DÜNYA - 23 Aralık 2011 Cuma 17:41

MESUT ÖZİL: EN YAKIN ZAMANDA YİNE GELECEĞİM

A
A
A
MESUT ÖZİL: EN YAKIN ZAMANDA YİNE GELECEĞİM

Ünlü futbolcu Mesut Özil, iki günlük Türkiye ziyaretini tamamladı. Özil’i Türkiye’den ayrılırken, "Türk insanı sıcakkanlı, en yakın zamanda yine geleceğim" dedi.
İspanya’nın Real Madrid Takımı’nda forma giyen Türk asıllı Alman yıldız Mesut Özil, baba ocağı olan Zonguldak ziyaretini tamamladı. Özel jet ile Zonguldak Havaalanı’na inen Özil’e arkadaşları da eşlik etmişti. Yoğun ilgi gören ünlü futbolcu, iki gün boyunca Devrek ilçesine bağlı Hışıroğlu köyünde amcası Cevdet Özil’in evinde kalmıştı. Babaannesinin mezarını ziyaret eden Mesut Özil, ilçeye giderek burada da ziyaretlerde bulunmuştu.
İSPANYA’YA BASTON GÖTÜRÜYOR
Devrek Belediyesi ziyaretinde Belediye Başkanı tarafından kendisine baston hediye edilen ünlü oyuncu Mesut Özil, Real Madrid’in hocası Mourinho ve oyuncular Ronaldo, Hamit ve Nuri başta olmak üzere tüm takım arkadaşlarına beraberinde götürdüğü 20 adet bastonu hediye edecek. İki günlük memleket ziyaretini değerlendiren Özil, gördüğü yakın ilgi karşısında teşekkürlerini dile getirdi.
YİNE GELECEĞİM
Baba ocağı ziyaretinde herkesin kendisine samimi davrandığını ve yakından ilgilendiğini söyleyen Mesut Özil, uzun zamandır göremediği arkadaşlarını sonraki ziyaretinde görmeyi planladığını söyledi. Özil, "Buraya uzun zamandır gelmiyordum. Ziyaret çok güzel geçti. Herkes bana karşı çok sıcaktı. Çok ilgi vardı. Yakın davrandılar, herkese çok teşekkür ediyorum. Türk İnsanı zaten böyle sıcak kanlıdır. En kısa zamanda tekrar geleceğim. Bu sefer uzun zamandır göremediğim arkadaşlarımı göremedim. Bir sonraki
ziyaretimde arkadaşlarımı da göreceğim. Daha önceden köye geldiğimde böyle ilgi görmemiştim. Bu kez büyük ilgi gördüm" dedi.
KOLYESİNİ SORDULAR
Gazetecilerin boynundaki kolye ile ilgili sorusuna yanıt veren Özil, "Bu kolyeyi bir arkadaşım hediye etti. Hoşuma gidiyor" diye cevap verdi. Özel jet ise iki gündür Zonguldak Havaalanı’nda bekliyor. Köyünden ayrılan Özil, Zonguldak Havaalanı’na geldi. Burada da yakın ilgi gören ünlü oyuncu, Zonguldak Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin ve havaalanı personeline teşekkür etti.
Havaalanında işlemleri yapılan Mesut Özil’in özel jeti 17.30 itibariyle havalanarak İspanya’ya hareket etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.