YEREL HABERLER - 29 Aralık 2011 Perşembe 10:47

33 YILLIK TURNUVA

A
A
A
33 YILLIK TURNUVA

Zonguldak’ın Kapuz Mahallesi’nde 33 yıl önce başlatılan Tersanespor Geleneksel Taş Okeyi Hindi Turnuvası’nda gelenek değişmedi.
Kapuz Mahallesi’nde gerçekleştirilen 33. Tersanespor Geleneksel Taş Okeyi Hindi Turnuvası’na bu yıl 62 oyuncu katıldı. 1975 yılında kıraathanelerde başlayan turnuvanın finalistlerine ise hindi veriliyor.
İlginçliği ile dikkat çeken turnuvada oyuna katılan yarışmacılar kıran kırana mücadele ediyor. Turnuva Komitesi Başkanı İsmail Hasdemir, ise yarışmaya bu yıl katılan oyuncu sayısının artarak 62 olduğunu ifade etti.
Yıllar önce başlanan ve 15 yılda ancak kuralları belirlenen yarışmaya katılanlar cüzi miktarda ödenen ücretler ise 1991 yılında kurulan ve şu an 2. Süper Amatör Lig’i takımlarından olan Tersanespor’a maddi destek olarak sağlanıyor.
1995 yılında katıldığı yarışmada hindi ödülünü kazanan Şenol Erboy ise “1995 yılından bu yana ilk kez yarışmaya katıldım. Şu anda yarışma güzel gidiyor. Uzun bir aradan sonra yine hindiyi kazanacağım” dedi.
Komite Başkanı İsmail Hasdemir ise “Bu yıl bu turnuvayı 33. kez düzenliyoruz. Bu turnuva tavla ile başladı ve sonra taş okey olarak oynanmaya başlandı. Buradan elde edilen gelir ile 2. Süper Amatör Lig’de mücadele eden mahallemizin takımı Tersanespor’a bağışlanıyor. Mahalle dostları ve arkadaşlar bu yıl yine ilgi gösterdiler. Bu turnuvada dostluk pekişiyor, 62 kişi katıldı. Finali 30 Aralık 2011 Cuma günü olarak planlıyoruz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Başkan Sarıyıldız: "Akdeniz’de yaşayan tüm halkımıza eşit hizmet götürmek şiarıyla yola çıktık" Akdeniz Belediye Meclisi, Mayıs ayı birinci birleşim toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, belediye bünyesinde 657 sayılı yasa kapsamında görevli personelin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla ilgili yasalar gereği toplu sözleşme yapmak ve imzalamak üzere başkanlık makamına yetki verilmesi, oybirliği ile kabul edildi. Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda bir önceki birleşim tutanak özeti oylanıp kabul edildi. Toplantıda, Akdeniz Belediyesi’nin 2023 mali yılı kesin hesabı ile ilgili teklifin ilgili komisyonlara havalesinden sonra, belediye bünyesinde 657 sayılı yasa kapsamında görevli personelin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla ilgili yasalar gereği toplu sözleşme yapmak ve imzalamak üzere başkanlık makamına yetki verilmesi konusu görüşüldü. Teklif, oybirliği ile kabul edildi. İçel Sanat Kulübü’ne maddi destek sunulacak Meclis’te, İçel Sanat Kulübü (İSK) tarafından Haziran ayında gerçekleştirilecek ve Türkiye’nin önde gelen karikatür, çizgi roman ve stand-up alanında tanınmış ve ümit vaat eden sanatçıların davet edileceği ’3. Mizah Günleri’ etkinliğine, Akdeniz Belediyesi’nce yapılacak maddi desteğin belirlenmesiyle ilgili teklif komisyonlara gönderildi. Toplantıda, yeni dönemde belediyede görevlendirilen başkan yardımcıları ve birim müdürleri hakkındaki görevlendirmelere ilişkin olarak da Meclis üyeleri bilgilendirildi. İmar Kanunu’na göre Akdeniz ilçesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı özel güvenlik bölgesi oluşturulması amaçlı 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planına ilişkin kurum görüşü teklifi de