SAĞLIK - 28 Şubat 2019 Perşembe 21:07

Organ bağışı organizasyonu ödüllendirildi

A
A
A
Organ bağışı organizasyonu ödüllendirildi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Devlet Hastanesi yöneticileri ve Kdz.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Devlet Hastanesi yöneticileri ve Kdz. Ereğli’de ki taraftar derneklerinden oluşan Renklerin Kardeşliği Platformu tarafından organ bağışına farkındalığı artırmak için düzenlen etkinlikte elde edilen başarı ödülsüz kalmadı.


Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ilçede iki aylık süre içerisinde organ bağışına farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen etkinliklere destek verenlere başarı belgesi verdi. Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen törene Karadeniz Bölge Komutanı Cemal Özden Yazıcıoğlu, Zonguldak İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıoğlu, Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Kdz. Ereğli İlçe Halk Eğitim Müdürü Canan Ayan ve Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Vildan Türkeli katıldı. Törende Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın protokolü ile Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi Personeline yönelik düzenlenen işaret dili eğitimini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan personellere sertifikaları takdim edildi.


Çok sayıda Devlet Hastanesi çalışanının da katıldığı programda konuşan Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu örnek bir çalışmaya imza atıldığını belirterek, organ bağışı kampanyası süresince büyük destek veren Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Karadeniz Ereğli Taraftar Dernekleri başkanlarına ve hastane çalışanlarına teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce DİKAB Başkanı Faruk Özlü oldu Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği (DİKAB) Meclisi, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Görev dağılımının yapıldığı toplantıda, Birlik Başkanlığına Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü seçildi. Düzce Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen DİKAB Meclis toplantısına, Vali Selçuk Aslan, birliğe üye belediyelerin ve özel idarenin temsilcileri katılım sağladı. Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal başkanlığında yapılan toplantıda, yapılan gizli oylamada, DİKAB Başkanlığı’na Faruk Özlü getirilirken, Düzce İl Genel Meclisi Üyesi Şükrü Sert Meclis 1. başkan vekili, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak Meclis 2. başkan vekili seçildi. Katip Üye seçiminde ise Çilimli Belediye Meclis Üyesi Muhammet Kaplan ve Yığılca Belediye Meclis Üyesi Ercüment Şahin asil, Akçakoca Belediye Meclis Üyesi Sefer Tuzcuoğlu ve Gümüşova Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Daymaz ise yedek üye olarak belirlendi. Birlik encümen üyeliğine de, İl Genel Meclisi Üyesi Şükrü Sert, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal ve Gümüşova Belediye Başkanı Kenan Sübekçi getirildi. Plan ve Bütçe Komisyonu ise, Yığılca Belediye Başkanı Selami Savaş, Beyköy Belediye Başkanı Fatih Ocak ve Çilimli Belediye Başkanı Yılmaz Yıldız’dan oluştu. Toplantıda, DİKAB Başkanlığı’na seçilen Özlü’ye proje ve protokol yetkisi de verildi. Faaliyet alanında sokak hayvanları da eklendi Öte yandan meclis toplantısında, Düzce İli Katı Atık Birliği’nde tüzük değişikliği kararı da alındı. Yapılan değişiklik ile Düzce’de katı atıkların bertarafı için kurulmuş bulunan ve Düzce Belediyesi, İl Özel İdaresi ve ilçe-belde belediyelerinin ortağı olduğu birliğin faaliyet alanına başıboş ve sahipsiz sokak hayvanları da eklendi.