YEREL HABERLER - 22 Ekim 2016 Cumartesi 15:38

Öksüz, Saldırıyı kınadı

A
A
A
Öksüz, Saldırıyı kınadı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi Atilla Öksüz Trend Dergisi İmtiyaz Sahibi Alev Uzunbaş’a Gökçebey’de yapılan saldırıyı kınadı.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi Atilla Öksüz Trend Dergisi İmtiyaz Sahibi Alev Uzunbaş’a Gökçebey’de yapılan saldırıyı kınayarak Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk’ü tüm basın camiasından özür dilemeye davet etti.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi Atilla Öksüz açıklamasında şunları söyledi;
"Basına yönelik saldırı ve engelleme çabalarına, ne yazık ki, son bir halka daha eklenmiş olmasının üzüntüsü içindeyiz. Sahipliğini ve Yazı İşleri Müdürlüğünü Alev Uzunbaş’ın yaptığı Trend Dergisi, Gökçebey’de dağıtılmak istenirken, Gökçebey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince zorla el konulmuştur. Belediye Başkanı Vedat Öztürk’ü eleştiren haberler içerdiği gerekçesiyle dağıtıcının elinden dergileri zorla alan zabıta ekibi, bununla da kalmamıştır. Alev Uzunbaş’ın aracının yanına gelen zabıta komiseri ile Alev Uzunbaş arasında tartışma yaşanırken, zabıta memurları da Uzunbaş’a ait aracın bagajındaki dergileri alarak, hızla uzaklaşmışlardır. Uzunbaş’ın polise haber vermesi üzerine adli soruşturma başlatılmış, gecikmeli olarak ifade vermeye gelen zabıta ekibinin tehditleri devam etmiştir. Üzülerek belirtmek isteriz ki, zabıtalığın ruhuyla yakından-uzaktan alakası olmayan bu kişilerin gaspı, uzun yıllar Devrek Belediyesi’nde Zabıta Müdürü olarak görev yaptıktan sonra Gökçebey Belediye Başkanı seçilen Vedat Öztürk’ün aklıdır. Kaldı ki, zabıtanın engellemeye çalıştığı dergide yer alan bahse konu pavyonlarla ilgili İçişleri Bakanlığı, Belediye Başkanı Vedat Öztürk ve İmar İşleri Müdür Vekili Önder Kurt hakkında mevzuata aykırı şekilde ruhsat verildiği iddiasıyla soruşturma izni vermiştir. Halkın oyu ile demokratik bir seçimle göreve geldiğini unutan Vedat Öztürk’ün yasakları, baskıları ve engellemeleri, sorunların çözümü için tek yol olarak görmesinin altında yatan nedenlerden en büyüğü, son dönem olağanlaştırılmaya çalışılan medya üzerindeki baskılardır. Başkan Öztürk’ün, böylesi bir gaspın karşısında, “Haberim yoktu” deme gibi bir lüksü olmadığı gibi özür dilememiş olması da niyetini açıkça ortaya koymaktadır. Türkiye Gazetecilik Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nde de yer aldığı gibi; herkes, bilgi edinme ve haber alma, özgür düşünce, ifade ve serbest eleştiri hakkına sahiptir. Düşünce ve ifade özgürlüğünün kullanılmasının başlıca yolu olan basın ve yayın özgürlüğü, temel insan haklarındandır. Sayın Vedat Öztürk’ün basında yer alan her türlü eleştiri veya haber karşısında cevap ve düzeltme hakkını kullanmakla birlikte hukuk yoluna da başvurabileceğini bilmemesi mümkün değil. Kendisini şiddetle kınıyor ve tüm basın camiasından özür dilemeye davet ediyoruz. Meslektaşımız Alev Uzunbaş’a “geçmiş olsun” dileklerimizi iletiyor, yaşanan saldırı, engelleme ve gasp nedeniyle idari ve adli makamların gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz"