komisyonlara havale edildi. "Güzel bir Akdeniz’i inşa ederek kalkındıracağız" Meclis üyelerinin çeşitli konular hakkındaki görüş ve önerileri ile vatandaşlardan gelen bazı istek ve talepleri açıklamasından sonra söz alan Başkan Hoşyar Sarıyıldız, şöyle konuştu: "Gerçekten de istediğimiz, arzu ettiğimiz görüntü budur. Meclisimizin işlediği, üyelerimizin değerli önerileri ile önümüzü açtığı, insanlarımıza moral ve umut verdiğimiz bir çalışma dönemini yaşatmak istiyoruz. Arkadaşlarımız çok güzel önerilerde bulundular ve bazı sıkıntılar dile getirildi. Bazı sorunların gündemimizde olduğunun da bilinmesini isterim. Biz, Akdeniz’de yaşayan tüm halkımıza eşit hizmet götürmek şiarıyla yola çıktık. Hiç kimseye inancından, dilinden, kimliğinden, oy verdiği partiden ötürü farklı uygulama yapmadık, yapmayacağız. Asla ayrımcılık yapmadık, yapmayacağız. Bundan sonraki süreçte de bölgemizde herkesin eşit hizmet aldığı bir dönem bizleri bekliyor olacak. Günün sonunda tüm çalışmalarımızı Meclisimizin bilgisi ve onayı ile yapacağız. Şeffaf ve katılımcı anlayışla, halkçı bir pratik içerisinde olacağız. Önümüzdeki dönemde meclis üyelerimizin katkılarıyla daha güzel bir Akdeniz’i inşa ederek kalkındıracağız"
Adana Sağlık çalışanlarına kürekle saldıran genç: "Çok pişmanım, babam ellerimde öldü" Adana’nın Kozan ilçesinde 112 sağlık çalışanlarına kürekle saldırıp ambulansa zarar veren, bir sağlık çalışanının yaralanmasına neden olan Yılmaz Aksoy yaptıklarından çok pişman olduğunu söyleyerek, "Babam elimde öldü" dedi. Edinilen bilgiye göre olay, Kozan’ın Karacaoğlan Mahallesi Itır Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet Aksoy (66) gece evde kalp krizi geçirince, oğlu Yılmaz Aksoy (34) 112 acil sağlık hizmetlerini arayarak yardım istedi. Ambulans gelene kadar babasının öldüğünü söyleyen Aksoy, gelen sağlık ekiplerine saldırdı. Ekipler ambulansa sığınınca Aksoy, kürekle ambulansın camlarını kırdı. Bu sırada ambulansta bulunan hamile sağlık çalışanı korkudan düşük riskiyle, bir başka sağlık çalışını da gözüne cam parçası geldiği için hastaneye kaldırıldı. Vefat eden baba Aksoy, gündüz Kozan Mezarlığında toprağa verildi. Sağlık çalışanlarına saldıran oğul Aksoy da babasının cenazesine katıldı. Aksoy, cenazeden sonra yaşadıklarını şöyle anlattı: "Babam rahatsızlanınca gece 02.12’de 112’yi aradım ama bir türlü kimse gelmedi. Ben babama kalp masajı yapmaya başladım. Babam benim elimde öldü. Bayağı bir uğraştım. Ambulans da çok gecikince kendimden geçtim. Tüm sağlık çalışanlarından özür diliyorum keşke bu olay olmasaydı. Ben pişmanım keşke bu yaşanmasaydı ama babam da ölmeseydi keşke. Telefon arama kayıtlarımız burada. İlk 02.12’de aradık. 02.50’ye kadar aradık ve en son yeri bulmadıkları için onlar bizi aradı. 38 dakika gibi bir süre var." Komşu Sevgi Durmuşoğlu da, "Dün komşumuz rahatsızlanmış, komşumuz da şoka girmiş. Babasına kalp masajı yapmış çalıştıramamış. Ambulans duruyor gibi etti ama çocuk ne yaptığını bilmiyordu, şoka girmişti. 2 gün önce gene rahatsızlandı babası, çok sever babasını. Bir taşı incitmez normalde" diye konuştu. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise ilk çağrının gece 02.16’da 112’ye geldiğini, ambulansın 6 dakika içinde olay yerinde olduğunu bildirdi. Aksoy, babasının cenazesinden sonra polis merkezine giderek teslim oldu.