GENEL - 20 Ocak 2012 Cuma 15:49

ŞEHİR MERKEZİNDE YALNIZLIĞIN HİKAYESİ

A
A
A
ŞEHİR MERKEZİNDE YALNIZLIĞIN HİKAYESİ

Zonguldak’ta, kar nedeniyle çatısı çöken evlerinde Akıncı Ailesi, yaşama mücadelesi veriyor. Ailenin babası ise çaresizliğin hikayesini anlatmakda güçlük çekti.
2001 yılında Muş’tan gelerek Zonguldak’ın Terakki Mahallesi Küçük Sokak’ta bulunan iki göz odalı gecekonduya yerleşen Akıncı Ailesi, kış şartları nedeniyle yaşama mücadelesi veriyor. Kalp hastası 29 yaşındaki Azize Akıncı ise altı çocuğunun karnını doyurabilmek için mücadele veriyor.
Altı çocuğundan 11 yaşındaki Zekiye, Mustafa, Zübeyde ve Arzu’yu okula gönderebilen Akıncı Ailesi’nin zor ısındıkları evlerinin çöken çatısı soba bacasını kapatınca üç gündür soğukta yaşıyorlar. Evlerinin çatısının göçmesi ile mağdur olduklarını soba bile yakamadıklarını anlatan 48 yaşındaki Halit Akıncı, şöyle konuştu: "2001’den bu yana burada yaşıyoruz. Kar yağdıktan sonra evinin çatısı çöktü. Evin bacası da yıkılmış. Ev buz gibi, odun kömür yok soba yakamıyoruz. Ben günde simit satıp günde 10 TL
kazanıyordum. Kar yağınca simit satmaya gidemedim. Beş altı aydan bu yana kira ödeyemiyoruz, elektrik su faturaları birikti. Aldığım para ile ailemi zor geçindiriyordum şimdi ona da gidemiyorum. Çoluk çocuk soğukta yaşıyoruz"
Çocuklarının okula aç gidip geldiğini söyleyen anne Azize Akıncı ise birilerinin sesinin duymasını istedi. Eşinin işsiz olduğunu ifade eden Azize Akıncı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Altı çocuğum var. 5-10 gün önce çatı yıkıldı. Odun kömür bile olsa sobayı yakamıyorum. Çocuklarım soğukta kalıyor, okula aç gidip aç geliyorlar. Kimse bana destek olmadı. Çocukların sabaha kadar uyumalarını bekliyorum. Eşim işsiz, mahalledeki bir teyze var o olmasa biz aç kalacaktık. O kadar insandan yardım istedim ama kimse
bana yardım etmedi. Bende bu devletin insanıyım. Ben insan değil miyim? İyi bir eve yerleştirilelim ölene kadar dua ederim."
Akıncı Ailesi çaresizce, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Osman Zeki Korkmaz: “Şimdiden zihinsel olarak kimsenin tatile çıkmaya hakkı yok” İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, Adana Demirspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Üç hafta sonra lig bitecek ama bizim işimiz devam edecek. O yüzden şimdiden kimsenin zihinsel olarak tatile çıkmaya hakkı yok” dedi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında İstanbulspor, evinde karşılaştığı Adana Demirspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Müsabakanın ardından İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ligden düşmenin matematiksel olarak kesinleşmesine kadar bir oyun kimliğine sahip olduklarına değinerek Korkmaz, “Geçtiğimiz hafta bunun uzağındaydık. Bir hafta boyunca bunun üzerine çalıştık. Bu zamana kadar oluşturduğumuz futbol kimliği devam ettirmemiz gerekiyordu. Bugün 90 dakikanın sonundaki davranıştan memnunuz ancak skor alamadık. Maça yine dalgın ve tatil düşüncesiyle başladık. Yediğimiz golde sadece doğru savunma pozisyonunu alsaydık ofsayt nedeniyle iptal edilecekti. Savunma duruşu hatasından golü yedik. İkinci yarıda reaksiyon verdik. Top daha çok rakip yarı sahadaydı. Daha fazla şut, gol girişimi, korner, etkili hücum sonlandırma girişimi yapmamız gerekiyordu. Pozisyonlarımız var ama daha etkili olmamız gerekiyordu. Son 3 haftada zihinlerimizi toparlamamız gerekiyor. Bu zamana kadar var ettiğimiz bir futbol kimliği ve kültürü var. Bunu sert bir şekilde devam ettirmemiz, ortaya koymamız gerekiyor. Zihinsel olarak kimsenin tatile çıkmasına izin veremeyiz. Üç hafta sonra lig bitecek ama bizim işimiz devam edecek. O yüzden şimdiden zihinsel olarak tatile çıkmaya kimsenin hakkı yok. İlk 15 dakika bunun faturasını ödedik. Bu da sonucu belirledi” diye konuştu.