ASAYİŞ - 06 Mayıs 2023 Cumartesi 17:07

Ailesi 15 gün önce lunaparktan kaçırılan Özge’yi arıyor

A
A
A
Ailesi 15 gün önce lunaparktan kaçırılan Özge’yi arıyor

Zonguldak’ta 15 gün önce lunaparktan kaçırılan 15 yaşındaki Özge Kocasoy’un ailesi, evlatlarının bir an önce bulunmasını istiyor.

Zonguldak’ta 15 gün önce lunaparktan kaçırılan 15 yaşındaki Özge Kocasoy’un ailesi, evlatlarının bir an önce bulunmasını istiyor.


Zonguldak’ta yaşayan 15 yaşındaki Özge Kocasoy, 15 gün önce Karaelmas Mahallesi’ndeki evinden çıkarak Kozlu ilçesindeki lunaparka gitti. İddiaya göre Kocasoy, lunaparkta kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldı. Durumu haber alan ailesi polis merkezine giderek kayıp ihbarında bulundu. Baba Metin Kocasoy ve dede Yılmaz Kocasoy, Özge’nin A.D. tarafından kaçırılarak İstanbul’a getirildiğini ve hatta 50 bin TL başlık parası teklif edildiğini iddia etti. Metin Kocasoy, “Zonguldak’ta yaşıyorum. Kızımız Özge Kocasoy 15 yaşında 15 gün önce kayboldu. Haber alamıyoruz. Polisimize başvurumuzu yaptık. 15 gündür haber alamıyoruz. Kaçıran kişiler İstanbul’dan gelerek özel arabayla aldılar. A.D., kaçıran çocuk H.D., karayolları güvenlik kameralarının incelenmesini istiyoruz. Evlenme amacıyla kaçırıldı. 50 bin TL para teklif ediyorlar. Çocuğumuzun bizlere getirilmesini istiyoruz” dedi.


