ASAYİŞ - 16 Ocak 2020 Perşembe 11:32

Yollar buz tuttu, kazalar beraberinde geldi: 13 yaralı

A
A
A
Yollar buz tuttu, kazalar beraberinde geldi: 13 yaralı

Zonguldak’ta buzlanma nedeniyle meydana gelen kazalarda 13 kişi yaralandı.

Zonguldak’ta buzlanma nedeniyle meydana gelen kazalarda 13 kişi yaralandı.


Edinilen bilgiye göre kazalar Zonguldak-Ankara karayolu 14. kilometre ve 17. kilometre mevkilerinde meydana geldi. 17. kilometrede Osmanlı köyü mevkisinde C.H. (56) idaresindeki 67 AAU 634 plakalı yolcu midibüsü buzlanma nedeniyle devrildi. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda çalışan maden işçilerini taşıyan midibüsünde bulunan yolcular A.A. (36), Z.D. (47), E.E. (37), E.B. (39), S.Ç. (31) ve L.D. (36) ile sürücü C.H. yaralandı. Kazayı gören sürücülerin imdadına yetiştiği yaralılar bulundukları yerden çıkartıldı. Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. AFAD, jandarma ekipleri de bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.


Öte yandan 14. kilometrede yaşanan bir başka trafik kazasında ise O.Y. idaresindeki 67 ES 813 plakalı otomobil ile Ş.Y. idaresindeki 67 EP 776 plakalı kamyon çarpıştı. Kazada otomobil adeta hurdaya döndü. Kamyon ise yaklaşık 5 metre yükseklikten dereye devrildi. Kamyonda sıkışan sürücünün imdadına AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri yetişti. Yaralı kamyon sürücüsü Ş.Y. yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından sıkıştığı yerden çıkartıldı. Bu sırada bir jandarma personeli yerde gördüğü Türk Bayrağı’nı bulunduğu yerden kaldırarak sahip çıktı. Otomobilde bulunan yaralılar H.B. (31), E.Y. (14), Y.S. (33) ile otomobil sürücüsü O.Y. (55) yaralandı.



Sürücülerden tuzlama tepkisi


Madenci işçilerini taşıyan midibüsün yaklaşık 100 metre gerisinde iki araç buzlanma sebebiyle kontrolden yanında seyreden araca çarptı. H.Y. (36) idaresindeki aracıyla Zonguldak istikametine seyir halindeyken yolun kaygan olması sebebiyle aynı istikamette giden K.D. (61) idaresindeki araca sol yandan çarptı. Meydana gelen kazada K.D.’nin idaresindeki araçta bulunan H.D. (58) yaralandı. Yaralı kadın BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Jandarma ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alarak kazayla ilgili çalışma başlattı. Kazanın yaşandığı olay yerinin 50 metre gerisinde bir başka kamyonet de buzlanma sebebiyle kontrolden çıktı. Devrilen kamyonetin sürücüsü kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.


Hastanelere kaldırılan yaralıların tedavileri sürüyor. Yolların zamanında tuzlanmamasına tepki gösteren vatandaşlardan Orhan Kuruyamaç, "Saat kaç olmuş anca tuzlama yapıyorlar. Yollar cam gibi. Karayolları anca yolu tuzluyor. İleride yine buzlanmadan kaynaklı kazalar olmuş. Biz bile yolda yürüyemiyoruz. Her gün bu yollardayız. Her gün bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Canlar yanıyor" diye konuştu.


Hastaneye kaldırılan yaralıların tedavileri sürüyor. Kazaların ardından karayolları ekiplerinin tuzlama çalışması yaptığı görüldü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.