EĞİTİM - 15 Aralık 2019 Pazar 14:34

Türkiye’nin ve Yozgat’ın enleri seçilecek

A
A
A
Türkiye’nin ve Yozgat’ın enleri seçilecek

Yozgat’ta eğitim alanında faaliyetlerini sürdüren AYÇ Okulları, başarı, onur ve vefa olmak üzere 3 ana dalda toplam 18 kategoride Türkiye ve Yozgat’ta 2019 yılının enlerini seçecek.

Yozgat’ta eğitim alanında faaliyetlerini sürdüren AYÇ Okulları, başarı, onur ve vefa olmak üzere 3 ana dalda toplam 18 kategoride Türkiye ve Yozgat’ta 2019 yılının enlerini seçecek.


Yozgat AYÇ Okul Müdürü Ahmet Fahri Yaşar, düzenlediği basın toplantısında öğrencileri ile yapacakları etkinlik hakkında bilgi verdi. Geçen yıl ilkini gerçekleştirdikleri yılın enleri etkinliğini geleneksel hale getirdiklerini anlatan Yaşar, “Yozgat AYÇ Okulları 2019 yılının En’lerini seçiyor programı için toplanmış bulunmaktayız. Geleneksel olarak düzenlediğimiz bu programın ilkini geçen sene gerçekleştirdik. Beklentimizin daha üzerinde bir ilgi ve alaka oldu. Geçen sene tüm Yozgat’ta ve Türkiye’de 8 bin civarında oy kullanıldı. Bu sene ikincisini tekrarlayacağımız programda 18 dalda Yozgat’ın ve Türkiye’nin En’lerini seçeceğiz” dedi.


AYÇ Okulu Genel Koordinatörü Ferhat Erdem ise “Geçen sene çok kapsamlı olarak yaptığımız bir proje idi. Burada birçoğumuzda geçen sene vardınız hepimizin de tereddüdü vardı. Sayın Valimizin ve değerli basınımızın destekleriyle bunu çok kolay atlattık. Bir sıkıntı yaşamadık ve yaklaşık 20 gün gerek ulusal basında gerek yerel basında hep Yozgat AYÇ ve Enler konuşuldu. Esas amacımız geçen senede bahsetmiştik yaptıkları işlerle farkındalık oluşturan insanları daha öne çıkarmak. Ebetteki bunu yaparken Yozgat ve Türkiye’de buraya yazdığımız 18 kategoriden yaklaşık 70 kişiden ibaret değil. Buna eklemeler, çıkarmalar yapabilir. Gerek şehrimiz gerek ülkemiz coğrafi olarak çok büyük derya. Biz bu deryanın içine bir tas daldırdık içine ne geldiyse biz onları aldık, onları koyduk. Eğer sizlerin değerli Yozgat basınının değerli katkılarını görmeseydik biz bu kadar cesaretli olamazdık bu konuda. Emin olun her sene daha iyiye daha güzele mantığıyla Yozgat’a ait olma Yozgat’a layık olabilme mantığıyla sizlerin de desteğiyle projemizi çok daha büyüterek daha ileriye gideceğiz” şeklinde konuştu.


Etkinliğin Gala Gecesini 18 Ocak’ta yapacaklarını da belirten Erdem,” Bu sene çok önemli insanlar, önemli figürler var. Eminim ki bunların birçoğunu Yozgat’ın değerli oylarıyla, oylamanın sonunda seçilen kim olacaksa hayırlı olsun şimdiden. Onları, 11 Ocak Gala Gecesi’nde burada değerli Yozgat halkıyla buluşturmak istiyoruz. Bu konuda biz tek başımıza bir şey yapamayız. Hepimiz bir araya gelip hepimiz bu projenin paydaşları olabilmeliyiz bu projede. Çünkü konuşulan AYÇ Koleji değil Yozgat olmalı, Yozgat’ın değerleri ve Yozgat’ın yetenekleri olabilmelerini düşünüyorum. Yılın enlerini 18 kategoride seçiyoruz. Bunları başarı, vefa ve onur ödülleri olmak üzere 3 ana dalda seçiyoruz. Bu kategorilerimizde yaklaşık 80 ödül vermeyi planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.


Konuşmaların sonunda Yozgat’ta görev yapan basın mensupları da 2019 yılının enleri oylamasına katılarak projeye destek verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı, yerine ise Cihad Demirli atandı Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı, yerine ise Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı. Yılmaz’ın yerine Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli atandı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına Cem Gençoğlu, Talim ve Terbiye Kurulu Üyeliklerine, Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu ve Hatice Çelik, Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne ise Emre Topoğlu atandı. Ayrıca karar ile birlikte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Strateji Geliştirme Başkanlığına Enes Bot, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanlığına Ömer Faruk Öztürk ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcılığına İbrahim Oğuzhan Yıldırım atandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan Personel Genel Müdür Yardımcılığına Tarık Tanguroğlu atandı. Ticaret Bakanlığında ise Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Halil Madazlı ve Ahmet Karabay görevden alındı. Karar ile birlikte Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğünde Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kaldırım ve Genel Müdür Yardımcısı Deniz Coşkun görevden alındı. Genel Müdür Yardımcılığına Serhat Metin, Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Ahmet Özkaya, Mustafa Pustu ve Süleyman Önel atandı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Fatih Çakmak ve Mustafa Akkaya getirildi.
Kars Sarıkamış’a kış geri döndü: Kar kalınlığı 15 santimetreyi aştı Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bahar ortasında etkili olan kar yağışı, bölgeyi yeniden beyaza bürüdü. İlçe merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi aşarken, nisan ayının sonlarına yaklaşılırken gelen sürpriz yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Hava sıcaklıklarının ani düşüşüyle birlikte başlayan kar yağışı, gece saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Sarıkamış’ta ağaçlar, araçlar ve çatılar karla kaplanırken, ilçe genelinde kartpostallık görüntüler oluştu. Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve çevre köy yollarında ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşandı. Karayolları ve belediye ekipleri, yolların açık tutulması için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunuldu. "Sarıkamış’a kış geri geldi" Sarıkamışlılar, nisan ayında etkili olan kar yağışının şaşırtıcı olduğunu ancak bölgenin sert iklimi nedeniyle bu tür hava koşullarına alışık olduklarını ifade etti. Vatandaşlar, "Nisan ayının sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Fakat Sarıkamış’ta kar yağışı devam ediyor. Bugün de yoğun bir kar yağışı var. Yaz geldi derken, kış geri geldi Sarıkamış’a, her yer bembeyaz oldu. Sarıkamış’a tekrardan kış geri geldi" şeklinde konuştu. Öte yandan bölgede etkili olan soğuk hava dalgasının birkaç gün daha sürebileceği, don ve buzlanmaya karşı tedbirli olunması gerektiği bildirildi. Kar yağışı, Sarıkamış’ta bahar koşullarını geciktirirken, önümüzdeki günlerde hava durumunun nasıl seyredeceği merak ediliyor.