GENEL - 24 Ağustos 2012 Cuma 19:24

BOZDAО, NİKAH ŞAHİTLİĞžİ YAPTI

A
A
A
BOZDAО, NİKAH ŞAHİTLİĞžİ YAPTI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgatlı Hayırsever İşadamı Bilal Şahin tarafından yapılan düğün salonunun kıyılan ilk nikahta şahitlik yaptı.
Hayırsever İşadamı Bilal Şahin tarafından yapılan ve bundan sonra yapılacak düğün ve nişanlarda ücretsiz olarak hizmet verecek Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Gençlik ve Kültür Merkezi Düğün Salonu hizmete girdi. Yeni düğün salonunda ilk evlenen çift Zahide Tekin ve Kürşat Anteplioğlu olurken; çiftin nikahını Belediye Başkanı Yusuf Başer, şahitliğini ise Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal ve İşadamı Bilal Şahin yaptı.
Nikahı kıyan Belediye Başkanı Yusuf Başer, Hayırsever İşadamı Bilal Şahin bey`in Yozgat`ta büyük hizmetler yaptığını belirterek, yapılan Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Gençlik ve Kültür Merkezi`de yapılacak düğün ve nikahlarda salon ücretinin alınmayacağını söyledi.
Nikah kıyıldıktan sonra bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, nikahın hayırlı olması dileğinde bulunarak, ``Türkiye`mizin genç ve dinamik bir nüfusa ihtiyacı var. Eleştiriyorlar bizi ama 2037`den sonraki Türkiye eğer en az 3 doğum olmazsa yaşlıların yüzde 60`ı buyduğu bir Türkiye olacaktır halbuki bugünkü gücümüz birazda neslimizin gençliğinden dinamimizden kaynaklanıyor. Ben o yüzden böyle iki tane birbirinden değerli gencimizin en az 3 tane evladı çok sağlıklı sıhhatli eğitimli vatana millete dinimize diyanetimize yararlı insanlar olarak yetiştireceğine inanıyorum. Çünkü iyiler çoğalırsa her yerde iyilikler çoğalırsa her yerde iyilikte çoğalır ben o yüzden en az 3 diyorum. Darısı bekarların başına diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun diliyorum`` dedi.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Çiftin evlilik cüzdanını gelin Zahide Tekin`e verdi.
Hayırsever İşadamı Bilal Şahin, Belediyenin teşvikleri doğrultusunda burada Kültür Merkezini yaptığını belirterek, ``Halkımız düğün yaparken bir çok masraf ediyor, düğün salonuna da masraf yapmaması için burasını yaptık. İnşallah vatandaşlarımız bu salonda düğünlerini yapacaklar`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.