GENEL - 22 Şubat 2017 Çarşamba 11:06

(Özel Haber) Şeker hamurundan babasının büstünü yaptı

A
A
A
(Özel Haber) Şeker hamurundan babasının büstünü yaptı

Zonguldak’ta yaşayan 24 yaşındaki Begüm Uzun, 8 yıldır babasının işlettiği pastahanede artık kendi sanatını yapıyor. Milli takıma katılma hedefi için gece gündüz çalışan Uzun, şeker hamurundan babasının da bir büstünü yaptı.
Devrek ilçesinde yaşayan 24 yaşındaki Begüm Uzun, pastahane işleten babasından öğrendikleriyle artık kendi sanatını yapıyor. Pastadan benzetmeler yaparak kendi sanatını ortaya koyan genç sanatçı, dünya devi bir marka olmak için gece gündüz çalışıyor.
Üç yıl önce temelden aldığı eğitimin yanı sıra Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Milli Takım Şefi Tuba Geçkil’den de eğitim alan Begüm Uzun, babasının da üç boyutlu benzetmesini yaptı. Şeker hamurundan yaptığı benzetmeler ile yarışmalardan derece kazanan Uzun, çalışmalarını şöyle aktardı:
“Yaklaşık 8 yıldır pastahanemiz var. Aslında kendimi bildim bileli bu sektördeyiz. Babam daha önce başka bir pastahanede çalışıyordu. Bu işe yaklaşık 3 yıl önce girdim. Çok da severek ve isteyerek başladım. Aslında ilk önce eğitimimi temelden aldım. Ankara’daki bir hocamdan eğitim almıştım. Daha sonrasında eğitimlerime Tuğba Geçkil ile devam ettim. Türkiye Aşçılar Federasyonu’nda kendisi şef. Yaklaşık bir yıldır O’ndan eğitim alıyorum. O’nun sayesinde belli bir yere geldim. Birçok şehirde yarışmalara katıldım. Samsun’da bir derecem var. Bronz madalya kazandım. Hedeflerim var. Şu anki hedefim Milli Takıma girmek. Bunun için de çok fazla çalışmalarıma devam ediyorum. Önümde uluslararası bir yarışma var. Yunanistan’da bana göre çok büyük bir yarışma olacak. Bunun için bir çalışma yapıyorum. Umarım istediğim hedefime ulaşırım. Bu heykelleri şeker hamuru dediğimiz aslında bir nevi yenilebilir şekilde bir pasta diyelim. Heykel yaptığımız zaman içine strafordan destek kullanıyoruz. Dışını şeker hamuru ile kaplıyoruz. Üç yıldır bu işi yapıyorum. Şu anki hedefim Milli Takım. Daha sonrasında ben de şefim gibi dünya devi bir marka olmak isterim. Umarım oluruz. Üç boyutlu eğitime gittiğimde Tuğba Geçkil’den rica etmiştim. Babamın büstünü yapmak istedim. Tuğba Geçkil ile bu üç boyutlu heykeli birlikte çalıştık. Kendisinin fazlasıyla desteği var.”

“Bana sürpriz oldu”
Baba İbrahim Uzun ise kızı Begüm’ün kendisi için hazırladığı üç boyutlu büstünü görünce yaşadığı sürprizi anlattı. İbrahim Uzun, “Kızım bunu kendisi istedi. Kısa bir sürede aslında çok şeyler de başardı. Hedefi de büyük ihtimal dışarıya açılmak. Daha güzel şeyler başarsın. Ama hep kendi başarısı. Çok destek veremesek de bizden çok daha fazla istiyor. İnşallah başarır. Bu heykel de biraz bana sürpriz oldu. İstanbul’a eğitime gitmişti. Oradan bu heykel ile geri döndü. Tuğba Hanım ile beraber bir çalışması olmuş. Görünce şaşırdım doğrusu” diye konuştu.
Genç sanatçı, Yunanistan’da düzenlenecek olan uluslararası yarışmadan da derece ile dönmeyi hedefliyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.