YEREL HABERLER - 30 Mart 2017 Perşembe 19:15

BEÜ Sahne Sanatları bölümü ilk gösterimini yaptı

A
A
A
BEÜ Sahne Sanatları bölümü ilk gösterimini yaptı

Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı alkışlar eşliğinde prömiyerini yaptı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı alkışlar eşliğinde prömiyerini yaptı.


2016-2017 Eğitim-Öğretim döneminde Sahne Uygulamaları dersi kapsamında 2016-2017 yılı Mezuniyet Oyunu olarak hazırlanan ve 27 Mart Dünya Tiyatro Haftası Etkinliği doğrultusunda 27 Mart Dünya Tiyatro Günü sahnelenen William Shakespeare’in ‘’Bir Yaz Gecesi Rüyası’’ adlı oyun büyük ilgi ile izlendi.


Oyunun önetmenliğini Öğr. Gör. Ekil Kaya üstlenirken, oyunun özgün müzikleri de Öğr. Gör. Ceren Göğüş tarafından yapıldı. Sezai Karakoç Kültür Merkezinde sergilenen oyuna katılımcılar büyük ilgi gösterdi. Seyirciler iki perdeden oluşan ve temposu gittikçe artan oyunu dakikalarca ayakta alkışladı.


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Hakan Kutoğlu’nun oyunculara ve Öğr. Gör. Ekil Kaya’ya çiçek takdimi ile sona eren, Anasanat Dalının ilk Mezuniyet Oyunu olarak ortaya çıkan oyun, seyirci ile tekrar buluşmak için hazırlıklarına başladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.