EKONOMİ - 18 Mart 2023 Cumartesi 19:46

"Zonguldak Genel Ticaret Günleri" yoğun katılımla kapılarını açtı

A
A
A
"Zonguldak Genel Ticaret Günleri" yoğun katılımla kapılarını açtı

Zonguldak Sanayici ve İş Adamları (ZONSİAD) Derneği ev sahipliğinde "Genel Ticaret Günleri" yoğun katılımla kapılarını açtı.

Zonguldak Sanayici ve İş Adamları (ZONSİAD) Derneği ev sahipliğinde "Genel Ticaret Günleri" yoğun katılımla kapılarını açtı. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, 15 gün içerisinde Karadeniz Gazı ulusal ağa bağlanacağı müjdesini verdi.


ZONSİAD ev sahipliğinde Zonguldak Valiliği ve Zonguldak TSO’nun da paydaşlığını yaptığı Genel Ticaret Günleri kapılarını açtı. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, ZONSİAD Başkanı Nejdet Tıskaoğlu, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler etkinlikte yer aldı. Etkinliğin sunuculuğunu ise TGRT Haber sunucusu Mehmet Aydın ile radyo sunucusu Hop Dedik Ayhan gerçekleştirdi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu program ZONSİAD Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun konuşmasıyla başladı. Tıskaoğlu, "Zonguldak, yeni Filyos Gazı ile beraber enerji kenti olmaya namzet, aynı zamanda sanayicisiyle, girişimcisiyle artık bir sanayi kenti olmaya da namzet. Çok mutluyuz. Gururluyuz. Zonguldak artık başka lige gidiyor. Başka yere gidiyor. Bizler de kum tanesi olarak katma değer sağlayabiliyorsak ne mutlu bize" dedi.


Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir de Zonguldak’ın son yıllarda toparlandığına dikkat çekerek "Çok şükür son yıllarda aklını başına alıp yukarıya doğru tırmanma, tekrar toparlanmaya başlamıştır. Zonguldak’ın geleceği çok parlaktır. Bizler neler yapmalıyız. Biz bütün toplantılarda Zonguldak’ın güçlü ve zayıf yönlerini konuşurken güçlü bir lobicilik ve Zonguldak’ın eksikliğinden bahseder dururuz. Bu konu hakikaten Zonguldak’ta güç birliği yapmak, vizyon etrafında kenetlenmek bugüne kadar yaşadığımız zorlukların belki ana sebeplerinden birisi bunu başaramamız. Çok şükür son yıllarda çok güzel adımlar atılmaya başlandı" diye konuştu.



"Yatırımlarla yeniden o eski üst ligdeki Zonguldak’ı oluşturacağız"


Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak’taki yatırımlara dikkat çekerek, "Üretmek lazım üretmeden belirli bir şekilde toplumsal kalkınmayı gerçekleştirmemiz mümkün değil. Üretimin olduğu yerde insanlara iş vardır. Aş vardır. Bu da huzuru orada yaşama sevincini beraberinde getirir. İlimizde de inşallah bunun emarelerini görmeye başladık. Yanıbaşımızda çok kısa süre içerisinde ülkemizin de önemli bir yatırımı olan Filyos bölgesinde doğalgazın karaya çıkacağı ve milletimizin hizmetine sunacağını burada sizlerle paylaşmak istiyoruz. İnşallah kısa sürede önümüzdeki 10-15 gün süre içerisinde onun da açılışı yapılarak vatandaşlarımızın milletimizin hizmetine sunulacak. Daha önce kömürle ülkemizin enerjisi oluşurken şimdi hem kömür hem de doğalgazla ülkemizin enerjisini oluşturmaya devam edecek. Ülkemizin kalkınmasına vesile olacak. Ülkemizin kalkınmasının itici gücü olacak. Yeniden Filyos’taki doğalgaz ve diğer yatırımlarla OSB’lerle, balıkçılık alanındaki planladığımız yatırımları devreye sokabilirsek yeni ticaret imkanlarıyla limanlarımızla yeniden o eski üst ligdeki Zonguldak’ı oluşturacağız" diye konuştu.


