GENEL - 17 Mart 2017 Cuma 01:35

Libya’da batan geminin mürettebatı iki kardeş faciayı birlikte yaşadı

A
A
A
Libya’da batan geminin mürettebatı iki kardeş faciayı birlikte yaşadı

Libya açıklarında tamamı Türk olan 13 kişilik mürettebattan ikisinin gemide birlikte çalışan Zonguldaklı kardeşler Cevceddin ve Celaledin Tunca olduğu ortaya çıktı.

Libya açıklarında tamamı Türk olan 13 kişilik mürettebattan ikisinin gemide birlikte çalışan Zonguldaklı kardeşler Cevceddin ve Celaledin Tunca olduğu ortaya çıktı.


Edinilen bilgiye göre, Libya açıklarında dün yerel saatle 12.30’da Tınaztepe-5 adlı Türk kuru yük gemisi battı. Tamamı Türk 13 kişilik mürettebattan 6 personel kurtulurken, 7 personelden ise henüz haber alınamıyor. Geminin, kötü hava koşullarından dolayı battığı bildirildi.


Kayıp olan 7 mürettabata halen ulaşılamazken gemi mürettebatından ikisinin Zonguldaklı 47 yaşındaki Cevceddin Tunca ve kardeşi 41 yaşındaki Celaleddin Tunca’nın olduğu ortaya çıktı.


Henüz haber alınamayan iki kardeşin geminin makine dairesinde yağcı ustası olarak çalıştıkları ortaya çıktı. Olay sonrası firma yetkilileri Merkeze bağlı Keller köyünde yaşayan kardeşlerin ailesine ulaştı.


Kazadan önce eşiyle çağrılaşıp "iyiyim" mesajı vermiş


Yaklaşık 10 yıldır gemi adamı olarak çalışan üç çocuk babası Cevceddin Tunca’nın kayınbiraderi Cengiz Doğan, firmadan gelen telefonla olayı haber aldıklarını ifade etti. Cevceddin Doğan’ın kazadan önce eşi Gülseren Tunca’yla cep telefonu üzerinden çağrılaştığını anlatan Cengiz Doğan, şöyle devam etti:


"Kendisi eniştem oluyor. Ben de gemi adamıyım. Yeni geldim. Yatsı namazı sırasında kardeşim eve geldi. Eşine telefon gelmiş. Şirketten aramışlar. Geminin battığını söylemişler. Ben tabi ilk baştan inanmadım. Alt katta ağabeyi şirket tarafından arandı. Geminin Libya açıklarında battığını söylemişler. Gemide yanında bir de kardeşi var. İki kardeş birlikte çalışıyorlardı. Tahminim gemi ile kalkıyorlarmış, limana yanaşacaklarmış. Gemi mozaik yüklü. Tahminim gemi yattı. Alabora oldu. Bir anda battı. Benim eniştem makineci. Tahminim yukarı çıkamadı. Galiba kayıp. Şirket 6 kişinin kurtulduğunu söyledi. 7 kişinin kayıp olduğunu söyledi. Şirket ’biz size döneceğiz’ dedi. Henüz bir gelişme yok. Eniştem ve kardeşi yıllardır ikisi birlikte orada çalışıyorlar. Şirketin gemisinde çalışıyorlardı. İkisi de kayıp. bekliyoruz. Olay meydana gelmeden önce sabah 09.00-10.00 sıralarında eşi ile birbirlerine çağrı atmışlar. Kaza meydana gelmeden önce çağrılaşmışlar. Ama konuşma yok. Çağrı atarak iyiyim mesajı vermeye çalışmış."


"İyi haberleri bekliyoruz"


Bir ziyaret için Ankara’ya giden Keller Köyü Muhtarı Kazım Aldemir, olayı haber alır almaz köye döndüğünü ifade etti. Devlet yetkililerine ulaşarak kazaya ilişkin bilgi almaya çalıştıklarını belirten Aldemir, sıklıkla firma ile irtibat halinde olduklarını aktardı.


Aldemir, "Öncelikle aldığmıız habere göre köyümüz halkı ve hepimiz üzgün bir haldeyiz. Tam net bir sonuç alamadık. İnşallah Cenab Allah’tan hayırlı bir haber alırız. Başta yetkililer olmak üzere ilgili yetkililere haberler verildi. Yetkililerden haber bekliyoruz. Şimdi bunları konuşmak bile erken ama inşallah hayırlı bir haberle umutlanırız. Gemide çalışan 13 personel arkadaşımız olduğunu öğrendik" dedi.


Cevceddin 2 ay önce gemiye gitmiş


Köy Muhtarı Kazım Aldemir, gemide yağcı ustası olarak çalışan Cevceddin Tunca’nın yaklaşık 2 ay önce çalışmak üzere gemiye gittiğini söyledi. Köy halkının umutlu haberi beklediğini belirten Aldemir, şu ifadelere yer verdi:


"Bunlardan 6 arkadaşımızın ayakta olduğunu, 7 kişiden henüz bir haber alınamadığı bize söylendi. Onun için biz de net bir şey bilmediğimiz için gerekli yerlerden ve İstanbul’daki şirket ile irtibat halindeyiz. İyi haberleri bekliyoruz. Umut ediyorum ki biz o acıyı duymamış oluruz. Cevceddin arkadaşımız en son 1-2 ay olmadı gemiye gideli. Sonrasında küçük kardeşi Celaleddin buradaydı. İki kardeş aynı gemide aynı görevi yapıyorlar. Bu bir talihsizlik diyoruz. İnşallah umut ediyoruz ki o haberi almamış oluruz. Köy halkı olarak üzgünüz."


Batu Denizcilik tarafından işletilen M/V Tınaztepe isimli Türk gemisinin Akdeniz’de Libya açıklarında şiddetli fırtına sebebiyle battığı açıklanırken, 7 mürettebat aranıyor. Köy halkı televizyon başında gemiden gelecek olan umutlu haberi bekliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.