GENEL - 13 Nisan 2021 Salı 15:47

Sitenin yolu çöktü, mahalleli korku dolu anlar yaşadı

A
A
A
Sitenin yolu çöktü, mahalleli korku dolu anlar yaşadı

Zonguldak’ın merkeze bağlı Çınartepe Mahallesi’nde meydana gelen heyelanıın neden olduğu yıkım onarılmaya çalışılırken bu kez de yol çöktü.

Zonguldak’ın merkeze bağlı Çınartepe Mahallesi’nde meydana gelen heyelanıın neden olduğu yıkım onarılmaya çalışılırken bu kez de yol çöktü. Korku dolu anlar yaşatan olayın ardından bölgede yeniden tadilat çalışmaları başlatıldı.


Edinilen bilgiye göre, Çınartepe Mahallesi’ndeki bir sitede önceki günlerde heyelan meydana geldi. İki bina arasında bulunan istinat duvarının çökmesiyle birlikte vatandaşlar panik yaşadı. Doğalgaz, elektrik gibi hatların zarar görmesinin ardından bölgeye ekipler sevk edildi. Çalışmaların başladığı bölgede bu kez de sitenin yolu çöktü. İlk şoku atlatamayan mahalle sakinleri ikinci bir şok yaşadı. Hafriyat temizlenirken duvar yapım çalışmalarına başlandı.


Olayı İHA’ya anlatan mahalle sakini Murat Kürşat, "Önce duvar göçtü. Sonra yol ağır ağır toprağa döküldü. Mahalle sakinleri olarak gerçekten çok korktuk. Çalışmalar sürerken duvarın yapımı sürerken gece saatlerinde tekrar ufak tefek göçükler oldu. Doğalgaz borusu koptu. Doğalgaz kesilmeseydi yarım saat sonra ufak tefek daha dökülme oldu. Elektrik kabloları kontak yaptı. Eğer doğalgaz kaçağına rastlansaydı fecaat yaşanırdı. Şu an akma durdu. Gayet kalın bir duvar yapılıyor" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Bakan Özhaseki depremzede Özgür ailesine misafir oldu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinde evini kaybeden Malatyalı depremzede Özgür ailesinin TOKİ tarafından bir yılda yapılarak teslim edilen yeni yuvalarına konuk oldu. Anne Fatma Sema Özgür, TOKİ tarafından yapılan yeni evlerini çok beğendiklerini dile getirerek Bakan Özhaseki’ye, “Allah sizden ve Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Sayenizde çok iyiyiz. İşleriniz rast gelsin” diyerek teşekkür etti. Bakan Mehmet Özhaseki, Malatya temasları sırasında, Yeşilyurt İlçesi’nde bulunan 39 yıllık binadaki evlerinde depreme yakalanan Anne Fatma Sema Özgür ve oğlu Mehmet Bozkurt Özgür’ü, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İkizce’de yapılan yeni yuvalarında ziyaret etti. Depremin üzerinden geçen bir yıl içerisinde yeni yuvalarına kavuşan Fatma Sema Özgür, Bakan Mehmet Özhaseki’yi yeni yuvalarında ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Aile ile birlikte çay içip sohbet eden Bakan Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da selamlarını da iletti. Bakan Mehmet Özhaseki, "Size Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. Eviniz çok güzel olmuş. Güle güle ağız tadıyla oturun" dedi. "Allah sizden ve Cumhurbaşkanımızdan razı olsun" Anne Fatma Sema Özgür, TOKİ tarafından yapılan yeni evlerini çok beğendiklerini dile getirerek, “Allah sizden ve Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Sayenizde çok iyiyiz. Canla başla çalışıyorlar. İşleriniz rast gelsin” diyerek teşekkür etti. Bakan Özhaseki çocuklarla da sohbet etti Bakan Mehmet Özhaseki, ziyarette Mehmet Bozkurt Özgür’ün iki çocuğundan üniversite sınavına hazırlanan Beren ve 8’inci sınıf öğrencisi Osman Efe ile de sohbet etti. Bakan Özhaseki, Osman Efe’den, “Tablete takılıp, dersleri aksatmak yok” diyerek söz aldı. Bakan Mehmet Özhaseki, hemşirelik bölümünü okumak istediğini söyleyen Beren’e ise, “Çok çalışmalısın. Hiçbir başarı tesadüfen gelmez. İnşallah istediğin bölümü tutturursun” diye konuştu.