EKONOMİ - 10 Ağustos 2020 Pazartesi 10:28

Avrupa’nın çorabı Türkiye’den gidiyor

A
A
A
Avrupa’nın çorabı Türkiye’den gidiyor

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikası, Avrupa Birliğine üye ülkelerin tamamına yıllık 36 milyon çift çorap ihraç ediyor.

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikası, Avrupa Birliğine üye ülkelerin tamamına yıllık 36 milyon çift çorap ihraç ediyor.


Yozgat OSB’de çorap üretimi yapılan fabrikada kendi markasının dışında dünyaca tanınmış markalar için de üretim yapılıyor. Üretilen çorapların yüzde 85’ i Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, Danimarka, İngiltere, Belçika ve İsviçre gibi Avrupa Birliği ülkelerine ihraç ediliyor. Günde 100 bin, ayda 3 milyon, yılda ise 36 milyon çift çorabın etiketinde Yozgat yazıyor. Fabrika 250 çalışanı ve yıllık 30 milyon TL’lik ihracat rakamı ile ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyor.


İşletme ayrıca Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde arsa tahsisi , SSK prim ödeme desteği, vergi indirim desteği, enerji indirim desteği, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı desteği ile makine teçhizat alımı, İŞKUR’dan eleman desteği ve devletin yatırımcı müteşebbislere verdiği her destekten faydalanıyor.


Ülke ekonomisine yıllık 30 milyon TL’lik katkı yaptıklarını söyleyen Firma Genel Müdürü Eyüp Çam, “İşletmemiz uluslararası firmaların gösterdiği sertifikalara sahip kurumsal bir firma. Yaklaşık 250 çalışanımız var, 250 çalışanımız ile yıllık yaklaşık 36 milyon çift çorap yapıyoruz ve bunu dünya markalarına veriyoruz. Avrupa Birliği’ne üye ülkelere gönderiyoruz. Almanya, İngiltere, Fransa ve dünya markalarına üretim yapıyoruz. Günlük 100 bin, aylık 3 milyon yıllık 36 milyon çift çorap üretiyoruz. Yıllık 30 milyon TL’lik bir ihracat geliri elde ediyoruz. Ülke ekonomisine bu şekilde katkıda bulunuyoruz” dedi.


