GENEL - 26 Nisan 2019 Cuma 12:11

Yozgat’ta engelli öğrencilerin ürünleri sergilendi

A
A
A
Yozgat’ta engelli öğrencilerin ürünleri sergilendi

Yozgat’ta Uğur Bektaş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerinin yaptığı resim ve el işi ürünler sergilendi.

Yozgat’ta Uğur Bektaş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerinin yaptığı resim ve el işi ürünler sergilendi.


Lise caddesinde düzenlenen sergide engelli öğrencilerin yıl içinde yaptıkları el işi ürünler ve resimler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Okulda eğitim gören engelli öğrencilerin birbirinden güzel ve ustaca yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerin bulunduğu sergiyi gezen vatandaşlar hayranlıklarını gizleyemedi.


Engelli bireylerin de hayatta bir şeyler yapabildiğini herkesin görmesini istedikleri için sergi düzenlediklerini söyleyen Müdür Yardımcısı Murat Osmankaya yaptığı açıklamada “Bu yıl içerisinde öğrencilerimizin yapmış oldukları ürünlerin sergilenmesi için sergimizi açtık. Öğrencilerimizin yapmış oldukları görsel sanatlar ve el sanatları ürünlerimizi vatandaşlarla buluşturmak ve öğrencilerimizin de bu hayatta bir şeyleri başardığını halka göstermek için bu sergiyi düzenledik. Buradaki ürünlerin çoğunu öğrencilerimiz kendileri hazırladı. Öğretmenlerimizin desteği de oldu. Aynı zamanda velilerimizin hazırladıkları yiyecek içecekleri de burada vatandaşlarımızın sunuma çıkardık. Sergimiz ve kermesimiz bir gün boyunca açık olacak ve buradan elde edeceğimiz gelirleri yeni sene içerisinde öğrencilerimizin yapacağı materyallerde kullanacağız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.