YEREL HABERLER - 22 Ocak 2012 Pazar 16:52

KDZ. EREĞLİ ESNAF KELAFET KOOPERATİFİ MALİ KONGRESİ YAPILDI

A
A
A
KDZ. EREĞLİ ESNAF KELAFET KOOPERATİFİ MALİ KONGRESİ YAPILDI

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Sınırlı Sorumlu Karadeniz Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 46. Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı.
Kdz. Ereğli Ardahanlılar Yardımlaşma Derneği Lokalinde gerçekleştirilen kongreye Karabük Esnaf Odaları Birlik Başkanı Nurettin Tümen, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, Devrek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Adnan Kekikoğlu, Kozlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Şimşek, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, bazı dernek ve oda başkanları ile üyeler katıldı.
Divan Başkanlığını Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Atilla Aygün’ün yaptığı genel kurulda, gündemde yer alan maddeler görüşüldü.
Görüşülen maddelerin oy birliği ile kabul edildiği genel kurulda, Kooperatif Başkanı Mehmet Azman, Başkan Vekili Kemal Özer, Mali Sekreter Nihat Öztürk ile Hikmet Tezel, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği delegeliğine seçildi. Kdz. Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Mehmet Başkan Azman, dilek ve temenniler bölümünde yaptığı konuşmada, küçük esnafın ülke ekonomisinin can damarı olduğunu söyledi.
Holding gibi büyük iş dünyasının iş durumunun oldukça iyi olduğunu belirten Azman, ”Ancak mahalle esnafımızın, pazarcımız, ayakkabıcımız, bakkalımız, manavımız, imalatçılarımız, taşımacılıkla uğraşanlar gibi küçük esnaf ve sanatkarlarımızın oldukça zor durumda. Şu anda para kazanamıyorlar. Duruma baktığımızda ise kabahatin esnafta olmadığını görüyoruz. Bu sıkıntıların giderilmesi için mutlaka ve mutlaka devletimizin verdiği desteğin biraz daha artırılması lazım. Halen Halk Bankası aracılığı ile verilen kredinin yüzde 12’lik faizinin yarısı devlet tarafından karşılanıyor. Ancak, bankadan kredi alınması konusundaki prosedürün biraz daha kolaylaştırılması gerekir. Özellikle de alacağını alamadığı için ödemesini yapamayarak ‘kara listeye’ giren esnafımızın borcunu ödedikten sonra kara listeden çıkarılmasını istiyoruz. Küçük esnaf ve sanatkarlarımızı mutlaka desteklenmesi, yaşatılması lazım. Elbette devletin yeni çıkardığı imkanlar da biliniyor. Örneğin 4 esnafın bir araya gelmesi durumunda devletten hibe şeklinde kredi vermeye başladı. Bu konuda da ileriki günlerde detaylı açıklama yapacağız. Gerçekleştirdiğimiz kongrenin Ereğli’ye, Bartın, Zonguldak ve Karabük illerine ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyor, sizleri saygıyla selamlıyorum” dedi.
Mali kongrede ayrıca katılımcılara yemek ikramında bulunuldu
Bunlar Da İlginizi Çekebilir