POLİTİKA - 22 Ekim 2017 Pazar 19:15

Demirtürk’ten Ereğli’nin il yapılması çağrısı

A
A
A
Demirtürk’ten Ereğli’nin il yapılması çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi Kdz.

Milliyetçi Hareket Partisi Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Rahman Demirtürk, Zonguldak’ın Büyükşehir ya da Bütün şehir olmasına tümden karşı olmadıklarını ancak Ereğli’nin il yapılması gerektiğini söyledi.


MHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Rahman Demirtürk, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Demirtürk gazetecilere yaptığı açıklamada Zonguldak’ın Büyükşehir ve ya Bütün Şehir yapılmadan önce Ereğli’nin il yapılması gerektiğini dile getirdi. Ereğli’nin il yapılması için Ereğli ve Alaplı ilçe ve belde belediye başkanlarının yanı sıra esnaf ve ticaret odaları, dernekler, muhtarlar ve siyasi parti ilçe başkanlarının bir araya gelmeleri çağrısında bulunan Demirtürk, "Milliyetçi Hareket Partisi Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı olarak son yapılan kongremizin ardından arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bildiğiniz üzere parti teşkilatımızın binasını partimize yakışır şekilde yaptık. Gerek parti içi ve gerekse Ereğli’miz ile alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonra sizlerle Ereğli’mizin gündemine ilişkin konuları değerlendirmek üzere zaman zaman bir araya gelmeyi arzu ediyoruz. Bu gün de sizlerle bir araya gelmemizin nedeni son zamanlarda gündemde olan Zonguldak’ın büyükşehir yada bütün şehir yapılması konusudur. Aldığımız bilgilere göre Zonguldak’ın büyükşehir yada bütün şehir yapılmasına ilişkin çalışmalar Ankara’da yapılmaktadır. Bizler MHP Kdz. Ereğli ilçe teşkilatı olarak Zonguldak’ın büyükşehir yada bütün şehir yapılmasına tümden karşı değiliz. Bizim önerimiz eğer Zonguldak Büyükşehir yada bütün şehir yapılacaksa Ereğli’nin il yapılması, Alaplı ile birlikte diğer beldelerimizin de ilçe yapılmasıdır. Zonguldak coğrafi açıdan gerçekten zor bir bölge. Bu gün bile Zonguldak merkezden Ereğli ve Alaplı ilçelerimize belli hizmetlerin getirilmesi gecikmekte iken Zonguldak’ın büyükşehir yapılması durumunda daha da fazla gecikmeler yaşanacaktır. Ereğli ve Alaplı ilçelerimizin merkez, belde ve köyleri ile birlikte toplam nüfusu yaklaşık 250 bindir. Ayrıca Ereğli sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda şu anda bile 10’larca ilden daha ileri düzeydedir. Biz MHP Kdz. Ereğli ilçe teşkilatı olarak diyoruz ki; Ereğli il yapılsın ondan sonra Zonguldak büyük şehir olsun. Ereğli’nin il yapılması ile ilgili olarak siyasi ikballeri bir kenara bırakıp hem Ereğli hem de Alaplı’nın menfaatleri doğrultusunda birlikte hareket edilmelidir. Bu konuda başta Ereğli, Alaplı ilçe ve beldelerinde görev yapan belediye başkanları, esnaf ve ticaret odaları, derneklerimiz, sendikalarımız, muhtarlarımız ve siz değerli basınımıza büyük görev düşmektedir. Ereğli ve Alaplı’nın ortak hareket kabiliyeti geliştirdiği noktada Ankara’nın da haklı taleplerimize kayıtsız kalmayacağını düşünmekteyiz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Ereğli ve Alaplı’nın ortak menfaati olan Ereğli’nin il yapılması konusunda taşın altına elimizi değil gövdemizi koymaya hazırız. Herkesi de Ereğli’nin il yapılması noktasında ki çalışmalara katkı sunmaya davet ediyoruz" dedi.


Demirtürk basın toplantısında yeni binalarının partilerine yakışır şekilde yapıldığını belirterek bundan sonra zaman zaman basın mensupları ile bir araya gelip gündemi değerlendireceklerini vurguladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi Hentbolda 2023-2024 sezonu Kadınlar Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Konyaaltı Belediyesi’nin birinci olarak tamamladığı Kadınlar Süper Ligi normal sezonunu 1, 2, 3 ve 4. sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8. sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; Konyaaltı Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi ve Yalıkavak ile Kastamonu Belediyesi arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; Görele Belediyesi ve İzmir BBSK ile Üsküdar Belediyesi ve Bursa BBSK takımları arasında oynanacak. Kadınlar Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Anadolu Üniversitesi - Üsküdar Belediyesi: 33-38 Konyaaltı Belediyesi - İzmir BBSK: 37-31 Görele Belediyesi - Tekirdağ Süleymanpaşa: 46-29 Yalıkavakspor - Kastamonu Belediyesi: 31-26 Yenimahalle Belediyesi - Bursa BBSK: 29-32
İstanbul Trendyol Süper Lig: Fatih Karagümrük: 1 - Antalyaspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’de 34. haftanın kapanış maçında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Antalyaspor ile karşı karşıya geliyor. Mücadelenin ilk yarısı Fatih Karagümrük’ün 1-0’lık üstünlüğüyle noktalandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Güray Vural’ın hatalı pası sonrası topu kapan Eysseric’in ceza yayından çektiği şutta kaleci Leite meşin yuvarlağı çeldi. Dönen topu önünde bulan Markao’nun ceza sahası içi sağ çaprazındaki vuruşunda savunma, meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı. 36. dakikada sol kanattan topu taşıyan Markao, ceza sahasına girerek pasını Güven Yalçın’a aktardı. Penaltı noktası yakınlarında topla buluşan Güven Yalçın, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı. 1-0 45+1. dakikada Erdal Rakip’in pasında topla buluşan Güray Vural, ceza sahası içi sol çaprazından şutunu çekti. Kaleci Sirigu, meşin yuvarlağı çıkardı. Hakemler: Kadir Sağlam, Mustafa Sönmez, Erdem Bayık Fatih Karagümrük: Sirigu, Veseli, Biraschi, Ceccherini, Levent Mercan, Rohden, Feghouli, Can Keleş, Eysseric, Güven Yalçın, Markao Yedekler: Emre Bilgin, Lasagna, Kourbelis, Emir Tintiş, Nazım Sangare, Salih Dursun, Adnan Uğur, Paoletti, Tarık Tuğyan, Teklic Teknik Direktör: Tolunay Kafkas Antalyaspor: Leite, Gerxhaliu, Bahadır Öztürk (Naldo dk. 21), Ömer Toprak, Güray Vural, Kaluzinski, Van de Streek, Erdal Rakip, Emre Uzun, Larsson, Safuri Yedekler: Ataberk Dadakdeniz, Doğukan Özkan, Ufuk Akyol, Milosevic, Beytullah Tunç, Mert Yılmaz, Harun Toprak Teknik Direktör: Sergen Yalçın Gol: Güven Yalçın (dk. 36) (Fatih Karagümrük) Sarı kart: Safuri (Antalyaspor)