ASAYİŞ - 08 Ağustos 2020 Cumartesi 14:41

Yozgat’ta alışveriş merkezinin çatısında yangın çıktı

A
A
A
Yozgat’ta alışveriş merkezinin çatısında yangın çıktı

Yozgat’ta YİMPAŞ alışveriş merkezinin çatısında bulunan bir kafede elektrik trafosunun patlaması sonucu çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı.

Yozgat’ta YİMPAŞ alışveriş merkezinin çatısında bulunan bir kafede elektrik trafosunun patlaması sonucu çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı.


Edinilen bilgiye göre kafenin mutfak bölümünde bulunan elektrik trafosunda meydana gelen patlama sonucu yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın kafenin tamamını sardı. Patlama esnasında mutfak kısmında bulunan bir çalışan kolundan hafif bir şekilde yaralandı.


Kısa sürede olay yerine gelen Yozgat Belediyesi itfaiye ekipleri yangın büyümeden kontrol altına alarak soğutma çalışması yaptı. Patlama sonrası çıkan yangın cep telefonları ile anbean kaydedildi. Yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı.


Olay yerine gelen Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, yangına ekiplerin kısa sürede müdahale ettiğini ve yangını büyümeden kontrol ettiklerini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Yenilebilir yabani otları bu eğitimde tanıdılar Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir yabani otlar” eğitimine katılanlar, bilmedikleri bir çok otu tanıdı ve nasıl tüketebileceklerini öğrendi. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir Yabani Otlar Eğitimi” büyük ilgi gördü. Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen eğitimi ziraat mühendisi Kemal Özdemir verdi. Katılımın yoğun olduğu eğitimde Özdemir, katılımcılara hem yenilebilir yabani otlar grubundaki bitkileri tanıttı, hem de tüketilebilirliği hakkında bilgiler verdi. Yabani otların yüzyıllardır insan beslenmesinde önemli rol oynadığını kaydeden Özdemir, “Baharın gelişiyle doğada çıkmaya başlayan yabani otlar gastronomik ve bitkisel zenginlik açısından ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde yaklaşık 12 bin bitki türü bulunmakta ve bunların 4 bine yakını endemiktir. Yenilebilir yabani otlar grubunda yer alan bitkiler aynı zamanda düşük bütçeli gıdalar arasında yer almaktadır. Tatlarının nasıl olduğunu ya da ne yemekler yapıldığını göstermek için Hasanağa Gıda Merkezi’nde uzman ekiple 6 farklı tarif uyguladık. Hem düşük bütçeli hem de sağlık açısında faydalı yabani otları iyi tanıyıp tüketebilirsiniz” diye konuştu. Eğitim sonunda yabani otlardan yapılan yiyecekler de tanıtıldı. Katılımcılar gelincik şerbeti, çiriş otu böreği, semiz otu-sebzeli arpa şehriye salatası, balık otu turşusu, balık otu kavurması, ısırganlı kiş ve gelincik köftesi yiyeceklerin tadına bakarak yabani otlarla neler yapabileceklerini de öğrendi.