GENEL - 20 Kasım 2018 Salı 14:26

Yozgat’ta Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı

A
A
A
Yozgat’ta Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü dolayısıyla Yozgat Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından bir kutlama programı düzenlendi.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü dolayısıyla Yozgat Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından bir kutlama programı düzenlendi.


Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Yozgat Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli ve öğrenciler katıldı. Katılımcılarla birlikte boyama çalışması yapan öğrenciler gökyüzüne balon bıraktılar.


Yozgat Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Neşeli yaptığı açıklamada Bakanlık ve il müdürlüğü olarak çocukların iyi yaşam şartlarında hayatlarını sürdürmeleri için çalıştığını söyleyerek “Eğitim, sağlık ve barınma sorunu olmayan, her türlü istismardan korunmuş, üreten, özgüveni olan, düşünen, çevresi ile olumlu iletişim kuran, kendini geliştirmiş, geçmişini unutmayan ve geleceğe ümitle bakan çocuklar yetiştirmek için yerel ve ulusal politikalarla çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.


Neşeli açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “İlimiz genelinde yaptığımız çalışmalar ile sokaklarda yaşayan ve zararlı alışkanlıklar edinen çocukların bu ortamlardan çıkarılarak topluma kazandırılması, ülkeye ve insanlığa yararlı bireyler olarak yetiştirilmesi için çalışacağız. Bu konu hepimizin ortak sorumluluğu hatta ödevi ve görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle "Dünya Çocuk Hakları Günü" ’nü kutluyor, tüm çocuklara sevgi ve barış dolu bir yaşam diliyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.