- 13 Mayıs 2023 Cumartesi 12:57

Engelliler Haftası’nda bir araya geldiler

A
A
A
Engelliler Haftası’nda bir araya geldiler

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde 10-16 Mayıs Engelliler haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde 10-16 Mayıs Engelliler haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.


Etkinlikler kapsamında 12 Mayıs Cuma günü Devrek Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde engelli vatandaşlar ve çocuklar birbirinden güzel şiirler okuyup şarkılar söylediler. Çeşitli gösteriler de yapan çocuklarımız büyük alkış aldılar. Programın sonunda düzenlenen sergide kendi elleriyle birbirinden güzel ürünler üreten engelli bireylere teşekkür belgeleri takdim edildi.


Düzenlenen etkinliklere Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Devrek İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emrah Dindar, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, Zonguldak Engelliler Meclisi Başkanı ve Çatalağzı Engelliler Derneği Başkanı Özcan Albas, Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün; yeni kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesi teklifine ilişkin 13 Mayıs tarihli yazısı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunca görüşüldü. Genel Kurul; Sandıklı ilçesinin Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Sandıklı Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçeleri" olarak belirlenmesine, Serik ilçesinin Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Serik Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Serik ilçesi" olarak belirlenmesine, Suşehri ilçesinin Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Suşehri Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Suşehri, Akıncılar, Gölova, İmranlı ve Koyulhisar ilçeleri" olarak belirlenmesine, Ortaca ilçesinin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Ortaca Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçeleri" olarak belirlenmesine karar verdi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun, yeni kurulan mahkemelerin yargı çevrelerini belirleyen Genel Kurul Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin; ülkemize, milletimize ve yargı camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Adalet hizmetlerini daha hızlı, daha etkin ve daha erişilebilir kılmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.