KÜLTÜR SANAT - 03 Şubat 2019 Pazar 12:29

Yozgat’ta Türk Okçuluğu Yarışması yapılacak

A
A
A
Yozgat’ta Türk Okçuluğu Yarışması yapılacak

Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Türk Okçuluğu Yarışması için müracaatlar başladı.

Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Türk Okçuluğu Yarışması için müracaatlar başladı. ‘Tarih için bir ok at’ sloganıyla gerçekleştirilecek olan Türk Okçuluğu Yarışma 23 Şubat Cumartesi günü başlayacak.


Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampusu içerisinde bulunan spor salonunda gerçekleştirilecek olan yarışma öncesi müracaatların başladığını söyleyen Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Korkmaz, başvuruların 18 Şubat Pazartesi günü sona ereceğini hatırlattı.


Geleneksel okçuluk yarışmasının 10.71, 14.53 ve 19.23 metrelerden olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirileceğini belirten Korkmaz, “Geleneksel kıyafetlerle eski tip yay ve ok kullanılarak yapılan geleneksel Türk okçuluğunu Yozgat’ta yaşatmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Geçen yıl Yozgat Bozok Üniversitesi’nde 80 okçunun katılımıyla yaptığımız yarışmanın bu yıl daha fazla katılımla gerçekleşeceğini umuyoruz” dedi.


Üniversite bünyesinde okçuluk kurslarının devam ettiğini dile getiren Korkmaz, “Şuana kadar yaklaşık 100’e yakın öğrencimiz ve hocamız eğitim aldı. 2018’de Konya’da kızlar arasında Türkiye ikinciliği alan bir takımımız var. Rektörümüz ve rektörlüğümüze bağlı birimlerin de desteği ile 2018 yılında yaklaşık 80 kişi katılımlı Bozok Üniversitesi Geleneksel Okçuluk Yarışması yaptık. Bu yılda ‘Tarih İçin Bir Ok At’ sloganı ile özellikle belirlediğimiz 10.71, 14.53 ve 19.23 metreden atışların yapılacağı 2. Bozok Üniversitesi Geleneksel Okçuluk Yarışmasını 23 Şubat Cumartesi günü Bozok Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda düzenleyeceğiz. Bu konuda merakı olan tüm halkımızı bekliyoruz. Destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana 61 yaşındaki beyin cerrahı, maraton koşusunda uluslararası ödül kazandı Adana’da Seyhan Devlet Hastanesi’nde görev yapan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Akın Vural, ilerleyen yaşına rağmen katıldığı 39. Belgrad Maratonu’nda yaş kategorisinde ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Dr. Vural, "Haftada 50, ayda 200 kilometre koşup yarışmalara hazırlanıyorum. Yıllık yaklaşık 24 bin hastaya poliklinikte hizmet veriyoruz, 2 bine yakın ameliyat gerçekleştiriyoruz. Bu tempoyu sürdürebilmemde en büyük etken spor" dedi. Adana’da Seyhan Devlet Hastanesi’nde görev yapan 61 yaşındaki Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Akın Vural, mesleğinin yanı sıra hayatının her anında sporu da ihmal etmedi. Gençlik yıllarında önce futbol, ardından da yüzme ile uğraşan Dr. Vural, bir dönem yüzme kulübünde yöneticilik yaptı ve yaklaşık 20 milli sporcu yetiştirdi. Vural, 7 yıl boyunca Türkiye Yüzme Federasyonu’nda asbaşkanlık görevini yürüttü ve 5 yıl önce koşuya başladı. Bir süre sonra maraton yarışmalarına hazırlanan Dr. Akın Vural, geçtiğimiz hafta 39. Belgrad Maratonu’nda yaş kategorisinde ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Haftada 50, ayda 200 kilometre koşuyor Haftanın 4 günü toplam 50 kilometre koşarak antrenman yapan Dr. Akın Vural, ayda ise 200 kilometre koşup spordan bir an olsun vazgeçmiyor. "Yaş grubumda ikinci oldum" 5 yıldır düzenli olarak koşu antrenmanları yaptığını belirten Vural, "Haftada 4 gün yaklaşık 50 kilometre koşuyorum, aylık ise 200 kilometreye ulaşıyorum. Yarışlara katılarak bu çalışmaların karşılığını almaya çalışıyorum. Son olarak Sırbistan’daki uluslararası yarışta, 21 kilometrelik yarı maratonda yaş grubumda ikinci oldum" dedi. "Spor beni motive ediyor" Yoğun iş temposuna rağmen spordan vazgeçmediğini ifade eden Vural, "Yıllık yaklaşık 24 bin hastaya poliklinikte hizmet veriyoruz, 2 bine yakın ameliyat gerçekleştiriyoruz. Bu tempoyu sürdürebilmemde en büyük etken spor. Koşu bana hem enerji hem de motivasyon sağlıyor" diye konuştu. "Hareketsizlik, uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor" Ailesinin de sporla iç içe olduğunu vurgulayan Vural, "Kızım modern pentatlonda, oğlum ise kanoda milli sporcu. Hastanede ise ’Seyhan Doğa Sporları’ grubuyla çalışanları da spora teşvik ediyoruz. yaklaşık 50 personeli koşu ve bisiklet gibi aktivitelere yönlendirdim. Hareketsizlik ve kötü alışkanlıklar uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Spor, hem fiziksel hem de zihinsel sağlık için vazgeçilmez" şeklinde konuştu. "Spor ameliyatlarda da fayda sağlıyor" Koşunun özellikle mesleki performansına da katkı sağladığını belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Akın Vural, "Beyin sağlığı açısından spor çok önemli. Daha iyi düşünmeyi ve motive olmayı sağlıyor. Zor ameliyatlarda spordan aldığım motivasyonla daha başarılı sonuçlar elde ediyorum. Bugüne kadar yaklaşık 20 yarışa katıldım 10’a yakın derece elde ettim. Hedefim, aldığım sonucu daha ileriye taşımak" ifadelerini kullandı.