YEREL HABERLER - 11 Ocak 2014 Cumartesi 18:27

Onur Devrek Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı İçin Adaylığını Açıkladı

A
A
A
Onur Devrek Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı İçin Adaylığını Açıkladı

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde faaliyette bulunan Devrek Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nıŞubat ayında yapılacak olan kongre öncesi oda başkanlığı için adaylar netleşmeye başladı.
Devrek’te yaklaşık 15 yıldan buyana elektrik elektronik mühendisliği işi ile uğraşan Okan Onur oda başkanı seçildiğinde hayata geçirilecek projeleri hakkında bilgiler verdi.
Onur yaptığı açıklamada şunları söyledi:
”Yönetim kurulunu her bir meslek dalından birer kişi olmak üzere özenle esnaflarımızın görüş ve düşüncelerinizi değerlendirerek oluşturduk. Bakkalın derdini bakkal bilir, kuaförün derdini kuaför, motorcunun, kaportacının derdini yine motorcu, kaportacı bilir mantığıyla meslek gruplarından sevilen sayılan kişilere yani sizlere sorarak, danışarak seçtik. Dolayısıyla seçmeye en baştan siz başladınız. Yönetimden oluşturacağımız bir grup sürekli esnaf ve sanatkarlarımızı gezecek, sürekli diyalog halinde olacak ve esnaflarımızın sıkıntılarını yani sizin adınıza odaya taşıyacak ve sorunları çözmek bizim işimiz olacak.
Esnaf ve Sanatkarlar Odasını hiç olmadığı kadar güçlü kılacağız. Bu gücümüzü esnafların kaynaşması, birlik ve beraberliği için kullanacağız. Basit usulde vergi mükelleflerinden yıllık sadece bilinen rakamların altında sadece 75 TL alınacak ve oda kayıt belgelerinden hiç ücret alınmayacaktır. Basit usulde vergi mükelleflerinin yılık ödemesi gereken KDV tutarları açıkça belirtilecek Esnaflarımızla gönül köprüsü kuracağız, dertlerinizi, sıkıntılarınızı, problemlerinizi dinleyip mağdur durumdaki ihtiyaç sahibi üyelerimize maddi manevi destek sağlayacağız. Esnafımızın büyümesi gelişmesi için bütün imkanlarımızı kullanarak kepenklerin kapanmaması için odamız hizmetinizde olacak. İhtiyaç sahibi esnaf ve sanatkarlarımızın okuyan çocuklarına her konuda maddi manevi destek sunulacak. Esnaf ve sanatkarlarımıza sunulan Devlet destekli her türlü olanakları, kredi ve destekleri telefon, faks ve mail yolu ile aynı gün üyelerimizin tamamına duyurulacak. Gelen talepler doğrultusunda eldeki miktar ve olanak, esnaf sayısına adil olarak bölünerek paylaştırılacak gereksiz kredi kullanımı değil, ihtiyaç sahibi devri başlayacak. Esnaf ve sanatkarlarımızın mesleki eğitim ve geliştirme programları düzenleyeceğiz, üyelerimizin büyüyüp genişlemesi için her türlü olanağı sunacağız. Esnaf ve sanatkarlarımızın mesleki davalarında haklı olduğu durumlarda mahkemelerde savunacağız ve yanında olacağız. Bizim yönetimimizde hiçbir esnaf kepenk kapatmayacak. İhtiyaç sahibi üyemize odamızın bütün imkanları sonuna kadar açık olacak. Büyüme çabası içerisindeki esnafımıza ayrı zaman ayırıp oda olarak yanında olacağız. Size sözünü ettiğim bu konular vaat değildir. Esnaf ve sanatkarlar odası görevlerinin içinde bulunan resmi görevleridir. Bunu gerçekleştirmek yönetimin elindedir. Esnaf ve sanatkarlar odasının yönetim tüzüğünde ve görevlerinin içinde açıkça belirtilmiştir ; ‘’Bünyesinde bulunan Esnafa sahip çıkmak, korumak, kollamak ihtiyaç sahibi zor durumdaki esnafa maddi destekte bulunmaktır.’’ Her gün bir iş yeri kepenk kapatıyor, zor durumlara düşüyor,esnafımız bunalıma giriyor. Peki, bu esnafımıza kimin sahip çıkması gerekir? Esnaf Odası nerede? Odamızın imkanları nerede? Yıllardır size aidat ödeyen, maaş almanızı sağlayan o esnafın hali ne olacak? Çoluk çocuğu ne durumda, hiç soran var mı? 5 aydır Esnaf ve Sanatkarımızla yaptığım görüşmeler sonucunda ailemden, işimden ve zamanımdan fedakarlık yaparak oda başkanlığına aday oldum. Siz değerli dostlarım, arkadaşlarım ve büyüklerimin gerçekleri göreceği ve Devrek esnafı yararına olumlu ve başarılı çalışmalar yapabileceğimiz inancıyla yola çıktık. Bu inançla aday olan yönetimimize desteklerinizi bekliyorum."
Başkan adayı Okan Onur’un oluşturduğu yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu:
'Aykut Kazkondu, Mehmet Yolcu, Bircan Kayabaşı, Hüseyin Demirci, Murat Kudatmış, Orhan Gülseven ve Erdem Özmekik.'
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Anadolu’nun en büyük firmaları listesinde 34. olan Lezita’ya ödül Lezita, Anadolu’nun en büyük 500 şirketi araştırması listesinde Türkiye genelinde 34’üncü oldu. Denizli’de 2’nci sırada yer alan Lezita, Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD) tarafından “Anadolu 500 Yereldeki Yüzümüz” organizasyonu kapsamında ödüllendirildi. Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD), Ekonomist Dergisi tarafından belirlenen Anadolu’nun en büyük 500 şirketi arasına giren firmaları Anadolu 500 Yereldeki Yüzümüz organizasyonu ile onurlandırdı. Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinden Lezita da törende ödül alan şirketlerden biri oldu. Denizli Merkezefendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende Lezita’nın ödülü Denizli Şube Müdürü Kadir Özçelik’e takdim edildi. Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi araştırmasında Denizli’den 23 şirket yer aldı. Lezita araştırmada tüm sektörlerde Türkiye’de 34’üncü, Denizli’de ise 2’nci sırada yer aldı. En ekonomik protein kaynaklarından biri olan piliç etini tüketicilere ulaştırmayı kurumsal sosyal sorumluluğu olarak kabul eden Lezita, global bir gıda markası olma vizyonu doğrultusunda müşterilerine yenilikçi ürünler sunuyor. Lezita, çalışanlarından aldığı güç ve “Hayatın Lezzeti” mottosuyla insanların dengeli beslenmesine katkıda bulunmaya, ülke ekonomisine ve istihdamına katkıda bulunmaya devam ediyor.