GENEL - 06 Aralık 2018 Perşembe 09:23

Çaycuma Müftülüğü Engelliler Haftasını unutmadı

A
A
A
Çaycuma Müftülüğü Engelliler Haftasını unutmadı

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi’nde Çaycuma Müftülüğü tarafından Engelliler Haftası kapsamında, Şehit Ömer Halisdemir Kur’an Kursunda düzenlenen programda engelliler ve aileleriyle bir araya geldi.

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi’nde Çaycuma Müftülüğü tarafından Engelliler Haftası kapsamında, Şehit Ömer Halisdemir Kur’an Kursunda düzenlenen programda engelliler ve aileleriyle bir araya geldi.


Çaycuma İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş’in ev sahipliği yaptığı programa Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Jandarma Karakol  Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Murat Balkaş, Daire Amirleri, STK temsilcileri ile 60 engelli ve engelli yakını katıldı. Sunuculuğunu Müftülük Murakıbı Cemalettin Torun’un yaptığı program, engelli ve emekli  50. Yıl Camii Müezzin Kayyımı İsmail Üstünkaya’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Programda konuşan Çaycuma Müftüsü Ayhan Ermiş İslam’ın engellilere bakışı hakkında bilgi verdikten sonra herkesin potansiyel engelli adayı olduğuna dikkati çekerek, "Bugün sağlıklı olan bir insanın yarın engelli olmayacağına kimse teminat veremez. Bu bakımdan herkesin duyarlı olması önemli. Engelliler Haftası da bu farkındalığı oluşturmak üzere gündeme gelmiştir. İlçe Müftülüğü olarak engelli vatandaşlarımıza yönelik bundan sonra da çalışmalarımız devam edecektir. Şunu ifade etmek istiyorum, yeter ki engeller gönüllerimizde ve kalplerimizde olmasın" diye konuştu.


Ardından kısa bir konuşma yapan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "Engellilere yönelik çalışmalar her yerde olduğu gibi Çaycuma’da da devam etmektedir. Çaycuma’mızı engelsiz bir kent yapmanın gayret  ve çabası içerisindeyiz. Böyle bir programı tertipleyen Çaycuma Müftümüzü ve ekibini tebrik ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.


Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş tarafından katılımcılara ilmihal kitabı  hediye edildi ve öğle yemeğine geçildi. Program, Davut Arslan’ın yapmış olduğu yemek duasının  ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuyucak’ta ’Karapınar Dede Hayrı’ geniş katılımla gerçekleştirildi Aydın’ın Kuyucak ilçesine bağlı kırsal Karapınar Mahallesi’nde bu sene 39’uncusu düzenlenen ’Geleneksel Dede Hayrı’ bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yaylada aynı sofrada buluşan binlerce kişi hem dua etti, hem de hasret giderdi. ‘Ömür Yaylası’ olarak da bilinen Karapınar Mahallesi’ndeki Karaca ailesinin öncülüğünde yapılan, köylülerin ve hayırseverlerin destekleriyle zenginleşen hayır cemiyetinden nasiplenmek isteyen yüzlerce kişi çevre il, ilçe ve köylerden yaylaya akın etti. Baharın güzelliklerinin de yaşandığı hayır gününde, kazanlar dolusu keşkek, aşure ve çeşitli yemekler pişirildi. Kuran-ı Kerim ve duaların okunduğu hayırda uzun zamandır birbirini göremeyen dost ve akrabalar da hasret giderdi. Çocuklar da bahar havasını fırsat bilip gönüllerince yaylada oyunlar oynayıp, doyasıya eğlendiler. Mahallenin ileri gelenlerinden hayrın öncülüğünü yapan Mustafa Karaca, 39 sene önce başlayan bu hayır işinin her geçen yıl daha da büyüyerek bu günlere geldiğini belirterek, genç kuşağın da bu geleneği sürdürmesini istedi. Herkesin elinden geldiğince bu hayra destek olmaya çalıştığını belirten Karaca, “Bu hayır işini duyup bizi tanımayan kişiler bile destek vermeye başladı. Katılım her geçen sene daha da artıyor. İnsanımızın manevi değerlerine ve geleneklerine ne kadar bağlı olduğunu bir kez daha görmüş olduk” ifadelerini kullanarak katılan herkese teşekkür etti. Mevlid, ilahi ve Kuran-ı Kerim tilaveti okunup, dualar edildikten sonra dağıtılan yemekler kısa sürede tükenirken, davete katılanlar yemekten sonra yayla içerisinde aileleriyle beraber güzel bir gün geçirdi.
Karabük Geleneksel Türk okçuluğu grup müsabakaları Karabük’te başladı Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Geleneksel Türk Okçuluğu grup müsabakaları Karabük’te başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın okul sporları kapsamında küçükler, yıldızlar ve gençler A-B kız-erkek grup müsabakalarına 10 ilden 200’ye yakın sporcu katıldı. Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı’nda iki gün sürecek müsabakalarda sporcular, Mersin’de yapılacak Türkiye finallerine katılabilmek için mücadele ediyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış seremonisi konuşmalar ile devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ‘Eğitim Kenti Karabük’ projesi kapsamında hem akademik başarı hem sosyal-sportif faaliyetler hem de değerler olarak Karabük’ün ilerlemesinin sürdüğünü söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sporun tabana yayılması, başarılı sporcuların kulüplere ve milli takımlara kazandırılması yönünde çalışmaların devam ettiğini belirten Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, “Farklı yaş kategorilerinden 10 farklı şehirden 200’e yakın sporcu, öğretmen ve hakem arkadaşımızı Karabük’te ağırlıyoruz. Güzel ve heyecanlı mücadeleler izleyeceğiz. Karabük’te birçok organizasyona daha ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Fotoğraf çekimi ile açılış seremonisi sona ererken müsabakalar başladı. Mücadeleler yarın da devam edecek. Karabük’ten başarı ile ayrılacak sporcular Mersin’de yapılacak Türkiye finallerine katılım sağlayacak.