Konuşmaların ardından Vali Mustafa Tutulmaz yönetiminde protokol üyeleri, fuara destek veren iş insanlarına plaket verdi. Protokol üyeleri fuarın açılış kurdelesini kesti. Kurdelenin kesilmesinin ardından katılımcılar fuarı gezdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Mario Lemina: "Kazanabileceğimiz her şeyi kazanmaya çalışacağız; çünkü burası Galatasaray" Galatasaraylı futbolcu Mario Lemina, gelecek sezon kazanabilecekleri tüm kupaları kazanmak istediklerini söyledi. Trendyol Süper Lig’in 34. ve son haftasında şampiyon Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa’ya 1-0 mağlup oldu. Müsabakanın ardından sarı-kırmızılıların Gabonlu futbolcusu Mario Lemina, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bu sezon için gururlu hissettiğini aktaran Lemina, "Bizim için her şey gerçekten çok zordu ama bunu yeniden başardık. Bu yüzden gerçekten çok gururluyuz; taraftarlar mutlu, teknik ekip mutlu, oyuncular mutlu... Dolayısıyla gururluyuz ve artık rahatladık" dedi. "Kazanabileceğimiz her şeyi kazanmaya çalışacağız; çünkü burası Galatasaray" Gelecek sezon hakkında düşüncelerini belirten 32 yaşındaki futbolcu, "Bildiğim kadarıyla herkes daha iyi şeyler başarmamızı istiyor. Bu yüzden ligde daha iyi olmaya, Şampiyonlar Ligi’nde daha iyi olmaya ve kupayı kazanmaya çalışacağız. Kazanabileceğimiz her şeyi kazanmaya çalışacağız; çünkü burası Galatasaray" ifadelerini kullandı. Lemina, takımda kalıp kalmayacağı ile ilgili soruya da, "Biliyorsunuz, bu konu hakkında konuşamam. Bu başkanın konusu, yapacağımız görüşmelerle ilgili. Ama her şey gayet rahat, biliyorsunuz. Şimdi benim için tatilimin tadını çıkarma zamanı" yanıtını verdi.
İstanbul Zeki Murat Göle: "Herkes yeni dönemde ne olacağını görecek" Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Zeki Murat Göle, sarı-lacivertlilerde gelecek sezonla ilgili, "Yeni bir sayfa açılacak. Herkes yeni dönemde ne olacağını görecek" dedi. Trendyol Süper Lig’in son haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Eyüpspor ile 3-3 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Zeki Murat Göle, açıklamalarda bulundu. İlk yarıda istediklerini yapamadıklarını belirten Göle, "Duygu durumu çok değişik bir maç oldu. İlk yarı her şeyi yarım yapabildik. Genel anlamda oyun üstünlüğü bizdeydi. Rakip takım 2 kere geldi onlar da gol oldu. İkinci yarı tam tersi dünya vardı. Performans 2 katına, 3 katına çıktı. Oyunu çevirmek için oyuncularımız elinden geleni yaptı. Şanssız golle 2 puanı bıraktık" diye konuştu. "Asensio’nun sakatlığı nüksetmesi mümkün değil" Sarı-lacivertlilerin Eyüpspor karşısına birçok oyuncusundan yoksun çıkmasıyla ilgili de bilgi veren Zeki Murat Göle, "Nene ve Milan’ın durumunu biliyorsunuz. Uzun süredir devam ediyor tedavi süreci. Talisca ve Guendouzi bir önceki maçta sakatlık durumu oldu. Antrenman yapamadılar. Asensio devamlı ağrılarla mücadele etmeye çalıştı. Daha kötüsü olur diye kadroya alamadık. Eski sakatlığı nüksetmesi mümkün değil. Cherif antrenmanda ayak bileğinde travma geçirdi. Devre arasında 2 stoper değiştirmek zorunda kaldık. Zor bir süreç oldu" ifadelerini kullandı. "Herkes yeni dönemde ne olacağını görecek" Fenerbahçe’nin gelecek sezon için teknik direktörlük konusuyla ilgili gelen soruya 46 yaşındaki teknik adam, "Yeni bir sayfa açılacak. Herkes yeni dönemde ne olacağını görecek" yanıtını verdi.