YEREL HABERLER - 11 Ocak 2012 Çarşamba 19:01

GİRİŞİMCİLER SERTİFİKALANDIRILDI

A
A
A
GİRİŞİMCİLER SERTİFİKALANDIRILDI

ZTSO ile KOSGEB işbirliği ile düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitim seminerine katılan girişimcilere sertifika verildi.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası(ZTSO) KOSGEB’in işbirliği ile düzenlenen uygulamalı eğitim seminerini tamamlayan 56 kişiye dün törenle sertifikaları verildi. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan törene, Vali Erol Ayyıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Cangöz, TSO Başkanı M. Salih Demir ve yönetim kurulu üyeleri, KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüğsüz, ZKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, KOSGEB Zonguldak Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Yıldırım, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, İş-Kur İl Müdürü Cemal Yiğit, Bölge Çalışma Müdürü Gönül Demirsu, davetliler ve kursu başarıyla tamamlayan 56 girişimci katıldı.
Açılış konuşmasını yapan, Zonguldak TSO Başkan Yardımcısı Şenol Altıntaş, girişimcilik tanımının ortaçağdan bu yana kullanıldığını, serbest rekabet koşullarının en ağır şekilde yaşandığı ve dünyanın giderek küçüldüğü günümüzde daha çok risk alma, yenilikleri yakalama ve fırsatları değerlendirme olarak karşımıza çıktığını söyledi. Altıntaş, “Giderek zorlaşan mevcut ekonomik şartlar altında, hızlı düşünen ve hızlı karar alan, kararlı ve azimli, güçlü sezgilere sahip, iyi gözlemci, hayal gücü yüksek, özellikle insan kaynaklarını iyi yönetebilen, düşünme ve muhakeme yetenekleri güçlü, iyi iletişim kuran, yaratıcı ve kendine güvenen, dayanıklı ve ısrarcı karakterlerin girişimcilikte başarılı olacağı çok açıktır. Şöyle bir düşünüldüğünde aslında bu özelliklerinin bizim insanımızda fazlasıyla var olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.
KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüğsüz ise yaptığı konuşmada, “2009 yılında KOSGEB’in hedef kitlesinin değişmesiyle beraber yeni yaklaşımlarımızı, yeni sistemimizi, yeni algıları karşılayabilmek adına ortaya koyduğumuz programlarımız ciddi anlamda meyvelerini vermeye başladı. Malum olduğu üzeri KOSGEB KOBİ’lere destek veren, girişimcilere destek veren bir yapı ama yıllar itibariyle bakıldığında, 2010 yılına kadar girişimcilik konusunda bir adım atılmış olmakla beraber sonuçların yansıması açısından çok kısır kalmış. 1996 yılında başlayan girişimcilik çalışmaları 2010 yılına gelindiğinde 5-6 binlerde kalmış ama kurumlar arası işbirliği ile ortaya koyduğumuz destek programları 2010 yılında bu sayı 12 bine, 2011 yılında ise 5-binlere ulaştı. Bu güzel bir başarıdır. Uygulamalı girişimcilik konusundaki bu başarının arkasında sadece KOSGEB yok, sadece Ticaret odalarımız yok. Sadece İş-Kurumumuz yok. Bu başarının altında temelde iş birliği ve sinerji var” dedi.
Tüğsüz, girişimcilere çeşitli tavsiyelerde de bulunarak, motivasyon kaynaklarının belirlenmesi gerektiğini söyledi ve uygulamalı eğitim seminerlerine tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin Türkiye’de başlatılan girişimcilik seferberliğine destek verdiğini söyledi.
Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız da yaptığı konuşmada, “Yaşanılan toplum içerisinde insanın üzerine düşen mutlaka görevler de oluyor. En fazla üzerine görev düşecek olanlar da girişimcilik ruhuna, bir şeyler yapmaya ortaya bir şeyler getirip insanların hizmetine sunmaya aday insanlar üzerine düşüyor. Sebebi de şu, zamanında bugün ekonomiler malum. Bazen sıkışma, bazen daralma, bazen genişleme dönemleri oluyor ama bilhassa son 50 yılda ortaya konulan şu, zamanın hayrı okul yaparsınız, çeşme yaparsınız, han hamam yaparsınız insanlara hizmet sunarsınız bunu da hayır zannedersiniz ve ondan da bir şey beklersiniz bu doğrudur. Ama bu zamanın hayrı ne diye düşünülürse, girişimcilik ruhuna sahip bir kişinin bir işletme kurarak 5-10 kişiyi çalıştırması ve o kişinin bu 5 kişiyi onun etrafında olacak aileyi yanına alarak maaş vererek o kişiyi o ailede bir iş sahibi yapması bu zamanın hayrı diye düşünüyorum. Çünkü bize gelen talepler bu yönde talepler bir kişinin işe girdiğinde duyduğu sevinç ailesiyle oluşturduğu halka belki de girişimcinin hiçbir haberi yoktur farkında olmadan nice hayırlara sebep oluyordur. Dolayısıyla söylenmesi gereken bazen çok fazla kar elde edilmese de en azından bunu düşünerek, cebinde parası kafasında fikri olan bu gibi eğitimleri değerlendirerek en azından bu niyetle bir işe girişmesini de ben anlamlıdır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, uygulamalı eğitim seminerine katılan 56 kursiyere törenle sertifikaları verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de yaşlı çiftin otobüste darp edilmesine ilişkin davaya devam edildi Mersin’de otobüste engelli yaşlı adam ve eşinin darp edilmesiyle ilgili davanın duruşmasında okul müdürü İsmet T.’nin 17 yaşındaki oğlu hakim karşısına çıktı. Mersin merkez Toroslar ilçesinde 15 Aralık 2023’te Mersin Şehir Hastanesine giden otobüste, Tarsus ilçesinde bir lisenin müdürü olduğu öğrenilen İsmet T. ile oğlu A.O.T.’nin (17), kalp pili takılı olan, felçli olduğu için vücudunun sağ kısmını tam olarak kullanamayan ve böbrek yetmezliği çeken Ramazan Polat (77) ve eşi Hamdiye Polat’ı (71) darp etmesiyle ilgili dava, 2. Çocuk Mahkemesinde görüldü. A.O.T. ve Hamdiye Polat’ın da katıldığı basına kapalı olarak gerçekleşen duruşma, eksik evrakların tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi. Polat çiftinin avukatı Hasan Hüseyin Öztürk duruşma çıkışı yaptığı açıklamada, müvekkili Ramazan Polat’ın olaydan sonra yatalak hale geldiğini ve konuşma yetisini tamamen kaybettiğini söyledi. Buna ilişkin mahkemeden konuşmasında kalıcı bozukluk meydana geldiğine dair adli tıp raporu alınması talebinde bulunduklarını belirten Öztürk, "Fakat talebimiz mahkeme tarafından reddedildi. Buna ilişkin itirazlarımızı sürdüreceğiz" dedi. Mahkemenin bir eksiklik olmazsa bir sonraki duruşmada kararını vereceğini açıklayan Öztürk, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ve tutuklulukta geçirmiş olduğu süre nazara alınarak tahliyesine karar verilen baba İsmet T. için de İstinafa başvurduklarını kaydetti. Hamdiye Polat da eşinin durumunun olaydan sonra her geçen gün kötüleştiğini belirterek, "Olayın yaşandığı aralık ayından beri sürekli doktora götürüyoruz. Gittikçe yürüyemez, konuşamaz hale geldi. Sabaha kadar evde bağırıyor. Biz de uyumuyoruz, kendi de uyumuyor. Davamdan vazgeçmeyeceğim. Davanın sonuna kadar devam etmesini talep ediyorum" diye konuştu. Baba ve oğula tahliye kararı verilmişti Mersin’de otobüste engelli yaşlı adam ve eşinin darp edilmesiyle ilgili davanın duruşmasında tutuklu sanıklardan okul müdürü İsmet T., 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, tutuklulukta geçirmiş olduğu süre nazara alınarak tahliyesine karar verilmişti. Oğlu A.O.T. için de 22 Mart’ta 2. Çocuk Mahkemesinde görülen duruşmada, ’kaçma şüphesi’ olmadığı gerekçesiyle tahliye kararı verilmişti.
