YEREL HABERLER - 17 Eylül 2012 Pazartesi 12:47

2012-2013 EОİTİM-ÖОRETİM YILI BAŞLADI

A
A
A
2012-2013 EОİTİM-ÖОRETİM YILI BAŞLADI

2012-2013 Eğitim Öğretim yılının başlaması nedeniyle Zonguldak`ta tören düzenlendi.
2012-2013 Eğitim Öğretim yılının başlaması nedeniyle Zonguldak`ta Valilik önünde tören düzenlendi.
Valilik önünde düzenlenen törende, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek`in Atatürk Anıtına çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
2012-2013 Eğitim Öğretim yılına başlayan öğrenciler çeşitli şiirler okudu.
Törenden sonra, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Yurtdışı Eğitim Grup Başkanı Abdulmuttalib Çetin ve Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgay Özbek ve öğretmen ve öğrenciler Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız`ı makamında ziyaret etti.
Valisi Erol Ayyıldız öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek yaptığı konuşmada, ``2012-2013 Eğitim Öğretim yılının başlangıcını bugün, İlköğretim Haftası töreniyle başlattık. İlimize, memleketimize hayırlar getirir inşallah. 110 bin öğrencimizde bugün eğitim öğretime başladı. Kazasız belasız hayırlı bir eğitim öğretim yılı geçiririz. Öğrencilerimizi bir üst eğitime hazırlamaya kendimizi hedef bildik. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı, sayın valimizin öngördüğü şekilde yürütmeye gayret göstereceğiz. Hayırlı uğurlu olsun`` dedi.
Valisi Erol Ayyıldız ise, ``Sizlere başarılı bir yıl diliyorum. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılını başlamanın heyecanını ve sevincini görüyorum küçük arkadaşlarımda, onlarla da bu mutluluğu paylaşıyorum. Evlatlarımıza ve tüm milletimize başarı mutluluk ve afiyet getirmesini diliyoruz. Gençlerimize başarılar diliyoruz. Onlar bizi geleceğimiz. Onları ne kadar iyi yetiştirirsek, onları ne kadar yarına hazırlarsak, ülkemizde hak ettiği bütün dünya ülkelerinin başını çeken ve dolayısıyla onların tepesinde olan ülke konumuna gelir. Onlar için ne yapılsa azdır diyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun diyoruz`` dedi.
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Yurtdışı Eğitim Grup Başkanı Abdulmuttalib Çetin`de, ``Hızla cıvıldayan bir Zonguldak gördüm. Öğrencilerin heyecanını aşağıda yapmış olduğumuz törende birebir gördüm. Bugün tüm Türkiye`de başta Zonguldak olmak üzere milyonlarca öğrencimiz okullara başladılar. Onların heyecanlı olduğunu görüyoruz. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize İlhan Palut: “Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık” Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, MKE Ankaragücü maçının ardından yaptığı açıklamada, “Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık” dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Çaykur Rizsepor, sahasında MKE Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut açıklamalarda bulundu. İlk yarısını 2-0 önde tamamladıkları maçtan 2-2’lik beraberlikle ayrıldıkları için üzgün olduklarını ifade eden Palut, "İlk yarıda 2 gol bulduk. İlk yarıda telafisi zor bir farkla içeri girebilirdik. İkinci yarı ise rakibimizin değişikliklerini gördük. Riskler karşısında sağlam durmalıydık. Kazandığımız toplar ile maçı kendimize iyice yaklaştırabilirdik ama kazandığımız toplarda bir ciddiyetsizlik vardı. Zor top kazandık, kolay top kaybettik. Maalesef kötü bir gol yedik. Futbolda bunlar var. Bir golün biri takımı bu kadar panikletmesi düşündürücü, topu ayağımızda saniyelerce bile tutmadık, oyunu rakibe teslim ettik. Çok geri geldiğimiz için çıkış oyununda oyuncu bulmakta zorlandık. Ankaragücü’nün temposu 75. dakikaya kadar sürdü. Kötü bir ikinci yarı ama maçı bu şekilde bitirelim derken ters bir top, maçın son topunda golü yedik. Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık. İlk yarıdaki oyunumuz ile 3 puanı hak ederken,, ikinci yarıdaki oyunumuz bizi mağlubiyete bile götürebilirdi” ifadelerini kullandı.