GENEL - 29 Ekim 2019 Salı 12:08

Yozgat’ta Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

A
A
A
Yozgat’ta Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Tüm yurtta olduğu gibi Yozgat’ta da Cumhuriyetin kuruluşunun 96.

Tüm yurtta olduğu gibi Yozgat’ta da Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Dün Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan Cumhuriyet Bayramı coşkusu, bugün de düzenlenen etkinliklerle devam etti. Vali Kadir Çakır’ın makamda tebrikleri kabulü ile başlayan bayram programı, Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Tören alanında Vali Kadir Çakır ve Belediye Başkanı Celal Köse halkın, öğrencilerin ve askerlerin bayramını kutladı. Vali Çakır, törende günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in kuruluşunun 96. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Vali Çakır yaptığı konuşmada “Başlangıcından sonuna kadar her safhası eşsiz mücadelelerle dolu kurtuluş savaşı Mustafa Kemal’in önderliğinde milletin her ferdinin fedakarlıkları sonucu kazanılan büyük bir zaferdir" dedi.


Vali Çakır’ın konuşmasının ardından çeşitli dallarda dereye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. Program öğrencilerin şiir okuması, okulların ve askerlerin tören geçişi ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başakşehir’de "dur" ihtarına uymayan hırsız kovalamaca sonrası yakalandı: 330 bin TL ceza Başakşehir’de dün sabah saatlerinde açıktan hırsızlık yaptığı tespit edilen ve polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan 21 yaşındaki A.H.Ç., kısa süren kovalamacanın ardından aracının lastiklerinin indirilmesiyle yakalandı. Şüpheliye 330 bin TL idari para cezası uygulanırken, "açıktan hırsızlık" suçlamasıyla gözaltına alındı. Olay dün sabah saatlerinde Başakşehir, Şamlar Mahallesi İstiklal Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, açıktan hırsızlık yaptığı belirlenen A.H.Ç., şüpheli hareketleri üzerine polis ekiplerince durdurulmak istendi. Polisin "dur" ihtarına uymayan şüpheli, otomobille kaçmaya çalıştı. Kısa süren kovalamacanın ardından polis ekipleri aracın lastiklerini indirerek şüpheliyi yakaladı. 330 bin TL idari para cezası kesildi Polis ekiplerince yakalanan şüphelinin üzerinde yapılan aramada, hırsızlıktan elde edildiği değerlendirilen 2 cep telefonu ile 17 bin 330 TL, 320 Amerikan doları ve 80 euro ele geçirildi. Öte yandan açıktan hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alınan A.H.Ç.’ye polisin "dur" ihtarına uymamak, ehliyetsiz araç kullanmak ve makas atmak suçlarından toplam 330 bin TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca şüphelinin kullandığı 34 MVY 998 plakalı araç 120 gün süreyle trafikten men edildi. Konu ile ilgili yakalanan şüphelinin, bugün "açıktan hırsızlık" suçundan adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.