Kayseri Başkan Büyükkılıç, AK Partili kadınları ağırladı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar, 16 ilçe kadın kolları başkanı ve AK Partili kadın yeni meclis üyelerini misafir etti. AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar ve yönetimi ile 16 ilçe kadın kolları başkanı ve AK Partili kadın yeni meclis üyeleri, 2024 Yerel Seçimleri sonrası milletin iradesi ile yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Başkan Büyükkılıç’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Başkanlık Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Samimiyetle hep söylüyoruz, kadın kollarımızın teşkilatımızdaki yeri ayrı, fonksiyonel olarak gençlik kollarımızın da yeri ayrı. Herkes gayret içerisinde çalışmalarını sürdürdü” dedi. İradeye saygı duyduklarını belirten Büyükkılıç, “Daha fazla çalışacağız, daha fazla gayret göstereceğiz. Bizim felsefemizde bir seçim biter, hemen ertesi gün seçim varmış gibi çalışmalar devam eder. 16 ilçemizi de ayrıştırmadan bağrımıza basacağız” diye konuştu. Başkan Büyükkılıç, kadınlara hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, “Her bir ilçemizin tüm kardeşlerimize, siz hanımefendilere minnet duyuyor, teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah gayretinizi arttırsın, evinizden, işinizden fedakârlık yaparak teşkilatımızda emek veren canlarımız, kardeşlerimizsiniz” ifadelerini kullandı. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar ise kadın kolları üyeleri ile birlikte Başkan Büyükkılıç’a gerçekleştirdiği hayırlı olsun ziyaretinde, “Yeni döneminiz hayırlı uğurlu olsun. Rabbim hayırlı, güzel hizmetler yapmayı nasip eylesin. Tabi ki sizler bizim her daim yanımızda, arkamızda oldunuz. Biz de sizlerin yanınızdayız her zaman. Seçim bitti yeni seçime biz başladık. Daha güzel hizmetlerle Rabbim buluştursun. Daha güzel hizmetler yapacağınıza biz inanıyoruz. Kayseri yüzyılında yine sizlerle inşallah bu 5 yılda beraber hizmetler edeceğiz. Rabbim utandırmasın. Güzel hizmetlere imza atmayı nasip eylesin” diyerek hayırlı olsun temennilerinde bulundu. Kadınlarla sıcak ve samimi sohbet gerçekleştiren Başkan Büyükkılıç, günün anısın hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bitlis Binlerce kilometre uzaktan gelip köy okulunun tadilatını yaptılar Türkiye Tekstil İhracatçıları ve Çalışanları Derneği (TİHCAD) tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Ballı Köyü İlk ve Ortaokulu binasının boya ve tadilatı yapılarak, okulun ilkokul öğrencileri için il içi kültürel gezi programı düzenlendi. TİHCAD’ın İstanbul Nişantaşı ve Beykent Üniversiteleri işbirliğiyle hayata geçirdiği "Ahlat Ağacı: Sosyal Sorumluluk ve Eğitime Destek Projesi"nden Bitlisli öğrencilerde nasibini aldı. Proje kapsamında farklı illerde birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan TİHCAD’ın son durağı Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Ballı Köyü İlk ve Ortaokulu oldu. Kendisi de aynı zamanda TİHCAD üyesi ve aynı zamanda tekstil firması sahibi olan Bitlisli iş adamı Sinan Aslan’ın girişimleriyle Bitlis’e gelen TİHCAD ekibi, Ballı Köyü İlk ve Ortaokulu binasının boya ve tadilatını yapılarak, öğrencilere il içi kültürel gezi programı düzenlendi. Ayrıca, öğrencilere proje çerçevesinde özel olarak tasarlanan çevre dostu ürünlerden hediye edildi. Toplam iki gün devam eden program çerçevesinde ilk gün, Ballı Köyü Ballı İlköğretim Okulu öğrencileri için unutulmaz bir tarih ve kültür gezisi düzenlendi. Öğrenciler; Bitlis