GENEL - 19 Eylül 2018 Çarşamba 14:02

Ereğli Belediyesi kitap fuarı düzenliyor

A
A
A
Ereğli Belediyesi kitap fuarı düzenliyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kitap fuarı düzenliyor.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kitap fuarı düzenliyor.


Kdz Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 22 Eylül-22 Ekim 2018 tarihleri arasında ‘Kitap Fuarı’ düzenleyecek . Fuar kapsamında açılışa özel 1000 adet ücretsiz kitap dağıtılacak. Fuara katılacak olan ünlü yazarlar, şairler bu tarihler arasında ‘İmza Günleri, Söyleşi ve Şiir Dinletisi’ gerçekleştirecek. Program kapsamında, 22 Eylül 2018 Cumartesi günü saat 18.30’da Sanatçı Ahmet Selçuk İlkan Amfi Tiyatro’da bir konser verecek.


Fuara katılarak kitaplarını imzalayacak, söyleşi ve dinletilere katılacak isimler ve katılım tarihleri şu şekilde: 26-27 Eylül tarihlerinde Sinan Yağmur, 28 Eylül Mustafa Anayurtlu ve Müjde Aklanoğlu, 29 Eylül Metin köse, 30 Eylül Yavuz Bahadıroğlu, 2-3 Ekim Çağlayan Yılmaz, Emrullah Özdemir, Tarkan Suçıkar, Ahmet Haldun Terzioğlu, 5 Ekim Prof.Dr. Ahmet Şimşirgil, 6 Ekim Vehbi Vakkasoğlu, 8 Ekim Yusuf Piliç, Dilara Keskin, Emre Gül ve Koray Yersüren, 10 Ekim Kahraman Tazeoğlu, 13 Ekim Hasan Ali Toptaş, 15 Ekim Birsen Ekim Özen.


Kdz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tüm halkı kitap fuarına davet etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Galatasaray Petrol Ofisi, son haftaya lider girdi Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde Galatasaray, Antalyaspor Kadın Futbol Kulübü’nü 4-0 mağlup ederek son haftaya zirvede girdi. Liderin 2 puan gerisinde yer alan Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget GSK da şampiyonluk umudunu son maça taşırken, 5 puan geride kalan Fenerbahçe bu sezon şampiyonluk şansını kaybetti. Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nin 29. haftasında lider Galatasaray Petrol Ofisi, deplasmanda Antalyaspor Kadın Futbol Kulübü ile karşılaştı. Sarı-kırmızılılar mücadeleye Handan, Berna, Fatma, Luibov, Benan, Eda, Emine, Kipoyi, Ebru, Kristina ve Arzu 11’iyle çıktı. Maça hızlı başlayan Aslan, henüz 3. dakikada Berna Yeniçeri’nin golüyle öne geçti. Eda Karataş’ın ağları bulmasıyla skoru 2-0’a getiren Galatasaray, ilk yarıyı önde kapattı. Sarı-kırmızılılar ikinci yarıda da Elanur Laçın’ın 65 ve 85. dakikalarda attığı gollerle 4-0 kazandı. Galatasaray, son haftaya zirvede girdi Aldığı galibiyetle puanını 68’e yükselten Galatasaray, son haftaya en yakın takipçisinin 2 puan önünde girdi. Sarı-kırmızılılar son maçını 5 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Florya Metin Oktay Tesisleri’nde Alg Spor ile oynayacak. Ligde ikinci sırada yer alan Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget GSK ise bugün sahasında Amed Sportif Faaliyetler ile karşılaştı. Ankara ekibi karşılaşmayı 4-0 kazanarak puanını 66’ya yükseltti ve son haftaya şampiyon olma umuduyla girdi. Fomget de son hafta 5 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Trabzonspor’a konuk olacak. Fenerbahçe şampiyonluk şansını yitirdi Ligde 3. sırada yer alan Fenerbahçe Petrol Ofisi, Derağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde konuk ettiği Ataşehir Belediye Spor’u 10-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Sarı-lacivertliler, aldığı galibiyete rağmen 63 puanda kalarak bu sezon şampiyon olma şansını kaybetti.
Çorum Sungurlu’da vektörel mücadele çalışmaları hızlandı Sungurlu Belediyesi, karasinek ve sivrisineğin en büyük üreme kaynakları olan hayvan gübrelik alanlarında ve dere yataklarında mücadele çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor. Belediye ekiplerince Şubat ayından itibaren devam eden genel ilaçlama çalışmaları kapsamında rögar ve sulak bölgelerde yapılan larva mücadelesinin ardından akşam ve sabah saatlerinde uçkun mücadelesi yapılıyor. Bunlara ek olarak mesire alanı gibi piknik alanları ile birlikte parklar, çocuk oyun alanları ve yeşil alanlarda da zehirli kenelere karşı ilaçlama yapılıyor. Ekipler, vatandaşlardan gelen istek ve şikayetlere de anında müdahale ediyor. ’Derelerde sivrisinekle mücadele’ Belediye ekipleri, sivrisineklerin ürediği su birikintisi olan yerlerde ve derelerde tablet uygulaması ile sivrisinekle mücadele çalışması yapıyor. Sivrisineklerin özellikle durgun su birikintilerinden kaynaklandığını ifade eden yetkililer “Vatandaşlarımız sivrisineklerin oluşmaması için bahçelerinde ve çevrelerinde durgun su birikintilerinin oluşmasını engellemelidirler. Bahçede ve balkonda saksı altlarında kalan su birikintileri sinek oluşumunu tetiklemektedir. Hemşerilerimizden bu konuda daha hassas olmalarını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı. ’Vatandaşın desteği önemli’ Kaçak döküm yapılan gübrelik alanlar ve küçük su birikintilerinde binlerce larvanın üreyebileceğine dikkat çeken belediye ekipleri, “Vektörel mücadelede vatandaşlarımızın desteği bizim için çok önemli. Yaptığımız çalışmalarla vatandaşlarımızın aldığı tedbirler birleşince daha etkili ve daha güzel sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Hemşerilerimiz evsel katı atıklarını çöp poşetlerinin ağzını kapatarak çöp konteynırına bırakıp konteynır kapaklarını da kapalı tutmaları gerekmektedir. Alınacak bu önlemler vektörel mücadelemize çok önemli katkılar sağlayacaktır" denildi.