GENEL - 04 Ekim 2017 Çarşamba 16:49

8 işçinin öldüğü dava ileri tarihe ertelendi

A
A
A
8 işçinin öldüğü dava ileri tarihe ertelendi

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde, 7 Ocak 2013 tarihinde metan gazı patlaması sonucu 8 taşeron işçinin öldüğü Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi Müdürlüğü maden ocağındaki iş kazasıyla ilgili davanın duruşması görüldü.

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde, 7 Ocak 2013 tarihinde metan gazı patlaması sonucu 8 taşeron işçinin öldüğü Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi Müdürlüğü maden ocağındaki iş kazasıyla ilgili davanın duruşması görüldü.


Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklardan 3’ü ile mağdur yakınları ve tarafların avukatları katıldı.


Sanıkların avukatlarından Meral Özçelik, TTK ile Star İnşaat arasındaki mevzuata aykırı asıl alt işveren sözleşmesinin yapıldığını söyledi. Müvekkilleri önünden muvazalı olan sözleşmenin iptaline karar verildiğini belirterek, "Bu nedenle raporda kusur verilmemesi yönündeki görüşü kabul etmekle birlikte müvekkilim aleyhindeki tespitleri kabul etmiyoruz. Ayrıca muvaza nedeniyle baştan itibaren TTK çalışanı olarak kabul edildiklerinden soruşturma izni alınmasını gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.


Mahkeme heyeti, Türkiye’de en yetkin üniversite öğretim görevlileri tarafından düzenlenmiş ayrı ayrı üç raporun bulunduğunu, dördüncü bir heyetten alınacak raporun bu aşamada faydadan çok daha fazla karışıklığa neden olabileceğini söyledi. Son düzenlenen raporun sonuç kısmındaki kaçınılmazlık unsuru yönünden daha önce alınan iki raporda herhangi bir değerlendirme yapılmadığından öncelikle diğer iki kuruldan bu konuda değerlendirme yapılmak suretiyle ek rapor temininden sonra tüm raporların birlikte değerlendirilebileceği kanaatine vardı. Taleplerin kısmen kabulüyle kaçınılmazlık unsurunun değerlendirilerek ek rapor düzenlenmesinin istenilmesine karar verdi.


Heyet, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 28 Ocak 2018 tarihine ertelendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Amasya’da 100 yıllık tarihi konak alevlere teslim oldu: Yangın 4 binaya da sıçradı Amasya’da Sultan II. Bayezid Camii yanında bulunan 100 yılık tarihi konakta çıkan yangın çevredeki binalara da sıçradı. Alevler itfaiye ekiplerince güçlükle söndürüldü. Edinilen bilgiye göre, Sultan II. Bayezid Cami’nin bulunduğu Hacı İlyas Mahallesi’nde çevresinde otellerin olduğu yaklaşık 100 yıllık konakta henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyüp 2 katlı tarihi konağa yayılan alevler çevredeki 4 binaya da sıçradı. Yangının bildirilmesi üzerine Amasya Belediyesi’ne ve ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri, AFAD ile Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Polis ekipleri, yangının büyümesi ihtimali üzerine diğer ahşap evleri boşalttı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Soğutma çalışmaları sürüyor. 18 araç ve 130 personelle müdahale edilen yangının diğer tarihi konaklara sıçramadan kontrol altına alındığını açıklayan Amasya Valisi Yılmaz Doruk, “Sultan II. Bayezid Camimizin yanındaki tarihi konakların birinde yangın çıktı. 4 binaya sirayet ederek yayıldı. Şu saat itibariyle kontrol altına alınmış durumda. Şu saat itibariyle herhangi bir ölü, yaralı bilgisi gelmedi. Soğutma çalışmalarına devam ediyoruz, kontrol altına alındı yangın" diye konuştu. Görüştüğü vatandaşların bir patlama sesi duyduklarına değinen Vali Doruk, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını belirtti. Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Bekdemir İşbilir ve Amasya Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt da söndürme çalışmalarını takip etti.