il merkezi ile Ahlat ve Tatvan ilçelerini ziyaret ederek bölgenin tarihi ve kültürel mirasını keşfetme fırsatı buldular. Selçuklu mezarlığı ve müzesi, öğrencilerin geçmişle bağlarını güçlendirdiği bir durak oldu. İkinci gün ise okul bahçesinde özel bir program düzenlendi. Vali Yardımcısı İzzet Cem Eser, Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, Hizan Belediye Başkanı Yahya Şam, Hizan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Cemil Tarhan ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, öğrenciler tarafından bir birinden güzel ve özel gösteriler sunuldu. Düzenlenen programda konuşan Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, binlerce kilometre uzaktan Hizan’a gelen heyet üyelerine teşekkürlerini iletti. İyilik yapmanın güzelliğine ve önemine dikkat çeken Kaymakam Özçelik, "Başta TİHCAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Aydın’a, yönetim kurulu üyelerine, Hizanlı iş insanımız Sinan Aslan’a çok ama çok teşekkür ederim. İyilik yapmak gerçekten herkese nasip olmuyor. İnsanın parası oluyor, sağlığı oluyor, imkanı oluyor ama iyilik yapmak o kişiye nasip olmuyor. Ne mutlu ki bu iyiliği yapmak sizlere nasip olmuş, sizler de bunu en güzel şekilde gerçekleştiriyorsunuz. Hatta sizlere daha yakın yerlerde daha yakın coğrafyalarda bunu yapma imkanınız varken, sizler bin 400 – bin 500 kilometre uzaklardan ilçemize, Ballı köyümüze geldiniz. Ben her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimi ve tebriklerimi sunuyorum. Sizler için belki çok küçük görünen bu hadise, buradaki kardeşlerimiz için çok çok değerli. Eminim ki hiç biri bu günü ömürleri boyunca unutmayacaklar. Yıllar sonra bizlerin yaşına, bizlerin makamlarına geldiklerinde, bugünü anlatacaklardır. Herkese tekrardan teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" diye konuştu. Türkiye Tekstil İhracatçıları ve Çalışanları Derneği (TİHCAD) Başkanı Ergin Aydın ise gördüğü manzara karşısında çok duygulandığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Bugüne kadar uluslararası mecralarda çok konuştum ama böyle programlarda konuşmak gerçekten çok zor oluyor, duygulanıyorum. Biz TİHCAD olarak okulumuza ufak bir dokunuş yaptık, küçük kardeşlerimizi mutlu edebilmek hem çok mutluluk verici hem de gurur duyduğumuz bir durum. Bu bizim derneğimizin 60. sosyal sorumluluk projesiydi. Yönetimimize, Nişantaşı Üniversitesine, Beykent Üniversitesine, bu proje Bitlis’te gerçekleştirmemize vesile olan Sinan Aslan Beyefendi’ye çok çok teşekkür ederim. Bu topraklar gerçekten çok kadim, buraya mı geldik, İsviçre’ye mi geldik ayırt etmek gerçekten çok zor. İnşallah yakın zamanda üyelerimizle, ailelerimizle buraya turistik geziler düzenleyeceğiz." Programın Bitlis’te düzenlenmesine öncülük eden TİHCAD Dernek Üyesi Sinan Aslan da, "Bugün gerçekten çok gurur verici, çok anlamlı bir gün oldu. TİHCAD’ın, Nişantaşı Üniversitesinin ve Beykent Üniversitesinin katkılarıyla okulumuzu adeta yeniden yapıyoruz, çocuklarımızın daha iyi şekilde eğitim alabilmesi adına göndermiş oldukları eşyaları okulumuza yerleştirdik. İnanıyorum ki kardeşlerimiz kendileri için yapılanları unutmayacaklar, vatana millete hayırlı bir insan olarak yetişecekler ve kendilerinden sonraki nesiller için bir şeyler yapacaklar. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi. Düzenlen program, etkinliklerin ardından Beykent Üniversitesinin göndermiş olduğu 200 fidanın okul bahçesinde dikilmesiyle sona erdi.