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Hisarcık Çırak öğrenci çalıştıran iş yerleri denetlendi Hisarcık Şehit Yüksel Arık Çok Programlı Anadolu Lisesince MESEM programı çerçevesindeki 29 iş yeri uzmanlar tarafından denetlendi. İşyeri denetimlerinde, risk analizleri çıkarıldı, iş yerlerinde görülen aksaklıkların giderilmesi yönünde tavsiyeler verilerek, çalışanların ve özellikle de çırakların daha güvenli bir ortamda eğitim, öğretimlerini tamamlamaları yönünde çalışmalar yapıldı. Okul Müdür Yardımcısı Cemil Şimşek konuyla ilgili yaptığı açıklamada,” Milli Eğitim Bakanlığının 2 Şubat 2024 tarihli “Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği” başlıklı genelgesi doğrultusunda, çırak çalıştıran tüm iş yerlerimize İş Güvenliği Uzmanı ile anlaşma şartı getirilmişti. Bu çerçevede Hisarcık Esnaf ve Sanatkarlar Odası önderliğinde, iş güvenliği firması ile iş yeri temsilcilerimizle yapılan toplantıda anlaşmaya varılmıştı. Akabinde iş yeri hekimi tüm öğrencilerimizin muayenelerini yapmış, firmanın İş Güvenliği Uzmanları Süleyman Duman ve Enes Çağlar tarafından öğrencilerimize eğitimleri verilmişti. İş Güvenliği Uzmanlarımız ve Koordinatör Öğretmenlerimiz eşliğinde tüm iş yerleri ziyaret ederek her iş yerinin ayrı ayrı risk analizlerini çıkardık, iş yeri temsilcileriyle sözleşmelerini imzalattık, görülen aksaklıkların en az bir ay içinde düzeltilmesi hususunda uyarılarda bulunuldu” ifadelerine yer verdi.
Sivas Trendyol Süper Lig: Sivasspor: 1 - Konyaspor: 0 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Sivasspor sahasında karşılaştığı Konyaspor’u 1-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 49. dakikada Ziya Erdal’ın orta sahadan kullandığı serbest ceza sahası içinde Manaj’ın kafa vuruşunda kaleci Slowik meşin yuvarlağı çıkarttı. 67. dakikada N’jie’nin ceza sahası içinin sağından topu penaltı noktasına gönderdi. Manaj topa istediği gibi vuramayınca Adil Demirbağ topu uzaklaştırdı. 69. dakikada Gulherme’nin sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Damjanovic’in kafa vuruşunda kaleci Slowik meşin yuvarlağı çeldi. 75. dakikada Sambou’nun pasında topu alan Ndao’nun sağ çaprazdan vuruşunda kaleci Nikolic gole izin vermedi. 86. dakikada Manaj’ın ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta top savunmaya çarparak tekrardan Manaj’da kaldı. Manaj’ın düzgün vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0 Hakemler: Murat Erdoğan, Kamil Çetin, Gökhan Barcın Sivasspor: Nikolic, Murat Paluli, Poungouras, Aoron, Samba Camara, Ziya Erdal (Alaaddin Okumuş dk. 90+3) , İbrahim Akdağ (Bartuğ Elmaz dk. 75), Charisis (Caktas dk. 75), Turgunbayev (Menıg dk. 46) , N’jie (Caner Osmanpaşa dk. 90+3), Rey Manaj Yedekler: Ali Şaşal Vural, Hüseyin Arslan, Kvet, Kerem Atakan Keskin, Mehmet Albayrak Teknik Direktör: Bülent Uygun Konyaspor: Slowik, Ahmet Oğuz, Adil Demirbağ, Damjanovic, Guilherme, N’zonzi, Soner Dikmen (Muhammet Demir dk. 88), Cicaldau (Oğulcan Ülgün dk. 60 ), Ndao, Prip (Ethemi dk. 60), Cikalleshi (Sambou dk. 60) Yedekler: Deniz Ertaş, Yunus Mallı, Cebrail Karayel, Kahraman Demirtaş, Orkun Sarun, Muhammed Kocatürk Teknik Direktör: Fahruddin Omerovic Goller: Manaj (dk. 86) (Sivasspor) Sarı kartlar: Ethemi, Sambou (Konyaspor), Bartuğ Elmaz, N’jie (Sivasspor)