DÜNYA - 19 Aralık 2011 Pazartesi 17:50

ENGELSİZ ASLANLAR ÖĞRENCİLERLE BİRARAYA GELDİ

A
A
A
ENGELSİZ ASLANLAR ÖĞRENCİLERLE BİRARAYA GELDİ

Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Tekerlekli Sandalye Galatasaray Basketbol Takımı oyuncusu Fikri Gündoğdu, spor yaparken kendisini engelsiz hissettiğini belirtirken, normal hayatta engellerle boğuştuğunu söyledi.
Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olan Galatasaray Tekerlekli Basketbol Takımı antrenörü Sedat İncesu ve oyuncusu Fikri Gündoğdu, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) tarafından düzenlenen söyleşiye katıldılar.
ZKÜ Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşide konuşan Fikri Gündoğdu, böyle bir söyleşide olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, "Biz bu ortamı görmek için takım olarak çok çalışıyoruz. Siz nasıl derslerinize çalışıyorsanız, bizde antrenmanlarda çalışıyoruz, bizde sizin gibi kaytarıyoruz. Yapılan emek ortada, bu gurur verici bir şey. Kendimizle, kulübümüzle, taraftarımızla gurur duyuyoruz. Burada konuşmak çok zor, oynamak daha kolay" dedi.
17 yaşına kadar futbola ilgi duyduğunu anlatan Gündoğdu, "Ben 17 yaşına kadar aktif olarak lisede, okul takımlarında aktif futbol oynuyordum. 17 yaşından sonra geçirdiğim kaza nedeniyle spordan kopamadım. Seviyorum spor yapmayı her insan gibi. Sürekli bir şeyler yapmaya çalıştım. 3 ay hastane dönemim oldu. Ordu’ya döndüğümde beni nelerin karşılayacağını biliyordum" diye konuştu.
Galatasaray’ı tutup tutmadığı yönünde sorulan bir soruya cevap veren Gündoğdu şunları söyledi:
"İş başka, aşk başka. Hiçbir zaman bir takım tuttum demedim. Ailecek Galatasaray’a karşı bir sempatimiz var. Yendiği zaman mutlu oluyorum, yenildiği zaman üzülüyorum. Ama fanatik bir Galatasaraylı değilim. Ama Galatasaray için savaşıyorum."
"SPOR YAPARKEN ENGELSİZİM, NORMAL HAYATTA ENGELLERLE BOĞUŞUYORUM"
Spor yaparken kendisini engelsiz hissettiğini belirten Gündoğdu, normal hayatta engellerle boğuştuklarını söyledi. Tekerlekli sandalyeye doğuştan engellilerin daha kolay alıştığını düşündüğünü belirten Gündoğdu, "Çünkü yürüyüp koşarken, oturup sandalye sürmek zor. Oturduktan sonra çabuk kabulleniyorsun. O salonda hiçbir engelin yok, oraya çıktığınızda hem işinizi yapacaksınız, engel olacak hiçbir şey yok. Türkiye’nin coğrafi konumu, yurt dışına gittiğimizde şehir merkezleri çok başarılı. Bu yapı olmadan
ona imar izin verilmiyor. Bir engelli yurt dışında çok rahat yaşıyor. Ben kendi memleketim Ordu’dan biliyorum. Çok güzel kaldırım yapmış, 200 metre gidiyorum, ama ilerde rampa yapmamış. Tekrar geri dönmek zorunda kalıyorum. Gerçi ben atlıyorum oradan ama normal engelliler bunu yapamaya bilir. Ben sor yaparken mutlu oluyorum, spor yaparken engelsiz olduğumu hissediyorum. Ama normal hayata döndüğümüz zaman engellerle karşılaşıyoruz" diye konuştu.
Galatasaray Tekerlekli Basketbol Takımı antrenörü Sedat İncesu ise, kendilerinin Avrupa’ya çoktan girdiklerini ifade ederek, "Türkiye’nin şampiyonu olarak Avrupa’da temsil ediyoruz, Avrupa şampiyonu olarak da Avrupa kıtasını Japonya’da temsil ediyoruz. Biz Avrupa’ya çoktan girdik. Bu kıtayı üç defa temsil etmek çok önemli. Türkiye şampiyonlukları var, diğer kupalarımız var. 106 yıllık bir kulüp ve hatırı sayılır yerimiz var. 25 senelik bir tecrübeyle tüm bilimsel yöntemlerin tekerlekli sandalye basketbol
takımına uyarlanması ve onun dışında da başarının asıl sırrı, bizim takımda her şey gerçektir. Kavgamızda gerçektir, kavga sonu konuşmaları da, oyuncularımız, antrenörümüz, sağlıkçımız problem ne olursa olsun, bir aile içerisinde toplanarak o problemin üzerine gidilir, o problem çözülmeye çalışılır. Bu başarının ardından birçok sebep var ama asıl sebepler, çok ciddi bir çalışma, hedef, iyi niyet, iş ahlakı bunların hepsini içine koyabilirsiniz. Tabi ki en sonunda da büyük bir gurur. Takımımızın bulunduğu
durum, tekerlekli sandalye basketbol, özel davranılması gereken tek engel gurubu zihinsel engellilerdir, bunun da tabi bir derecesi var" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir