GENEL - 15 Ocak 2019 Salı 16:02

Yozgat’ta kar yağışı bölge çiftçisini sevindirdi

A
A
A
Yozgat’ta kar yağışı bölge çiftçisini sevindirdi

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden olan Yozgat’ta 10 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı bölge çiftçisinin yüzünü güldürdü.

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden olan Yozgat’ta 10 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı bölge çiftçisinin yüzünü güldürdü.


Yozgat’ın Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, yaptığı açıklamada önceki yıllara göre bu yıl kış mevsiminin yağışlı geçtiğini söyledi. Son günlerde etkili olan kar yağışının çiftçiler açısından oldukça sevinçle karşılandığını vurgulayan Yılmaz, “Bu yıl çiftçimiz tarlasının ekimini yaptıktan sonra yağışlar aralıklarla devam etti. Önceki yıllarda yağış olmaması nedeniyle toprak yüzeyinde kalan buğdaylar özelliğini kaybediyordu. Bu aylarda yağmur ve kar yağışı olması çiftçilerimiz açısından oldukça sevindirici karşılandı. Şu anda ekili tarım alanları karla kaplandı. İnşallah bundan sonra da bu yağışlar kış boyu devam eder.” dedi.


Yağışların buğday açısından çok faydalı olduğunu söyleyen Yılmaz, “Bu aylarda Kar yağışı ekili hububat alanları için çok önemlidir. Çünkü ne kadar kar yağarsa yağsın buğday için çok faydalıdır. Kar yağması buğdayda oluşabilecek hastalıkları yok eder ve ürünün üzerini örterek yorgan görevi yapar. Soğuk ve dondan etkilenmez. Onların gelişmesini sağlar. Ürünün hasat döneminde daha kaliteli olması, daha verimli olmasına büyük etki eder. Bu bakımdan çiftçimiz bu kar yağışına çok sevindi. Meteorolojiden edindiğimiz bilgiye göre de kar yağışının devam edeceği belirtiliyor. İnşallah bundan sonrada devam eder.” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Menteşe’de Mahalle Afet Gönüllülüğü için kayıtlar başladı Menteşe Belediyesi ve Muğla MAG-AMEDER (Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği) iş birliğiyle "Afetlere karşı daha dirençli bir Menteşe için sen de MAG ol!" sloganıyla düzenlenecek "Mahalle Afet Gönüllüsü" eğitimleri başlıyor. Kontenjanın 50 kişi ile sınırlı olduğu eğitime katılmak isteyen vatandaşlar, 9 Mayıs’a kadar Menteşe Belediyesi web sitesinde yer alan QR kod aracılığıyla kayıt formunu doldurabilecek. Kayıtların ardından 11-17 Mayıs tarihleri arasında verilecek eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar "Mahalle Afet Gönüllüsü" (MAG) unvanını alacak. Başkan Köksal Aras, "Amacımız afetlere karşı bilinçli ve organize bir gönüllü yapısı oluşturmak" Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, projeyi afete hazırlıklı bir toplum oluşturma hedefiyle hayata geçirdiklerini ifade ederek şunları söyledi: "Bölgemizde yaşanan depremler, orman yangınları gibi afetler, hazırlıklı olmanın ne kadar hayati olduğunu bizlere defalarca gösterdi. Bu nedenle gerekli adımları atarak ’Mahalle Afet Gönüllüsü’ çalışmalarımıza geçtiğimiz yıl başlamıştık. Eğitimlerini tamamlayan gönüllülerimiz mahalle afet gönüllüsü olmuştu. Bu yıl da aynı çalışmaya devam ediyoruz. Amacımız, Menteşe’de her mahallede afetlere karşı bilinçli ve organize bir gönüllü yapısı oluşturmak. Belediyemiz ve Muğla MAG - AMEDER iş birliğiyle gerçekleştirilecek teorik ve uygulamalı eğitimler sayesinde gönüllülerimiz; afet farkındalığı, ilk yardım ve yangın söndürme gibi konularda bilgi sahibi olacak. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan gönüllüler, afet anında mahallelerinde destek sağlamak için donanımlı hale gelecek. Böylece mahalle sakinlerimiz kendilerini, ailelerini ve komşularını koruyabilecek bilgi ve yetkinliğe sahip olacak. Eğitime katılacak tüm gönüllülerimize şimdiden teşekkür ediyorum. Afetlere karşı daha dirençli ve güçlü bir Menteşe için hep birlikte çalışıyoruz"