ÇEVRE - 18 Mayıs 2022 Çarşamba 09:58

Çaycuma ’da yerli tohumlar toprakla buluştu

A
A
A
Çaycuma ’da yerli tohumlar toprakla buluştu

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde sebzede yerli malı çalışmaları başlattı.

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde sebzede yerli malı çalışmaları başlattı.


Adı kaybolmaya başlayan Çaycuma manda yoğurdunun üretimi ve Türkiye’de dolaşıma sokmasıyla büyük bir başarı elde eden Aynur Çakar, hedefinin Zonguldak ve Çaycuma’ da yerli üretim yaparak sebzede de sağlıklı gıdaya ulaşımı sağlayabilmek olduğunu söyledi. Yapılan çalışmaya Çaycuma İlçe Tarım ve Orman Müdürü Coşkun Ulutaş, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Halit Turpçu ve yönetim kurulu üyeleri, Müftülük Şube Müdürü Mehmet Bali, banka müdürleri, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.


Konuyla ilgili olarak Aynur Çakar şunları söyledi, "Çaycuma’nın bereketli topraklarında üreteceğiz. Çalışıyoruz. Bu bulunduğumuz alan çöplük gibi bir yerdi burayı ekilebilir alan haline getirdik. İstenilirse başarılmayacak hiç bir şey yok. Milli Emlak yetkililerinin de çok emeği var. Tarımsal alan konusunda çok duyarlılıkları var. Teşekkür ediyorum" dedi.


Çaycuma İlçe Tarım ve Orman İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş ise "Çalışma için Aynur Abla işletmesinin sebze fidesi ve mısır tohumu etkinliğine katıldık. Yerel tohumlardan elde edilecek ürünler toprakla buluşacak. Yerelde sebze fidesi üreten firmalarımız var. Bunlardan tedarik edilen fidelerle beraber başta domates, biber, hıyar ve patlıcan olmak üzere sebze üretimi yapılacak. Ayrıca sütlü mısır diye tabir ettiğimiz Bakanlığımızın Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünde geliştirilen samata isimli bir çeşit var. Bu çeşitten mısır ekimi yapılacak. Tamamen yerelde tüketime yönelik, Çaycuma’ da ve misafirlerin tarladan tüketicinin rahatça ulaşabileceği bir ürün elde edileceğine inanıyorum. Güvenli gıdaya ulaşmak zor. Bu bakımdan yerli üretim önem kazandı. Üretim yapanın yanınızdayız. Gıdaya ulaşım zorlaştı. Çiftçimiz daha çok üretsin, daha çok vatana millete faydalı olsun. Üreticimiz Aynur Ablaya Çaycuma ya Ülkemize bereketli olsun diyorum" dedi.


Çaycuma Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın ise Aynur Abla işletmesi yerli fide ve tohum dikme etkinliğine katılan misafirlere teşekkür etti. Tarlada, Müftülük Şube Müdürü Mehmet Bali tarafından bereket duası yapıldı. Ayrıca katılımcılar tarafından tarlaya fide dikimi yapıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri töreni yapıldı 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu. ‘2023 Yılının En İyileri’ ödül töreni, spor, sanat ve iş dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla Volkswagen Arena’da gerçekleştirildi. “Türkiye’nin spordaki yükselişi çok daha uzun yıllar devam edecek” Törende Yılın Sporcusu Ödülü’nü milli voleybolcu Melissa Vargas’a takdim eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, “70. yıl dile kolay. Bu büyük bir emeğin ve özverinin sonucu. Ben bu vesileyle bu güzel geleneği 70 yıl boyunca inşa eden, taşıyan ve bundan sonra sürdürecek olanlara minnetlerimi ve saygılarımı arz ediyorum. Spor; birleştiren, iyileştiren ve umut veren bir olgu. O yüzden sporun, sporcunun olduğu her alan bizler için çok özel ve bu özel gece her yıl olduğu gibi bu yıl da bizler için hem mutluluk dolu hem umut dolu. Türkiye her alanda olduğu gibi sporda da yükselen bir yıldız. İnanıyorum ki Türkiye’nin spordaki yükselişi çok ama çok daha uzun yıllar devam edecek ve her alanda Türkiye’yi, İstiklal Marşımızı ve ay-yıldızımızı gururla dalgalandıracak sporcularımız. Bu anlamda yeni başarılarla, yeni mutluluklarla her birimizi sevindirecekler” dedi. 2023’de Sporun En’leri şu şekilde: Gillette Yılın Futbolcusu: Mauro Icardi Gillette Venus Yılın Kadın Sporcusu: Buse Naz Çakıroğlu Yılın Çıkış Yapan Sporcusu: Arda Güler Yılın Paralimpik-Engelli Sporcusu/Takımı: Golbol Kadın Milli Takımı Yılın Antrenörü: Daniele Santarelli Yılın Takımı: A Milli Kadın Voleybol Takımı Yılın Sporcusu: Melissa Vargas Ariel ile Sporda Yılın En Temiz Hareketi Ödülü: Necla Güngör Kıragası Namık Sevik Ödülü: Gürcan Bilgiç Milka Yılın Kayak Sporcusu Ödülü: Rıfat Hamza Taş Adel/Faber-Castell Yılın İz Bırakan Sporcusu Ödülü: Aysu Türkoğlu Altınyıldız Classics Ödülü: Semih Kılıçsoy 7Days Eurolague Ödülü: Fenerbahçe Basketbol Takımı Erdoğan Demirören Büyük Ödülü: Türkiye Bisiklet Federasyonu