Dede Yılmaz Kocasoy da, “Çocuğu buraya gönderiyor annesi bayram maksadıyla. Sonra bunlar anlaşmalı, çocuk burada. Çocukla beraber parka gidiyorlar. Parkta olduğunu telefonla bildiriyorlar. Oradan bir araç gönderip A.D. isimli kadın, kocasının kardeşinin çocuğunu gönderip beyaz bir araçla gidiyorlar. Biz de buradan gittik karakola başvurduk. A.D. bana telefonda dedi ’gel anlaşalım.’ Karakol polisine de bunu dinlettim. Biz burada ’tamam’ dedik kızımızı çıkartmak için. Oraya gittiğimizde kızı bizden kaçırdılar. Sopalarla üstümüze geldiler. Oradaki damadımın evine sığındım. Geriye döndük bir haber alamadık. İnşallah bulunur. 50 bin TL teklif ettiler başlık parası. Ben de ’tamam’ dedim kızımı çıkartmak için, karakolda dinletmek için. Oraya gittiğimizde de kızımı göstermediler” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’nın kültür mirası geleceğe taşınıyor UNESCO ‘Somut Olmayan Kültürel Miras’ listesinde yer alan Karagöz ve Hacivat sanatı, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen eğitimlerle geleceğe taşınıyor. Bursa’nın kültürel mirasını gelecek kuşaklara taşımak amacıyla birçok alanda çalışma yürüten Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karagöz Müzesi’nde düzenlenen ‘Karagöz Tasvir Yapımı’ kursuna ev sahipliği yapıyor. Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Halk Eğitim iş birliğinde, Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği (UNIMA) Bursa Şubesi koordinasyonunda gerçekleşen eğitim programında, kursiyerler geleneksel deri işleme, nevregan kullanımı ve kök boya teknikleriyle kendi tasvirlerini oluştururken aynı zamanda perde üzerinde oynatma deneyimi de kazanıyor. UNIMA Türkiye Milli Merkezi Bursa Şubesi Başkanı Seçkin Güneş, Bursa’nın dünyaya mirası olan Karagöz sanatını yaygınlaştırmak ve yeni ‘Hayali’ler yetiştirmek istediklerini söyledi. Eğitimlerin Karagöz Müzesi’nde gerçekleşmesinin kursiyerler açısından ayrıca önemli bir değer taşıdığını belirten Seçkin Güneş, "Karagöz sanatı, yalnızca geçmişten gelen bir gelenek değil, aynı zamanda geleceğe aktarılması gereken önemli bir kültür mirastır. Bu eğitimlerle hem geleneksel sanatlarımızı yaşatmayı hem de Karagöz gösterilerine ilgi duyan yeni sanatçılar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kursiyerlerimizin tarihi atmosfer içerisinde eğitim alması da sürece ayrı bir anlam katıyor. Biz ev sahipliği yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz" dedi.
Kocaeli Öğrenciler üretti, sanayiciler inceledi Gebze’de düzenlenen Mesleki Eğitim ve Bilim Fuarı’nda lise öğrencilerinin geliştirdiği robot ve teknolojik aletler sergilendi. Meslek liselilerin hazırladığı yenilikçi projeler sanayicilerden tam not alırken, 3 gün sürecek olan fuar; lise tercihi yapacak öğrenciler ve veliler için de rehber niteliği taşıyor. Gebze Ticaret Odası ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda hayata geçirilen fuarda, geleceğin nitelikli iş gücü olan meslek lisesi öğrencilerinin hazırladığı robotlar, maketler ve teknolojik inovasyon ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fuar sayesinde sanayiciler, öğrencilerin teknik bilgi ve becerilerini yakından inceleme fırsatı bulurken; gençler de sektör temsilcileriyle doğrudan iletişim kurarak önemli bir deneyim kazandı. Organizasyon kapsamında ayrıca, mesleki ve teknik Anadolu liselerini tercih etmeyi planlayan öğrenci ve velilere okul bölümleri, atölyeler ve eğitim imkanları hakkında rehberlik hizmeti de verildi. "Mesleki eğitim, güçlü geleceğin kapısını aralayacak" Fuarın açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenol Pekgöz, mesleki eğitime yönelik algıyı güçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Görülen, tanınan ve yakından incelenen mesleki eğitimin daha güçlü bir geleceğin kapısını aralayacağına inanıyoruz" dedi. Eğitime büyük önem verdiklerinin altını çizen Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş ise meslek liselerinde çok değerli genç potansiyeli bulunduğunu, bu cevherin ortaya çıkarılarak mutlaka desteklenmesi gerektiğini kaydetti. Kamu kurumları, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla açılan fuarın 3 gün boyunca ziyarete açık olacağı bildirildi.
Muğla Muğla’da ’Temiz ekran’ çağrısı Büyük Aile Platformu tarafından başlatılan ’Temiz Ekran Hareketi’ kapsamında Muğla’da Cuma namazı sonrası yapılan açıklamada, ekranların gelecek nesiller üzerinde zihinsel ve manevi değerleri tahrip eden bir duruna düştüğü açıklandı. Yapılan açıklamada, "Günümüzde kültürel emperyalizmin işgal girişimi ile karşı karşıyayız. Artık tehlike ekranlar üzerinden geliyor. Hedefte çocuklar, zihinler, değerlerimiz ve geleceğimiz var" denildi. Ekran içeriklerinin toplum üzerindeki etkilerine dikkat çekilerek, "Ekranlar üzerinden evlerimizin ortasına saçılan kültürel emperyalizm saldırıları ile aile zayıflatılmakta, çocuklarımızın zihinleri, kalpleri darmadağın edilmekte, değerler ayaklar altına alınmakta, şiddet ve bağımlılıklar normalleştirilmekte, mahremiyet sistematik biçimde aşındırılmaktadır. Bu mesele, ne yalnızca bir yayıncılık tercihi, ne de basit bir reyting yarışı meselesidir. Bu mesele, toplumsal yapının çözülmesi ve nesillerin kaybedilmesi meselesidir. Bu mesele milli güvenlik meselesidir" denildi. Şiddetin, suçun, mafyanın özendirilmesini istenmediği belirtilen açıklamada, "Bağımlılıkların normalleştirildiği yapımlar istemiyoruz. Aileyi değersizleştiren senaryolar istemiyoruz. Mahremiyeti ihlal eden televizyon programları istemiyoruz. Başta RTÜK ve İletişim Başkanlığı olmak üzere ilgili tüm kurumları göreve, yayıncı kuruluşları da sağduyuya ve kültürel işgale geçit vermemeye davet ediyoruz" denildi.