GENEL - 06 Kasım 2018 Salı 12:32

Velilere öğrenme güçlüğü eğitimi verildi

A
A
A
Velilere öğrenme güçlüğü eğitimi verildi

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü ve Yozgat Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği ile velilere “Çocuklarda Öğrenme Güçlüğü eğitimi verildi.

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü ve Yozgat Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği ile velilere “Çocuklarda Öğrenme Güçlüğü eğitimi verildi.


İl Sağlık Müdürlüğü Çocuk Gelişim Uzmanı Şeyma Örs tarafından verilen eğitimin yanı sıra gün içerisinde de, Sağlık Müdürlüğü tarafından bir AVM’de stant açılarak, vatandaşlara bilgi verildi, broşür dağıtıldı.


20 çocuktan 1’inde disleksi (öğrenme güçlüğü) olduğunu söyleyen Örs, “Özgül öğrenme güçlüğü; dinleme, konuşma, okuma, yazma ve matematik yeteneklerinin kazanılmasında ve kullanılmasında önemli güçlüklerle kendini gösteren karmaşık bir bozukluk olup, okul çağı çocuklarındaki sıklığı en az yüzde 5’tir. Kabaca düşünüldüğünde her sınıfta mutlaka 1-2 çocukta disleksi yani okuma bozukluğu bulunmaktadır. Özgül öğrenme güçlüğü yaşayan öğrenciler; düşük okul başarısı ve akranlarından anlamlı derecede geri olmalarıyla fark edilebilirler. Disleksi tanılı bir çocuk bazı harfleri öğrenmede zorlanabilir, okurken hece ekleyip çıkarabilir, uydurabilir, ters okuyabilir, okuma hızı yavaş ve hatalı okumaları olabilir, okumada yaşıtlarını daha geriden takip etme, okurken okuduğu yeri kaybetme, satır atlama ya da aynı satırı tekrar okuma gibi belirtiler gösterebilir. Disleksi bir zeka geriliği olmayıp, uygun psikiyatrik ve eğitimsel destek alınmazsa kendiliğinden düzelmez. Yaşam boyu sürebilen bir bozukluk olan disleksi de erken tanı erken müdahale için çok önemlidir. Çocuğunuzda disleksi olduğunu düşündüğünüzde lütfen bir çocuk ve ergen psikiyatri uzmanına başvurunuz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Trendyol Süper Lig: Y. Adana Demirspor: 0 - Galatasaray: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Y. Adana Demirspor, Galatasaray ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 1. dakikada Balotelli’nin pasında savunma arkasına hareketlenen Mendoza’nın ceza sahası dışı sağ çaprazdan yerden vuruşunda kaleci Muslera topu güçlükle kornere çeldi. 12. dakikada Kaan Ayhan’ın pasında Kerem Demirbay’ın ceza yayının sağından sert şutunda top üst direkten oyun alanına geri döndü. 17. dakikada Mertens’in pasında ceza sahasında sağında topla buluşan Barış Alper Yılmaz’ın şutunu kaleci Magomedaliyev gole izin vermedi. 26. dakikada Mendoza’nın vuruşunda seken topta ceza sahası dışında topla buluşan Balotelli’nin şutunu kaleci Muslera kornere çeldi. 42. dakikada Ziyech’in ceza sahası dışından sert şutunda top üstten dışarıya çıktı. Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir Y.Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih Güler (Manev dk. 11), Mohammadi, Michut, Maestro, Yusuf Barasi, Mendoza, Yusuf Erdoğan, Balotelli Yedekler: Yılmaz Aktaş, Cisse, Abdulsamet Burak, İzzet Çelik, Tayfun Aydoğan, Dorukhan Toköz, Alioui, Fougeu, Aimbetov Teknik Direktör: Hikmet Karaman Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakcı, Nelsson, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper Yılmaz, Mertens, Ziyech, Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Aurier, Davinson Sanchez, Eyüp Aydın, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Ndombele, Tete, Kerem Aktürkoğlu, Vinicius Teknik Direktör: Okan Buruk