YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 15:54

EОİTİM-BİR-SEN`DEN BORDRO YAKMA EYLEMİ

A
A
A
EОİTİM-BİR-SEN`DEN BORDRO YAKMA EYLEMİ

Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Kamuran Aşkar ve üyeleri eğitim çalışanlarının maaşlarını zamsız aldıkları için bordro yakma eylemi gerçekleştirdi.
Zonguldak Madenci Anıt`ı önünde, Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Kamuran Aşkar ve üyeleri, eğitim çalışanlarının maaşlarını zamsız aldıkları için bordro yakma eyleminde bulundu. Aşkar, ``Bugün burada eğitim çalışanları olarak sesimizi duyurmak üzere toplandık. Eğitim çalışanlarının emeğinin karşılığını alamadığını hatırlatmak ve ``˜eşit işe eşit ücret` düzenlemesinde ``˜sizin muadilinizi bulamadık, onun için dışarıda kaldınız` diyen hükümet yetkililerine, biz buradayız ve ülkenin en önemli işini yapıyoruz demek için toplandık. 2,5 milyon kamu çalışanının beşte ikisi eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda bulunmaktadır. Hükümet, eğitime önem verdiğini her fırsatta dile getirmekte, merkezi yönetim bütçesinden en fazla payı eğitime ayırdığını ifade etmektedir. Eğitim ile ilgili tarihi öneme haiz düzenlemeler yapılmakta, tartışmalar yürütülmekte ve ses yükseltilmektedir. Eğitimi, eğitim çalışanların da kapsayacak şekilde bir konsept içerisinde düşünmeyenler kesinlikle doğru yapmamaktadır. 666 sayılı KHK ile kamuda aynı unvanda çalışan personele yönelik ``˜eşit işe eşit ücret` düzenlenmesi ile denge sağlamaya çalışan hükümet, eğitim-öğretim hizmet sınıfında 650 bin öğretmene ve 100 binden fazla öğretim elemanına ``˜sizin muadilinizi bulamadık, onun için toplu sözleşme masasında görüşmek üzere kapsam dışı bıraktık` derecesine masayı işaret etmiştir. Ek ödeme olamayan öğretmen ve öğretim elemanları, üzülerek ifade etmeliyiz ki, kamuda en düşük ücret alan çalışan konumuna düşürülmüştür. Ek ödeme mağduru öğretmenler ve öğretim elemanları olarak, 4/C`li personel olarak, hizmetli, memur, şef, şube müdürü, denetmen, uzman, sayman, teknisyen, şoför ve kütüphaneci olarak buradayız. Eğitim çalışanları olarak bize reva görülen ücreti protesto etmek için buradayız. Emeğimizin karşılığını alamadığımızın altını çizmek, adımıza düzenlenen bordroları yakmak için buradayız. Eşitlik ve adalet adına düzenleme yapanların ortaya çıkardıkları eşitsizlik ve adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz. Bugünden itibaren bir hafta boyunca derslere, ``˜Eğitim Çalışanıyız, İnsanca Yaşam İçin Hakkımızı İstiyoruz` yazan kokartlarla gireceğiz. Bütün arkadaşlarımızı kokartlarını yakalarına takmaya davet ediyor, önümüzdeki hafta yapacağımız eylemde buluşmak üzere`` dedi.
Konuşmanın ardından, Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Kamuran Aşkar ve üyeleri birlikte bordrolarını yakarak eylem yaptı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da yaşlı adamı gasp edip tartaklayan şüpheli tutuklandı Burdur’da sokakta yürüdüğü sırada yaşlı adamın gömleğinin cebinde bulunan cüzdanını ve telefonunu gasp edip tartaklayan şüpheli polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay sabah saatlerinde Şekerevleri Mahallesi eski gülyağı fabrikası önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre dolaşmak için evden çıkıp yolda yürüyüş yapan Halil T.(68) eski gülyağı fabrikası önüne geldiği sırada karşısından gelen M.A.(22) isimli şahıs, gömleğinin cebinde bulunan cüzdanı gasp etmeye çalıştı. Yaşanan arbede sırasında yaşlı adamın kafasına vuran ve yere düşürüp yaralayan M.A. yaşlı adamın cüzdanını ve telefonunu alıp olay yerinden kaçtı. Olayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Halil T. ambulans ile Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşlı adamı darp ederek cüzdanını ve telefonunu çalan M.A. isimli şüpheli ise çok geçmeden yaşanan kovalamacanın ardından Burç Mahallesi Aşıklar Parkı civarında kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen M.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken gasp ettiği Bin 900 TL para ve yaşanan kovalamaca esnasında düşürdüğü yaşlı adama ait cep telefonu sahibine teslim edildi.