okulun ismini spor camiasında markalaştıran Kipici, veda yılında da geleneği bozmadı. Kipici rehberliğinde hazırlanan öğrenciler, katıldıkları son müsabakalarda il ve bölge birincilikleri elde ederek Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandı. "Sporun acısı geçicidir, gurur kalıcıdır" Veda sürecine ilişkin konuşan Kipici, sporun öğrenci gelişimindeki önemli etkileri olduğunu belirtti. Sporun acısının geçici olduğunu ve gurur kalıcı olduğunu ifade eden Kirpici, "20 yıldır bu okulda disiplin sorunlarını en aza indirmek için öğrencilerimizin sporla uğraşmalarını sağladık. Vücut güçlendiğinde beynin de özgürleşeceğini düşünüyorum. Bu başarıların en büyük kaynağı iyi bir ekiple çalışmaktan geçiyor. Okulumuzda tam bir aile ortamı var" dedi. 2025-2026 eğitim öğretim yılında başarısını zirveye taşıyan okul; futsal, kriket, ragbi, judo ve jimnastik başta olmak üzere toplam 8 spor dalında kenti Bölge ve Türkiye finallerinde temsil etme hakkı kazandı. 20 yıllık mesaisini şampiyonluk kupalarıyla noktalayan Kipici, okul müdürü Veysel Aslan, müdür yardımcısı Zafer Koç ve öğretmen arkadaşlarına teşekkür ederek, "Başta Van Valimiz Ozan Balcı’ya, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Tüm mesai arkadaşlarıma, velilerimize ve öğrencilerime teşekkür ederim, iyi ki varsınız" ifadelerini kullandı.