Çalışanlar ise Yozgat’tan Avrupa’ya çorap üreterek gönderdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep GKV’nin altın kulaçları başarıdan başarıya koşuyor Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri akademik başarılarını sosyal, kültürel ve sportif başarılarla sürdürmeye devam ediyor. Son olarak Okullar Arası Yüzme İl Şampiyonası Minik A-B Kızlar / Erkekler Müsabakalarında adeta derece ve madalyalara el koydular. Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Okul Sporları tarafından Gaziantep’te gerçekleştirilen Okullar Arası Yüzme İl Şampiyonası Minik A-B Kızlar / Erkekler Müsabakaları sonucunda Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri kendi yaş ve kategorilerinde birçok başarıya imza attı. Yarışmaya katılan GKV Özel İlkokulu öğrencilerinden Elif Naz Bozgeyik, Kelebek Stilde İl 1’incisi, Erva Kavsara, Sırtüstü Stilde İl 2’ncisi ve Serbest Stilde İl 4’üncüsü oldu. GKV Özel İlkokulu Minik B Kızlar Takımı ise İl 3’üncüsü olmayı başardı. Yine aynı yarışmada Ege Açıkkol, Kurbağa Stilde İl 2’ncisi oldu. Minik A Karışık Bayrak Yarışlarında okul takı İl 4’üncüsü olarak yarışmaları tamamladı. GKV Özel İlkokulu adına yarışmaya katılan öğrencilerden Elif Naz Bozgeyik, Erva Kavsara, İrem Deniz Badur, Ela Deren Bozdoğan, Hande Satı Kalender, Duru Koçuşağı, Sevgi Şaş, Neslişah Akıncı, Kafkas Göktürk Talaslı, Kaan Şaş, Deniz Poyraz Çelik, Göktürk Erinmez, Aslan Tattan, Yiğit Toprak Duruğa, Ege Açıkkol, Alp Gürel, Mehmet Alp Çinpolat ve Alp Hosrafoğlu müsabakalarda okullarını başarıyla temsil etti. Sporcuları elde ettikleri başarılardan dolayı kutlayan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel "Elde edilen başarılarda emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi kutlar bundan sonraki spor ve eğitim-öğretim yaşamlarında başarılarının devamını dileriz" diye konuştu.
Bursa Kültür politikaları Yıldırım’da ele alındı Yıldırım Belediyesi, düzenlediği etkinlik ve programlarla Bursa’nın düşünce hayatına katkı sunmaya devam ediyor. Yıldırım Belediyesi, Türk siyasetçi, yazar ve düşünce insanı Ayşe Böhürler’i Bursalılarla buluşturdu. Alev Alatlı Şehir, Düşünce ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Bir Asrın Muhasebesi: Türkiye’nin Kültür Politikaları’ söyleşisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programda katılımcıları tarihi ve kültürel bir yolculuğa çıkaran Ayşe Böhürler, dünden bugüne Türkiye’nin kültür politikalarını, sosyal değişimlerini ve bunların arkasında yatan nedenleri masaya yatırdı. Kültürel kimliğin oluşumunda siyasi, toplumsal ve ekonomik faktörlerin rolüne değinen Böhürler, özellikle son yüzyılda yaşanan kırılma noktalarına dikkat çekti. Program boyunca katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan Böhürler, kültür politikalarının sadece devlet eliyle değil, toplumun tüm kesimlerinin katkısıyla gelişebileceğini vurguladı. Programı takip eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise "Yıldırım’ı kültür, sanat ve düşünce alanında bir cazibe merkezine dönüştürmek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Alev Alatlı Şehir, Düşünce ve Sanat Merkezimizde düzenlediğimiz bu tür programlarla hemşehrilerimizi alanında uzman isimlerle buluşturuyor, farklı bakış açılarını bir araya getiriyoruz. Amacımız; düşünen, sorgulayan ve üreten bir toplum yapısına katkı sunmak" dedi.
İstanbul AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir’den huzurevinde duygulandıran buluşma AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, Etiler Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Samimi sohbetlerin yaşandığı ziyarette, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duyulan sevgi ve yıllar öncesine uzanan bir hatıra dikkat çekti. AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, Etiler Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek burada kalan vatandaşlarla bir araya geldi. Samimi sohbetlerin yaşandığı ziyarette, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duyulan sevgi ve yıllar öncesine uzanan bir hatıra dikkat çekti. "Selamlarını getirdim" dedi, gönüller ısındı Huzurevinde kalan yaşlılarla tek tek ilgilenen Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamlarını iletti. Bu sözler üzerine huzurevi sakinleri, Erdoğan’a duydukları sevgiyi dile getirirken ortaya sıcak ve samimi anlar çıktı. Bir huzurevi sakini, "Biz de onu çok seviyoruz. Çok iyi bir insan. Bizi savaşa sokmaması bile büyük bir başarı" sözleriyle memnuniyetini ifade etti. Başka bir vatandaş ise aynı duyguları "Bizi harbe sokmuyor adam" diyerek paylaştı. Kasımpaşa’dan çıkan bir hatıra: "Daha çocukken farklıydı" Ziyarette en dikkat çeken anlardan biri ise yıllar öncesine uzanan bir hatıra oldu. Huzurevinde kalan bir kadın, eşinin yaklaşık 50 yıl önce Kasımpaşa’da muayenehanesi bulunduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın küçük yaşlarda ailesiyle birlikte buraya geldiğini anlattı. Erdoğan’ın çocuk yaşta bile dikkat çekici bir zekâya sahip olduğunu ifade eden huzurevi sakini, "Anne ve babasının bütün rahatsızlıklarını biliyordu. Daha o zamanlardan farklı olduğu belliydi" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Kasımpaşa’nın babası" ifadesini kullanan kadın, "Siyasetine diyecek yok, akıllı adam" sözleriyle hatırasını tamamladı. Vatandaşla buluşmalar sürüyor AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın saha çalışmaları kapsamında 39 ilçede gerçekleştirilen ziyaretlerde, vatandaşlarla birebir temas kurulmaya devam ediliyor. İl Başkanı Özdemir’in huzurevi ziyareti de bu buluşmaların en samimi örneklerinden biri olarak kayda geçti.